Nauti hyvistä unista pidempään

Pidä huolta Familon-tuotteistasi, niin ne pitävät huolta sinusta.

Pidä huolta tuotteistasi, niin ne pitävät huolta sinusta. Hoitamalla tuotteitasi oikein, pidät ne parhaassa kunnossa parhaita unia varten ja pidennät samalla niiden käyttöikää. Oikein hoitamalla jokainen yö on kuin ensi-ilta uuteen mukavuuteen.

Vinkkejä tuotteen hoitoon

Tyynyjen hoito

Oikein hoidettuna Familon-tyynyt säilyvät kuohkeina ja ilmavina pitkään. Hoitamalla tyynyä pidennät sen käyttöikää ja nukut kuin jokainen yö olisi ensi-ilta uuteen mukavuuteen.

Pese tyyny 3–4 kertaa vuodessa hienopesuohjelmalla 60°C ja linkoa kevyesti. 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää. Pesu pitää tyynyn hygieenisenä ja raikkaana.

Muotoile tyyny kosteana ja varmista täytteen tasaisuus. Suosittelemme varovaista rumpukuivausta. Voit myös kuivata tyynyn tasolla ilmavassa paikassa. Pöyhi tyynyä kuivauksen aikana. Noudata erikoistyynyjen hoidossa tuotteessa olevaa ohjetta. 

Vaihda tyyny uuteen noin kahden vuoden välein.

Pese tyyny 3–4 kertaa vuodessa

Pesu pitää tyynyn hygieenisenä ja raikkaana.

Peitteiden hoito

Hoitamalla peitettä oikein pidennät sen käyttöikää entisestään. Familon-peitteet säilyvät oikein hoidettuna kuohkeina ja ilmavina pitkään. Anna vuoteen tuulettua aina hetken ennen sijaamista.

Pöyhi peitettä aamuisin ja tuuleta sitä kerran viikossa. Pese peite 1–2 kertaa vuodessa hienopesuohjelmalla 60°C ja linkoa kevyesti. 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää. Pesu pitää peitteen hygieenisenä ja raikkaana.

Suorista peite kosteana muotoonsa ja varmista täytteen tasaisuus. Suosittelemme varovaista rumpukuivausta. Voit myös kuivata peitteen ilmavassa paikassa narulla tai tason päällä. Kääntele ja pöyhi peitettä kuivauksen aikana.

Vaihda peite uuteen noin neljän vuoden välein.

Anna vuoteen tuulettua aina hetken ennen sijaamista

Hoitamalla peitettä oikein pidennät sen käyttöikää entisestään.

Sänkyjen ja patjojen hoito

Kotimainen Familon-vuoteesi on valmistettu parhaista allergiaturvallisista materiaaleista. Se pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin. Älä tamppaa sitä mattopiiskalla. Käännä vuodetta säännöllisesti pituussuunnassa, jolloin kuormitus jakautuu tasaisemmin jousistolle. Näin pidennät vuoteesi käyttöikää.

Joustinpatjaa voit kääntää myös ylösalaisin. Tarkista joustinsängyn jalkojen kiinnitys säännöllisesti. Älä vedä joustinsänkyä siirrettäessä, jotta jalkojen kiinnitys ei vaurioidu. Anna vuoteen tuulettua hetki ennen sijaamista, jolloin vuodevaatteisiin nukkujasta imeytynyt kosteus ehtii haihtua.

Uudessa vuoteessa olevan ”alkutuoksun” saat pois painelemalla patjaa samalla kun imuroit sitä. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Vaihda joustinsänky tai -patja uuteen 8–10 vuoden välein.

> Erikoispehmustepatjojen hoito

Erikoispehmustepatja pysyy mukavana, puhtaan raikkaana ja käytössä pidempään, kun hoidat sitä säännöllisesti. Älä tamppaa patjaa mattopiiskalla, koska se voi vahingoittaa korkealaatuisen vaahtomuovin solurakennetta.

Tuuleta ja imuroi patja säännöllisesti. Anna vuoteen tuulettua hetki ennen sijaamista, jolloin vuodevaatteisiin imeytynyt kosteus ehtii haihtua. Käännä patja säännöllisesti pituussuunnassa, jolloin kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle

Uudessa patjassa olevan alkutuoksun saat pois painelemalla patjaa samalla, kun imuroit sitä. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Irrotettavan päällisen pesu: Poista pehmuste ennen pesua. Pehmuste ei ole pestävä. Pese päällinen tuotteessa olevan pesuohjeen mukaan. Muotoile päällinen kosteana ja kuivata ilmavassa paikassa.

Vaihda patja uuteen noin 6–8 vuoden välein, jolloin vuoteesi pysyy hygieenisenä ja raikkaana.

> Vaahtomuovipatjojen hoito

Vaahtomuovipatja sopii parhaiten säle- tai reikäpohjaiseen sänkyyn. Varmista, että ilma pääsee kiertämään ja nukkumisen aiheuttama luonnollinen kosteus haihtumaan patjasta. Tamppaus on kielletty, koska se vahingoittaa vaahtomuovin solurakennetta.

Anna vuoteen tuulettua aina ennen sijaamista. Kääntele patjaa säännöllisesti pituus- ja leveyssuunnassa ja tuuleta ja imuroi patja säännöllisesti. Uuden patjan alkutuoksun saat parhaiten pois painelemalla ja imuroimalla patjaa samanaikaisesti

Jos tuotteessa on irrotettava, pestävä päällinen, pese päällinen tarvittaessa hoito-ohjeen mukaisessa lämpötilassa. Sulje vetoketju ennen pesua, ja älä rumpukuivaa päällistä.

Käännä vuodetta säännöllisesti pituussuunnassa

Näin kuormitus jakautuu tasaisemmin jousistolle.

Sijauspatjojen hoito

Kotimainen Familon-sijauspatjasi on valmistettu tutkituista ja turvallisista materiaaleista. Se pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin. Älä tamppaa sitä mattopiiskalla. Käännä sijauspatjaa säännöllisesti sekä pituussuunnassa että ylösalaisin. Näin se pysyy muodossaan pidempään. Uudessa sijauspatjassa olevan "alkutuoksun” saat pois painelemalla patjaa samalla kun imuroit sitä. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Sijauspatjat, joiden pehmusteena on lämpöön ja painoon reagoivaa älypehmustetta kovettuvat ulkotuuletuksessa pakkasella. Tämä on luonnollista. Siirrä patja sisälle lämpimään varovaisesti siinä muodossa, johon se on jähmettynyt ja anna sen lämmetä rauhassa. Patja pysyy parempana, jos tuuletat ulkona vain sen suojapäällystä.

Irrotettavan päällisen pesu: Poista sisus ennen pesua. Sisus ei ole pestävä. Suorista päällinen pesun jälkeen muotoonsa. Mikäli peset päällisen kokonaan (ilman sisusta), pidä vetoketju suljettuna. Muotoile kosteana ja kuivata ilmavassa paikassa.

Vaihda sijauspatja uuteen noin neljän vuoden välein.

Imuroi patja silloin tällöin

Patja pysyy puhtaan raikkaana.