Terveisiä unten mailta

Hyvän olon aineksia suoraan unten mailta.

Hyvä työ ja hyvä yö kulkevat käsi kädessä. Jo vuodesta 1966 Familon on ollut tunnettu joka kodin tuotemerkki. Hyvän unen laatutuotteisiin kuuluu kattava valikoima tyynyjä, peitteitä, patjoja ja vuoteita sekä koteihin että julkisiin tiloihin. Familonille on myönnetty sertifikaatit ympäristöasioista, työterveydestä, työturvallisuudesta ja laadusta. 100 % Pro well-being.

Tietoa familonista

Hyvää yötä on kehitetty jo vuosikymmeniä

Vietämme jopa kolmanneksen elämästämme nukkuen, siksi hyvään uneen kannattaa panostaa. Familon on tehnyt kymmeniä vuosia tutkimusta ja tuotekehitystä, jotta me suomalaiset nukkuisimme paremmin. Familon-tuotteet ovat kotimaisia, turvallisia ja huolellisesti testattuja. Ne valmistetaan aina parhaista materiaaleista vastuullisesti ja  ympäristöä kunnioittaen. Familon-tyynyjä ja -peitteitä on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa jo vuodesta 1996. Yhteistyöllä on saavutettu Allergiatunnus®, joka takaa sopivuuden myös kaikkein herkimmille. Kotimaisuudesta kertoo Avainlippu-merkki. Turvallisesta tekstiilistä kertoo Öko-tex-sertifiointi. Familonin kanssa voitkin nukahtaa levollisin mielin, sillä mistään ei ole tingitty.

> Familon-vuoteita ammattitaidolla

Parasta vuodeteknologiaa hyödyntävät Familon-sängyt valmistetaan Heinolan tehtaalla yli 30 vuoden kokemuksella. Vuoteiden valmistus sisältää useita taitoa ja tarkkuutta vaativia työvaiheita. Vuodetuotteet verhoillaan ja päälliset ommellaan huolellisesti käsityönä. Joustinsänkyjen ja -patjojen jousistot valmistetaan erityisen kestävästä erikoishiiliteräksestä. Jokainen jousiston jousi on lämpökarkaistu valmistuksessa, minkä tuloksena saadaan paras kestävyys.

Familon-patjat ja -sijauspatjat valmistetaan ja testataan Heinolassa ja Kouvolassa, joista lähetetään maailmalle joka vuosi yhteensä noin 150 000 tuotetta.

> Familon- tyynyjä ja -peitteitä luotettavasti läheltä

Parhaista materiaaleista valmistetut Familon-tyynyt ja -peitteet saavat muotonsa Familonin tehtaalla Kankaanpäässä. Ammattitaitoinen henkilökunta ja nykyaikainen konekanta mahdollistavat sen, että vuosittain peitetehtaalla valmistetaan noin miljoona tyynyä ja 500 000 tikattua tuotetta. Koko tuotanto noudattaa laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmiä, joita vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta.

Kotimaisuus ja korkea laatu

Familon-tuotteet ovat tutkitusti turvallisia ja huolellisesti testattuja kotimaisia hyvinvointituotteita. Ne on valmistettu laadukkaista materiaaleista ympäristöystävällisesti. Familon-tuotteiden tuotekehitystä tehdään aktiivisesti yhteistyössä monien eri asiantuntijoiden kanssa, jotta sinäkin voit herätä virkeänä ja energiaa riittää iltaan asti. Kaikille Familon-tuotteille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-alkuperämerkki.

Familon panostaa materiaalien laadun, toimivuuden ja miellyttävän kosketuksen lisäksi voimakkaasti tuoteturvallisuuteen. Perusteellinen tutkimus ja testaus on tärkeä osa toimintaa. Koko tuotanto noudattaa laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmiä, joita vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta.

> Valvottua laatua

Valvottu kotimainen tuotanto takaa tuotteiden laadun. Tuotteiden ja materiaalien laatua valvotaan ja testataan säännöllisesti valmistuksen eri vaiheissa. Esimerkiksi Heinolan patjatehtaalla jousistojen kestävyys varmistetaan EN 1957 -testistandardin mukaisilla kestotesteillä. Jokaisesta jousilankaerästä otetaan koejousi, jonka kestävyys testataan painamalla jousta kasaan koestuskoneessa 300 000 kertaa. EN-standardien mukaiset kestotestit, paloturvallisuustestit ja pesutestit ovat osa valvottua tuotantoa.

> Luonnolle ystävällinen

Familon-sängyille, -patjoille ja -sijauspatjoille on myönnetty ensimmäisenä Suomessa Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki. Joutsenmerkki asettaa merkittäviä vaatimuksia käytettyihin materiaaleihin ja edellyttää ympäristövaikutusten minimointia koko tuotteen elinkaaren ajalta. Familonin laajasta tyyny- ja peitevalikoimasta löytyy tuotteita, jotka on valmistettu niin innovatiivisesta kierrätetystä uusioraaka-aineesta kuin erityisen ympäristömyötäisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen valmistetuista EU-Kukka-merkityistä kuiduistakin.

Tutkitusti turvallinen

Familon-tuotteita on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa jo vuodesta 1996, jotta myös kaikkein herkimmät voivat nauttia ihanista aamuista. Allergiatunnus® takaa sen, että tuotteet sopivat myös allergisille eivätkä ne sisällä terveydelle haitallisia kemikaaleja. Familon-tuotteilla on myös Öko-Tex- eli Turvallinen tekstiili -merkki. Puolueeton Oeko-Tex® Standard 100 takaa, että tuotteiden pH-taso on ihoystävällinen, tuotteet ovat tutkitusti haitta-aineettomia ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Familon-tuotteet eivät sisällä ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat myös herkkäihoisille.

> Puolueeton sertifiointi on laadun tae

Allergiatunnus® ja Joutsenmerkki ovat osoitus puolueettomasta, sertifioidusta laadusta. ISO9001-laatusertifikaatti, ISO14001-ympäristösertifikaatti ja OHSAS18001-työterveys- ja turvallisuussertifikaatti takaavat, että kaikki Familon-tuotteet valmistetaan laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmien mukaisesti. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti.

Allergiatunnus® – Yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa

Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat vaatimukset eikä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Allergiatunnus-tuotteet sopivat myös kaikkein herkimmille. Familon tekee jatkuvaa yhteistyötä Allergia- ja Astmaliiton kanssa, jotta myös erikoisherkille henkilöille voidaan tarjota laaja valikoima turvallisia tuotteita.

Joutsenmerkki – Ympäristön puolesta

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Merkin tarkoitus on opastaa ympäristön kannalta parempiin ostopäätöksiin. Saadakseen Joutsenmerkin on tuotteen tai palvelun täytettävä tiukat ympäristöön, terveyteen ja laatuun painottuvat vaatimukset. Joutsenmerkitty tuote kuormittaa ympäristöä vähemmän. Se on myös laadukas ja turvallinen.

Avainlippu - Suomalaisen työn puolesta

Avainlippu-alkuperämerkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Suomalaisen tuotteen tai palvelun ostajana teet hyvän valinnan, josta on hyötyä niin sinulle kuin koko Suomelle. Avainlippu-merkityt Familon-tuotteet on valmistettu Suomessa. Avainlipun myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.

CertiPUR® — Turvallisuus-, terveys- ja ympäristöstandardi.

CertiPUR® on vapaaehtoinen standardi, jonka avulla lisätään polyuretaanivaahtopehmusteiden turvallisuutta, terveellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Familon-tuotteiden erikois- ja vaahtomuovipehmusteet on valmistettu CertiPUR®-standardien mukaisesti.

Öko-Tex® Standard 100 — Turvallinen tekstiili.

Turvallinen tekstiili -merkki takaa, että tuotteet ovat testatusti turvallisia käyttäjilleen. Tunnuksen saamiseksi tekstiilit on tarkastettava riippumattomassa tutkimuslaitoksessa, joka on mukana Öko-Tex -yhteistyössä. Turvallinen tekstiili -merkki takaa, että tuotteiden pH-taso on ihoystävällinen, tuotteet ovat tutkitusti haitta-aineettomia ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Familon-tuotteet eivät sisällä ihokosketuksessa ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat erinomaisesti myös herkkäihoisille.

SFS Paloturvallisuustestattu — Turvallisia unia.

Kaikki Familonin vuoteet, patjat ja sijauspatjat on paloturvallisuustestattu ja ne täyttävät SFS-EN 597-1 paloturvallisuus-standardin: patjojen ja runkopatjojen syttyvyys, sytytyslähteenä kytevä savuke.

ISO9001 — ISO14001 — OHSAS18001 — Standardoitua laadun hallintaa.

Familon Oy:lle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti, ISO14001-ympäristösertifikaatti ja OHSAS18001-työterveys- ja turvallisuussertifikaatti. Familon -tuotteet valmistetaan laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmien mukaisesti. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti.