Vinkkejä hyvään uneen

Me tiedämme, mistä parhaat yöunet ja jokapäiväinen hyvinvointi on tehty.

Hyvä uni on kokonaisuus. Kun valitset juuri omaan uneesi sopivan tyynyn, peitteen, sijauspatjan ja sängyn, varmistat mahdollisimman hyvät yöunet.

Makuuhuoneen tulisi olla rauhallinen ja omaa rentoutumista edistävästi sisustettu. Sänky tulisi asettaa seinää vasten siten, että luonnonvalo tulee sivusta tai jalkopäästä. Sänkyä ei suositella asetettavan patterin tai ikkunan eteen. Huolehdi myös makuuhuoneen riittävästä pimentämisestä tarkoitukseen sopivilla verhoilla. Makuuhuone saisi olla viileämpi kuin oleskelutilat.

Lataa tästä opas unten maille (pdf)

Vinkkejä tuotteen valintaan

Näin valitset tyynyn:

Kymmenen prosenttia painostasi lepää tyynyn varassa. Väärän päänasennon aiheuttamaa huonoa unenlaatua et korjaa parhaallakaan patjalla. Itsellesi sopivan tyynyn avulla säädät nukkuma-asentosi ihanteelliseksi. Valitse tyyny nukkumisasennon, vartalotyypin ja patjan pehmeyden mukaan.

Tyyny on oikean korkuinen, kun nukkuessa niska ja kaularanka ovat luonnollisen suorassa asennossa. Hyvä tyyny tukee päätä, niskaa ja kaularankaa unen aikana. Koko keho rentoutuu ja saa tarvitsemansa täydellisen levon. Laajassa Familon-tyynyvalikoimassa on tyynyjä kaikenkokoisille ja -tapaisille nukkujille. Tyynymme ovat ilmavia, lämpöä sääteleviä, säädettäviä ja muotoutuvia.

Myös lapset tarvitsevat oman tyynyn. Noin vuoden ikäinen voi alkaa käyttämään vauvantyynyä, joka kannattaa vaihtaa lastentyynyyn 2–3-vuotiaalle. Kouluikäiselle sopii jo normaalin kokoinen matala tyyny.

Futurex-erikoispehmustetyyny

Täydellistä ergonomiaa älypehmustetyynyllä.

Outlast-tyyny

Yksilöllistä lämmönsäätelyä kaikkiin uniasentoihin.

Princess-tyyny

Princess - Virkeänä aamuun kotimaisella klassikkotuotteella.

Hiphop-lastentyyny

Matala tyyny antaa sopivan tuen lapsen päälle ja niskalle.

Näin valitset peitteen:

Hyväkin patja tuntuu hiostavalta, jos nukut sen päällä vääränlaisen peitteen kanssa. Keho haihduttaa kosteutta ja lämpöä koko yön ajan. Jos patjan ja peitteesi väliin jäävä mikroilmasto ei toimi, sen suhteellinen kosteus voi nousta yli 80 %:n, jolloin keho alkaa hikoilla epämiellyttävästi. Hyvä peite on sopivan lämmin koko yön ja tuntuu itselle sopivalta.

Hyvin yksilöllinen lämmöntarve ja toisaalta asunnon lämpötila määrittävät, minkälaisen peitteen tarvitset. Korkealaatuiset ja helppohoitoiset Familon-peitteet sopivat kaikenlaisille nukkujille, niin vilukissoille kuin kuumakalleillekin. Kaikki peitteemme ovat vastustamattoman pehmeitä ja ylivoimaisen mukavia unikavereita.

Outlast-peite

Kehon lämpötilaa yksilöllisesti tasaava ja erityisen mukava peite.

Princess-peite

Peitteet jokaiseen vuodenaikaan. Myös pidemmille nukkujille.

Ultra-tuplapeite

Tuplapeite tuudittaa unten maille ja pitää tasaisen lämpimänä.

Hiphop-lastenpeite

Lapselle sopiva, hengittävä ja tasaisen lämmön peite.

Näin valitset vuoteen ja parivuoteen:

Pohdi ensin, mikä vuode on oikean levyinen sinun tarpeisiisi. Jos olet kahden vaiheilla, valitse mieluummin leveämpi vaihtoehto. Lepotila vaatii sananmukaisesti riittävästi tilaa muuttuakseen nautinnolliseksi elämykseksi. Sopivalla, vartalolle oikein mitoitetulla vuoteella saat rauhalliset ja täyspainoiset unet ja heräät virkeänä.

Eri painoiset ja muotoiset vartalot painautuvat vuoteeseen eri tavoin. Hyvässä sängyssä on otettu huomioon nukkujan pituus ja se on riittävän tukeva kantamaan nukkujan painon. Huomioi parivuodetta valitessa molempien yksilölliset tarpeet ja toiveet. Parivuoteen tulisi olla riittävän leveä, jotta kummallakin on oma rauhallinen lepotilansa, eivätkä vieressä nukkuvan liikkeet häiritse unta. On tärkeää, että myös parivuodetta valitessa kumpikin valitsee omalle painolleen sopivan patjan, joka antaa hyvän perustuen.

Villa-säätösänky

Ylellistä mukavuutta, yksilöllisesti säädettävissä.

Villa-joustinsänky

Myötäilee, hengittää ja tarjoaa ylellistä mukavuutta.

Pellava-säätösänky

Moottoroitua ja myötäilevää tukea koko vartalolle.

Jousto-joustinsänky

Vartaloa hyvin tukeva ja myötäilevä sänky, josta on helppo nousta.

Näin valitset patjan & sijauspatjan:

Patja antaa vartalollesi perustuen, mutta yksilöllinen tuki saavutetaan sijauspatjan avulla. Vuode tukee ja myötäilee vartaloa oikein, kun selkäranka on nukkuessa luonnollisen suorassa asennossa ja koko keho voi rentoutua. Sijauspatja viimeistelee yksilöllisesti hyvän unesi. Sijauspatja valitaan vartalon muotojen mukaisesti. Uumakas, lanteikas, harteikas ja tasainen vartalotyyppi tarvitsevat eri tavoin tukevan ja myötäilevän sijauspatjan. Kun sijauspatjan pintapehmeys ja tuki ovat vartalosi mukaiset, et herää jäsenet puutuneina ja huonosti levänneenä.

Erilliset sängyt ja patjat voi yhdistää koko vuoteen levyisellä sijauspatjalla tai kumpikin voi valita parivuoteeseen erillisen sijauspatjan. Jos valintana on yhteinen sijauspatja ja nukkujien vartalot ovat eri tyyppiset, on tärkeää varmistua sijauspatjan soveltuvuudesta molemmille. Hyvä valinta on kaikille vartalotyypeille sopiva, lämmön ja painon mukaan yksilöllisesti muotoutuvasta älypehmusteesta valmistettu sijauspatja.

Ryhti Hard -vyöhykepatja

Loistavan ergonomian patja keskipainoiselle nukkujalle.

Aeroflex-säätöpatja

Paremmat unet yksilöllisillä säädöillä. Yksi patja, kolme painoluokkaa.

Perhe-kääntöpatja

Sopii keskipainoisille sekä kevyille ja pehmeyttä kaipaaville nukkujille.

Perhe-lastenpatja

Lastenpatjat ovat helppohoitoisia ja mukavia, täytteenä hengittävää vaahtomuovia.