Vegaaniset kuppikakut äidin iloksi

Sunnuntaina juhlitaan maailman parhaimpia äitejä! Ilahduta äitiä hyvän olon lahjoilla, rennolla yhdessäololla ja herkullisilla kuppikakuilla, jotka saavat raikkautensa tuoreista marjoista.

Kolme tapaa ilahduttaa äitiä:

Pyhitä päiväsi kokonaan äidille. Kiireisen arjen keskellä suurinta luksusta on viettää aikaa yhdessä. Kysy äidiltä, mitä hän haluaisi mieluiten tehdä merkkipäivänään tai keksi itse päivälle hauskaa ohjelmaa: kävelyretki luonnonpuistoon, museossa vierailu, hyppy kylmään järveen ja saunominen tai kirjojen lukeminen yhdessä kotisohvalla ovat mitä ihanin tapa viettää aikaa yhdessä.

Hemmottele äitiä hyvän olon lahjalla. Hieronta joko hoitajalla tai itse tehtynä, lahjakortti brunssille, ylellinen kevytuntuvapeite kesäuniin, pehmoiset pellavalakanat... Anna äidille lahja, jonka parissa hän voi rentoutua tai mikä parasta, viettää aikaa kanssasi.

Kutsu äiti syömään. Ilahduta äitiä itse tehdyllä aterialla – kenties äidin suosikkiruualla tai uusilla herkuilla, joita äiti voi itsekin testata myöhemmin. Äitienpäivän aterian kruunaavat vegaaniset kuppikakut, joiden reseptin voit poimia talteen alta!

 

 

Vegaaniset vaniljakuppikakut (12 kpl)

  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa

Vaniljakuorrute

  • 100 g vegaanista margariinia 
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kauramaitoa

Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla tai käytä kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin ja asettele vuoat uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Sekoita kauramaito, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Lisää jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Anna pohjien jäähtyä rauhassa ennen kuorruttamista.

Vatkaa margariini, vaniljasokeri ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää loppu tomusokeri sekä kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele tuoreilla marjoilla. Säilytä valmiit kuppikakut jääkaapissa.