Kauniita unia: 365 Days with Ida

Suosittua 365 Days with Ida -blogia pitävä Ida Hanhiniemi pyhittää makuuhuoneensa täydellisesti nukkumiselle, jossa hän uneksii makeasti kesät talvet.

Idan makuuhuoneessa panostetaan laatuun: vilukissalle kelpaa vain muhkein untuvapeitto, joka sujautetaan rapeilta tuntuviin perkaalilakanoihin. Aamut käynnistyvät parhaiten lempiaamiaisella, joka on pysynyt jo vuosia samanlaisena.

Suloisista kuvistaan tunnettu bloggaaja kaappasi Familonin @familon_fi -Instagram-tilin viikoksi haltuunsa. Käy kurkkaaamassa Idan ottamat kuvat Familonin Instagramista! Kannattaa myös seurata Idan omaa @ida365 -Instagram-tiliä.

 

Minkälainen on unelmiesi makuuhuone?

Valoisa, rauhallinen ja tilava – eli kaikkea muuta kuin nykyinen makuusoppeni, jossa siinäkin on onneksi hyvät puolensa. 


Kolme asiaa, joita ilman et pysty nukkumaan?

Vesilasi sängyn vieressä, sukat jalassa (olen pahimmanlaatuinen vilukissa!) ja muhkea untuvatäkki. Se on Familonin lämpimin Gold-untuvapeitto.


Lempilakanasi juuri nyt?

Familonin ylelliset perkaalipuuvillalakanat! Niissä nukkuessa tuntuu, kuin nukkuisi hotellinlakanoissa. Suosikkilakanani ovat valkoisia ja tykkään perkaalipuuvillan lisäksi myös rapsakasta pellavasta. 


Onko makuuhuoneesi pyhitetty nukkumiselle, vai vietätkö siellä aikaa muulloinkin?

On. Minulla on aika erikoinen makuuhuone tällä hetkellä – se on asuntoni yhteyteen puhkaistu "hillokellari" tai vastaava vinokattoinen pikkuhuone, jossa ei ole lainkaan ikkunaa. Sinne mahtuu juuri ja juuri leveä sänky. Pimeässä huoneessa nukun syvää unta valoisina kesäöinäkin. 


Miten rauhoitut ennen nukkumaanmenoa?

Luen kirjaa tai kuuntelen podcastia tai äänikirjaa juuri ennen nukahtamista. Käyn yleensä iltaisin suihkussa, sillä lämmin vesi rauhoittaa ja rentouttaa ennen sänkyyn menoa. 

Minkälaisella aamiaisella aamusi käynnistyy parhaiten?

Vaikka olenkin utelias kokeilemaan uutta, aamuni alkaa lähestulkoon aina samalla aamupalalla: kaurapuuroa mustikoilla, pähkinöillä ja hunajalla ja tummapaahtoinen kahvi mustana. Vaikka olen syönyt samantyyppistä aamupalaa monta vuotta, odotan jo illalla nukkumaanmennessä, että pääsen nauttimaan rauhassa aamiaistani.

 

Kuvat: Ida Hanhiniemi

Julkaistu 17.8.2017