Familon Porin asuntomessuilla: Sievitalon Kultakoivu

Familonin sänkyjen selkeä ilme sopii hienosti Sievitalon kohteen sisustukseen, jossa avainsanoina ovat skandinaavisuus ja luonnollisuus. 

Familonin sängyt ovat esillä Porin Asuntomessuilla esimerkiksi Sievitalon kohteessa nro. 12. Haastattelimme Sievitalon Kultakoivun sisustuksen suunnitellutta Linda Bakia.

 

Minkälaiseksi kohteeksi kuvailisit Sievitalon Kultakoivua?

Sievitalo Kultakoivu on arkkitehtuuriltaan ajaton ja moderni talomalli, joka soveltuu monenlaisten perheiden tarpeisiin. Sain ilokseni olla tämän messukohteen sisustussuunnittelussa mukana jo pintamateriaaleista ja kiintokalusteista lähtien. 

 

Mistä hait inspiraatiota kohteen sisustamiseen? Onko kohde jo myyty?

Inspiraationi kohteeseen kumpusi luonnosta ja skandinaavisuudesta, mutta halusin tuoda sisustukseen mukaan myös ripauksen mausteisuutta ja twistiä sävy- ja materiaalivalintojen avulla. Kokonaisuudessaan sisustus on ajaton ja trendikkäät yksityiskohdat tuovat ilmettä tiloihin. Myös suomalainen design on hyvin edustettuna messukohteessamme. 

Kohdetta ei ole vielä myyty, vaan kohde rakennettiin ja suunniteltiin Sievitalon referenssikohteeksi. Kohde tullaan myymään messujen aikana.

 

Miten Familonin sängyt istuvat kokonaisuuteen?

Mielestäni Familonin Ultra-joustinsängyt sopivat tähän kohteeseen todella mallikkaasti! Sänkyjen selkeä ja skandinaavinen ilme sopii loistavasti sisustuksen linjaan. 

Makuuhuoneessa sängynpäädyn beige sävy nousee hienosti esiin tummasta taustaseinästä. Sänkyjen laadukkuus oli myös tärkeä valintakriteeri. Sängyn kauniit yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden - messutalon parivuoteessa on esimerkiksi viimeistellyt, veistokselliset tammijalat.

 

Mitkä sisustustrendit vaikuttavat makuuhuoneessa vuonna 2018?

Makuuhuoneeseen tavoitellaan pehmeää ja rouheaa ilmettä eri struktuureja ja materiaaleja yhdistelemällä. Kerroksellisuus ja luonnonmateriaalit niin kalusteissa kuin tekstiileissäkin ovat suosittuja. Kokeile kotona esimerkiksi rottinkisia yöpöytiä tai pellavalakanoita pehmentämään ilmettä!

 

Miten luodaan viihtyisä makuuhuone?

Kannattaa karsia kaikki turha pois makuuhuoneesta, jotta tila pysyy rauhallisena. Runsaat, pehmeät ja kauniisti pedatut tekstiilit houkuttelevat viihtymään. Myös valaistukseen ja akustiikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Valaistuksen on hyvä olla kerroksellista, jolloin esimerkiksi tunnelma- ja siivousvalaistukset ovat eri katkaisijoiden takana. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo valaistuksen suunnitteluvaiheessa.

 

Porin Asuntomessut 6.7.–5.8.2018
Kohde 12 – Sievitalo Kultakoivu 187
Näyttelykohteen osoite: Leikkaajankatu 7
Talotyyppi: Omakotitalo
Kultakoivu on Sievitalon moderni kaupunkikoti. Asuntomessukohde sijaitsee Porin Karjarannassa Kokemäenjoen rannalla.

 

Kuva: Johanna Lehtinen

Julkaistu 3.7.2018