Kauniita unia: Kirsikka Simberg

Musla-blogin Kirsikka Simbergin saaristolaismökillä nautitaan elämän pienistä iloista: itse kasvatetuista kukista, puuvillaperkaalisista lakanoista ja tietysti makeista unista.

Kesäisin Kirsikka karkaa mieluiten useiksi viikoiksi kesämökilleen, jonka nukkumisratkaisut pistettiin heinäkuussa uusiksi. Kesäloma on mitä parhainta aikaa niin mielen kuin kehon levolle – siksi mökinkin patjoihin, tyynyihin, peittoihin ja lakanoihin kannattaa panostaa. 

 

Kerroit kesän alussa blogissasi, että loman alkamista odotellessasi olet löytänyt ”tekemättä jättämisen ilon” – siis stressannut vähemmän arkipäiväisistä askareista. Miten vietit kesälomasi?

Vietin koko kesän maalla! Tulin kaupunkiin vain yhdeksi yöksi neljän viikon loman aikana. Se oli ihanaa. Tein puutarhatöitä ja seurasin kukkien kasvamista. Se oli juhlallinen päivä, kun mun ensimmäinen itse istuttama salkoruusu aukesi.

 

Miten tärkeä osa kesämökki on lomaasi? Vietätkö siellä paljon aikaa kesällä?

Tosi tärkeä ja rakas! Meillä on talviasuttava mökki ja vietämme siellä paljon aikaa ympäri vuoden, mutta kesäloma on ainoa aika vuodesta, kun päästään viettämään siellä monta viikkoa yhtäjaksoisesti. Mökillä pääsee ihan erityisellä tavalla irti arjesta, saa olla lähellä luontoa. Se on tosi maadoittavaa.

 

Miten kuvailisit mökkiäsi? Mistä olet hakenut inspiraatiota mökin sisustukseen?

Se ei ole sellainen perinteinen Suomi-mökki järven rannalla, vaan ennemminkin pieni saaristolaist-tyylinen talo ja sijaitsee Kemiön saarella meren läheisyydessä. Pihalla kasvaa vanhoja hedelmäpuita ja marjapensaita. Unelmoin englantilaisesta puutarhasta, sellaisesta rehottavasta ja runsaasta. Istutan enimmäkseen kukkia, en juurikaan syötävää. Haluaisin, että mökin sisustus olisi lämminhenkinen ja keräilen huonekaluja sekä koriste-esineitä sieltä ja täältä, enimmäkseen vintagea ja käytettyjä huonekaluja. Olemme vasta ostaneet paikan, joten sen oman näköiseksi tekemisessä menee hetki, mutta nautin prosessista tosi paljon.

 

 

Mikä on tärkeää mökillä nukkuessa? Minkälainen on täydellinen mökkimakuuhuone?

Vilpoinen ja raikas. Pidän viileydestä talvellakin, jos on lämpimät untuvapeitot. On ihanaa nukkua muhkean peiton alla lämpimässä, jos peiton ulkopuolella on vähän viileää. Nukummekin melkein aina ikkuna raollaan. 

 

Kolme asiaa, joita ilman et pysty nukkumaan?

Mielenrauha on yksi. Kärsin välillä unettomuudesta ja se johtuu aina rauhattomuudesta. En juo kahvia iltapäivisin, sillä kofeiinilla on vahvasti piristävä vaikutus muhun. Pidän rutiineista. Mulle tekee tosi hyvää mennä ajoissa nukkumaan ja herätä varhain, mielellään samaan aikaan joka päivä.  

 

Lempilakanasi juuri nyt? 

Puuvillaperkaali on mun vakiosuosikki. Unelma olisi, jos löytäisin jostain tosi laadukkaita luomupuuvillaisia perkaalilakanoita. Meillä on vain valkoisia lakanasettejä, mutta juuri nyt haaveilen jostain tosi vahvan värisistä. Sinapista, tumman vihreästä tai syvän sinisestä. Voisi olla jotain tosi vahvoja kuvioitakin. Sellaiset Matissen paperitöistä inspiroituneet olisivat täydelliset!

 

Pyhitetäänkö mökkimakuuhuone nukkumiselle, vai vietetäänkö siellä muutenkin aikaa?

Joskus saatan lukea siellä kirjaa, mutta yleensä päivähengailulle on omat houkuttelevammat piakkansa. 

 

 

Minkälaisella aamiaisella päiväsi lähtee parhaiten käyntiin mökillä ollessasi?

En syö aamupalaa, mutta aloitan joka aamun kahvilla. Juuri nyt bulletproof-kahvilla. 

 

Miten rauhoitut ennen nukkumaanmenoa?

Juttelemalla puolisoni kanssa. Me listataan usein kolme kivaa asiaa, mitä sinä päivänä on tapahtunut. 

 

Minkälainen olisi unelmiesi aamu?

Maalla makuuhuoneessamme on pieni ikkuna ihan sängyn vieressä. Joskus, jos herään aikaisin, vaikka viiden aikaan aamulla kun aurinko vastaa nousee ja avaan silmäni, näen ikkunasta suoraan puutarhaan. Se on auringon noustessa tosi kaunis, kun maassa on usvaa ja aurinko paistaa puiden välistä. Se on aina ihana tunne, kun voin katsella ikkunasta ulos ja mun mies on umpiunessa toisella puolellani. 

 

Kuvat: Kirsikka Simberg

Julkaistu 8.8.2018