Kauniita unia: Vihreä Talo

Vihreä talo -sisustusblogia kirjoittava Annika luottaa pellavalakanoiden pehmeyteen ja linnoittautuu toisinaan makuuhuoneeseen salanokosille.

Annikalla on selkeä näkemys täydellisestä makuuhuoneesta: sen tulee olla viileä, pimeä ja hiljainen sekä sellainen, että makkariin mahtuu sopivasti muhkea sänky. Unelmien makuuhuone on enää kuukausien rakennustöiden päässä – Annika on päässyt suunnittelemaan alusta loppuun täydellisen makuuhuoneen anatomiaa perheen uuteen asuntoon, joka valmistuu ensi vuonna.

 

Muutitte juuri väliaikaiskotiin odottamaan, että uusi kotinne valmistuu. Miten unet ovat maittaneet uudessa asunnossa?

Kiitos kysymästä, uni on maittanut tosi hyvin! Siitä oikeastaan tietääkin että asunto on muuttunut kodiksi, kun siellä nukuttaa makeasti. Lisäksi unen laatuun vaikuuttaa varmasti se että tämä väliaikaiskoti sijaitsee rauhallisessa kadunkulmassa, on korkealla 5. kerroksessa ja mukavan hiljainen. Ja tietty se että mukanamme muutti hyväksi havaittu iso sänkymme.

 

Voitko jo paljastaa jotakin tulevasta makuuhuoneesta? 

Olen miettinyt että tulevaan taloon ei tulisi yhtään valkoisia seiniä, siispä makuuhuoneen kaikki seinätkin maalataan jollakin värillä. Ehkä joku puuterinen murrettu sävy, sellainen rauhoittava ja tunnelmallinen. Makkari ei kaipaa minusta muita kalusteita kuin hyvän sängyn ja pienet yöpöydät joille laskea illalla rillit ja asettaa lukulamppu.

Yksi tärkeä juttu makkarin suunnittelussa oli että vaatesäilytys sijoitetaan siitä kokonaan erilliseen vaatehuoneeseen. Silloin aikaisemmin heräävä ei häiritse pukeutumisoperaatiollaan uniaan jatkavaa. Kylppärikin on sijoitettu erilleen samasta syystä. Tulevan makkarin pieni luksus on lasiovi josta on käynti omalle pienelle parvekkeelle. Aamukahvittelut mielessä sellainen taloon piirrettiin.

 

Minkälainen on täydellinen makuuhuone?

Viileä, pimeä ja hiljainen. Tuhdit pimennysverhot ovat ehdoton must! Täydellinen makkari on myös kooltaan aika pieni, niin että sinne mahtuu juuri mukavasti iso mukava sänky ja that´s it. Minusta olisi kamalaa nukkua sellaisessa kaikuvassa amerikkalaistyylisessä master bedroomissa.

 

 

 


Kolme asiaa, joita ilman et pysty nukkumaan?

Painava peitto, röykkiö hemmetin hyviä tyynyjä ja uppottavan pehmeä petauspatja. Tyyny ja petari ovat meillä Familonin Ergo-sarjaa, ovat olleet aivan loistavat.

 

Lempilakanasi juuri nyt? 

Pellavan voittokulku se vaan meidän makkarissa jatkuu. Tykkään erityisesti siitä miltä pellava tuntuu iholla, eikä minua haittaa vaikka se olisi vähän karkeampaakin laatua. Yksivärinen pellava on siksikin loistovalinta että olen todella laiska petaamaan ja se on aina nätti sijaamattakin, kaikkine ryppyineen. Ja lakanoiden väriä vaihtamalla saa vaihdettua kivasti makkarin ilmettä. Väreistä viehättävät eniten lämpimät punertavat sävyt ja vitivalkoinenhan ei petä koskaan. Kuviolliset lakanamme ovat viime aikoina jääneet aika usein lipaston laatikkoon, saa nähdä tekevätkö ne taas jossakin vaiheessa paluun petauksiin.

 

Pyhitätkö makuuhuoneen nukkumiselle vai vietetäänkö siellä muutenkin aikaa?

Jos sänky on iso ja houkuttava niin kyllä se vetää puoleensa päiväsaikaankin. Sinne linnottaudutaan lukemaan kirjaa ja selailemaan lehtiä, joskus kirjoittelemaan blogipostauksia ja joskus salanokosille. Meillä on telkkari myös makuuhuoneessa ja 1,5-vuotiaamme rakastaa vahdata jättisängystä käsin Muumeja.

 

Minkälaisella aamiaisella päiväsi lähtee parhaiten käyntiin?

Lasi vettä ja heti perään suodatinkahvi kauramaidolla. Ensin pitää herätä kunnolla ja vasta sen jälkeen voi alkaa harkita syömistä. Omat aamiaiseni ovat aina pelkästään suolaisia; voileipää, munakasta, croissantia ja niin edelleen. En osaa syödä aamuisin mitään makeaa ja jätänkin siksi jugurtit, smoothiet ja sen sellaiset muille.

 

 

Miten rauhoitut ennen nukkumaanmenoa?

Parhaiten rauhoitun unille lukemalla luvun hyvää kirjaa tai vahtaamalla jakson hyväntuulista tv-sarjaa. Tuttu ja turvallinen toimii sarjoissa parhaiten, joskus esimerkiksi esitettiin aina myöhäisillan lähetyksenä Frasieria joka oli just sopivan sympaattinen ja letkeä. Nyt töllössä pyörii tuhannennen kerran Sinkkuelämää ja sekin toimii erinomaisesti – ehkä siksi että olen nähnyt sen niin moneen kertaan että osaan jo jaksojen vuorosanatkin melkein ulkoa. Tarvitsen siis jonkinlaisen "aikuisten iltasadun", hahaa!

 

Minkälainen olisi unelmiesi aamu?

Parhaita ovat aamut jolloin herätyskello ei herätä, sängystä nousemisella ei ole kiire, kotona on hiljaista ja joku on keittänyt kahvin valmiiksi. Harvinaista herkkua nyt kun eletään aikoja taaperon kanssa!

 

Vuosien varrella Annika on tullut testanneeksi jos jonkinmoisia unikavereita Familonilta. Annikan blogista löydät vastaukset niin kuumina kesäöinä nukahtamiseen, lasten petivaatepulmiin kuin selkävaivoihin! Klikkaa postauksiin:

Hikisiin öihin
Lapsen huoneessa: käytetty sänky, tuliterät petivaatteet
Millaisilla patjoilla mökillä nukutaan?
Kurkkaus pinnasänkyyn ja petivaatevinkkejä vauvalle
Taas nukutaan olkkarissa
Unet kuin hotellissa
Kurkistus makkariin – paremmat unet selkäongelmaiselle 
Väliaikaismakkari petauksella mukavammaksi

Kuvat: Annika / Vihreä Talo

Julkaistu 11.6.2018