Kauniita unia: Modernisti Kodikas

Modernisti kodikas -blogin Kertun unelmien mökkimakuuhuone on rauhallinen, harmoninen ja sopivasti askeettinen. Jututimme Kerttua oman kesämökin rakennusprojektista ja unelmien mökkimakuuhuoneesta.

Oma kesämökki on ollut Kertun perheelle jo pitkään unelma, joka on nyt toteutumassa. Mökkimakuuhuoneen sisustuksessa bloggaaja suosii luonnonmateriaaleja ja haluaa, että kaikille tavaroille on omat paikkansa. Kesällä viileältä tuntuvat pellavalakanat ovat Kertun ykkösvalinta mökille, jossa lakanoiden rouhea ryppyisyys kuvastaa rentoa tunnelmaa.

 

Aloititte tänä keväänä mökinrakennusprojektin Keski-Suomessa. Miten projekti on edennyt, missä mennään?

Juhannukseksi valmistui saunamökki, jossa on kymmenen neliön tupa. Vastoinkäymisten johdosta varsinaista mökkiä pitää vielä odotella, mutta saunatuvassa on nukuttu jo makoisia kesäunia. Oma kesämökki on meille iso unelma ja erityisesti arvostan aikaa luonnossa ja perheen kanssa. Myös maaseutu rauhoittaa tietotyöläistä, on suorastaan ihanaa tehdä fyysisiä pihatöitä kaiken tietokoneella naputtelun jälkeen. 

 

Miten kuvailisit tulevaa mökkiänne? Mistä haet inspiraatiota mökin sisustukseen?

Rakastan modernia ja skandinaavista sisustustyyliä ja kodin linja tulee jatkumaan myös mökillä, tosin vähän pehmeämpänä ja aavistuksen romanttisempana. Inspiraatiota sisustamiseen saan lähes kaikkialta: rakastan arkkitehtuuria, katselen hotellien ja kahviloiden ilmeitä, kierrän asuntomessuja, luen blogeja sekä lehtiä ja selaan Pinterestiä. 

 

Mikä on tärkeää mökillä nukkuessa? Minkälainen on täydellinen mökkimakuuhuone?

Mökillä parhaat unet tulevat hengittävässä ja luonnonmukaisessa hirsirakennuksessa. Pimennän ikkunat verhoilla, sillä vaikka omat unenlahjani kestävät aamuaurinkoa, lapset heräävät siihen liian aikaisin. 

Täydellinen mökkimakuuhuone on rauhallinen, harmoninen ja sopivasti askeettinen, mielestäni jo hirsiseinät tuovat ihanan tunnelman. Suosin luonnonmateriaaleja ja toivon, että kaikille tavaroille olisi omat paikkansa. Nukkumiseen tarvitsen hyvän sängyn, rauhaa ja viimeisiksi ajatuksiksi ennen nukahtamista jotain mukavaa. 

 

 

Lempilakanasi juuri nyt?

Rakastan pellavalakanoita ja mielestäni ne sopivat mökillekin erinomaisesti. Pellavalakanat saavat olla pikkuisen ryppyisiä ja värinä hurmaa erityisesti raikas valkoinen. Tärkeää on, että petivaatteet tuntuvat viileällä kelillä lämpimiltä, mutta ovat helteellä sopivan raikkaat. 

 

Minkälaisella aamiaisella päiväsi lähtee parhaiten käyntiin mökillä ollessasi?

Aamuni käynnistyvät usein kahvilla sekä ruisleivällä, ja sama kombo toimii myös mökillä. Mieleeni jäi ihana kesämuisto juhannukselta, kun vihdoin parin sadepäivän jälkeen saimme herätä pilvettömään taivaaseen. Lapset juoksivat samantien rantaan leikkimään, istahdin saunamökin terassille tuoreen kahvin kanssa ja katselin järvelle. Silloin tuntui hetkisen, että maailmassa ei murheita olisikaan. 

 

Miten rauhoitut ennen nukkumaanmenoa?

Koska teen kahta työtä, blogityöt jäävät usein ilta-aikaan. Toisaalta koen, että hetki positiivisten ajatusten ja kauniiden kuvien parissa irrottaa päivän kiireistä ja rentouttaa. Parasta on jutella päivän kuulumiset läpi miehen kainalossa ennen nukahtamista ja lukea muutama sivu lehteä tai kirjaa. 

 

Minkälainen olisi unelmiesi aamu?

Haaveilen jo ajasta, kun varsinainen mökki on valmis. Herään hyvin nukutun yön jälkeen omaan tahtiini, napsautan kahvia tulemaan ja kävelen kylpytakissa rantaan. Pienen aamu-uinnin jälkeen ovat hereillä sekä mieli että keho. Sitten nauttisimme kiireettömän aamiaisen koko perheen kesken. Hyvä aamu ei välttämättä vaadi mitään muuta. 

Julkaistu 10.7.2018