Kesän viilein juoma: mansikka-melonislushie

Virittäydy juhannustunnelmaan raikkaalla mansikka-melonislushiella! Pirtsakka kesäjuoma viilentää ihanasti lämpimänä päivänä – ja toisaalta tarjoilee makumuistoja kesästä sateen sattuessa.

Mansikat kuuluvat lähtemättömästi kesään. Erityisen makealta kesäaikaan maistuvat kotimaiset avomaan mansikat, joiden ensimmäinen sato kypsyy yleensä juhannukseksi. 

Tiesitkö, että mansikka on listattu maailman terveellisimpien ruokien joukkoon? Mansikat sisältävät paljon C-vitamiinia, jota niissä on enemmän kuin appelsiineissa. Mansikat sisältävät myös paljon terveellisiä ravintokuituja, jotka edistävät ruoansulatusta. Vaikka mansikat ovat makeita, eivät ne nosta verensokeria pilviin, sillä mansikoiden glykeeminen indeksi on alhainen.

Nopeasti valmistuva slushie eli jäähilejuoma virkistää mieltä kesäisenä päivänä, satoi tai paistoi. Makea mansikka-melonislushie maistuu myös mitä parhaiten perheen pienimmille. Nyt kannattaa nauttia kotimaisista mansikoista!

 

Mansikka-melonislushie (neljälle)

500 g mansikoita (pakastettuna)
1 kg vesimelonia
kourallinen jääpaloja
1/4 dl limemehua
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Kuori ja leikkaa vesimeloni paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa jäiset mansikat, vesimelonipalat ja jääpalat. Lisää limemehu ja basilika. Kaada laseihin ja nauti!

Vinkki: Jos kaipaat juomaan lisää makeutta, voit lisätä siihen hunajaa. Mikäli basilikan maku ei miellytä, voit käyttää sen sijasta raikasta minttua.

 

 

Lähde: Daily Mail

Julkaistu 19.6.2018