Aamiaispöydän terveellinen herkku: kotitekoinen kauramysli

Etkö ole löytänyt kaupan hyllyltä omaan makuusi sopivaa mysliä? Valmista terveellinen aamumysli itse!

Aamiainen on päivän tärkein ateria, sanotaan. Koska aamun ensimmäisillä hetkillä on merkittävä rooli siinä, minkälainen päivästämme muodostuu, kannattaa aamiaiseen kiinnittää huomiota. Kun panostaa hyvään aamiaiseen, tulee samalla pitäneeksi huolta myös omasta terveydestään.

Kaupan hyllyt pursuavat erilaisia muroja ja myslejä, mutta niiden joukosta voi olla hankalaa löytää itselle sopivaa vaihtoehtoa. Monet myslit sisältävät joidenkin inhokkina pitämää rusinaa, ja monissa mysleissä voi olla suurikin määrä piilosokeria.

Kun valmistat myslin itse, tiedät, mitä syöt - ja mikä parasta, voit valita myslin raaka-aineet omien makujesi mukaan. Erilaiset hiutaleet ja leseet muodostavat myslin pohjan, pähkinät ja siemenet tuovat siihen suutuntumaa ja kuivatut marjat, hedelmät sekä mausteet makua.

Valmista helppo ja terveellinen mysli Familonin reseptillä jo tänään ja nauti sitä aamiaisella viikonloppuna! ♡

Hyvän olon Familon-mysli eli fysli

5 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
1dl auringonkukansiemeniä
1 ½ dl manteleita
1 ½ dl saksanpähkinöitä
½ dl oliiviöljyä 
½ dl juoksevaa hunajaa
1 tl kanelia
ripaus vaniljaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattua aprikoosia, pilkottuna

Sekoita kaurahiutaleet ja -leseet, auringonkukansiemenet, pilkotut pähkinät ja mausteet kulhossa. Sekoita hunaja ja öljy kuiviin aineisiin huolellisesti.

Levitä mysliseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita mysliseosta noin 10 minuutin välein paahtamisen aikana.

Anna mysliseoksen jäähtyä ja lisää vasta sitten kuivatut karpalot ja pilkottu kuivattu aprikoosi. Nauti granola maidon, kauramaidon, jogurtin, soijajogurtin tai vaikkapa jäätelön kanssa. Säilytä mysli kannellisessa lasipurkissa.

Julkaistu 3.8.2017