Tuoksuton viikko

Tuoksuherkkä saa oireita mitä moninaisimmista tuoksuista ja hajuista. Eniten oireita aiheuttavat haju- ja partavedet, tuoksukynttilät, hiuslakat sekä voimakkaasti tuoksuvat kukat. 

Marraskuun alussa vietetään Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tuoksutonta viikkoa aikavälillä 30.10.-12.11. Tuoksuttoman viikon tarkoituksena on herätellä meitä miettimään tuoksukuormaamme. Miten meidän käyttämämme sekä ympäristöstä tulevat tuoksut vaikuttavat muihin ihmisiin?

Tutkimuksen mukaan noin 10% suomalaisista kärsii tuoksuherkkyydestä. Noin joka kolmas väestöstä oireilee ainakin joskus tuoksuista tai hajuista. Oireina esiintyy nenän vuotamista, ihon punottamista etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistusta, yskää, päänsärkyä, pahoinvointia, uupumusta, sydämentykytystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä.

Tuoksu tai haju voi olla niin mieto, että se on lähes huomaamaton. Silti se voi aiheuttaa tuoksuherkässä reaktion. Vaikka emme voi tehdä maailmasta tuoksutonta, voimme helpottaa tuoksuherkkien oloa. Ota muut ihmiset huomioon ja vältä voimakkaiden hajusteiden käyttöä esimerkiksi työpaikalla, jos tiedät, että työtoverisi kärsii tuoksuherkkyydestä.

Familon on tehnyt pitkään yhteistyötä Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n kanssa, jotta me kaikki voimme nukkua ja voida hyvin. Familonin turvallisissa Allergiatunnus®-tuotteissa on vain materiaalien luonnollinen ominaistuoksu.

Auta viestiä leviämään - kerro kampanjasta eteenpäin tunnisteilla #tuoksuton ja #tuoksutonviikko.

Hyödynnä marraskuun etukoodit ja tilaa turvalliset hyvän unen Allergiatunnus-tuotteet >>

 

Lähde: Allergia-, iho- ja astmaliitto

Julkaistu 1.11.2017