Kulhollinen hyvää: Vihersmoothie pinaatista

Iskikö kevätväsymys? Virkistä kehoa ja mieltä vitamiinipitoisella vihersmoothiella!

Pitkän talven jälkeen keho ja mieli saattavat tuntua väsyneiltä. Maalis-huhtikuussa iskevä kevätväsymys johtuu samasta seikasta kuin kaamosmasennuskin: valon määrän muutoksesta. Samalla kun valon määrä lisääntyy, houkuttelevat aurinkoiset illat valvomaan pidempään, jolloin unen määrä vähenee.

Siinä missä uni ja liikunta ovat avainasemassa väsymyksen torjumisessa, on tärkeää kiinnittää huomiota kolmanteen tärkeään osa-alueeseen: ruokaan.

Oikeat ruokavalinnat piristävät myös mieltä. Runsaasti vitamiineja sisältävä pinaatti lukeutuu vihannesten kuninkaisiin, sillä se on yksi maailman K-vitamiinipitoisimmista vihanneksista. Pinaatti sisältää myös runsaasti rautaa: mitä tummempia lehdet ovat, sitä enemmän ne sisältävät rautaa. Pinaatista saatava nitraatti puolestaan vahvistaa lihaksia.

Kun sekoitat pinaatin smoothien joukkoon marjojen ja hedelmien kera, tulet huomaamattasi nauttineeksi runsaasti vitamiineja. Nesteytystä smoothieen tuo mantelimaito, joka sopii niin laktoositonta, gluteenitonta kuin vegaanista ruokavaliota noudattavalle.  

 

 

Virkistävä vihersmoothie

- 2 kourallista pinaattia

- 1 banaani

- 1/2 avokado

- 1dl mangoa

- 1dl mansikoita

- 1rkl chia-siemeniä

- 1dl mantelimaitoa

 

Ohje:

* Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Mikäli haluat smoothielle paksumman, jäätelömäisemmän rakenteen, voit käyttää pakastehedelmiä ja -marjoja. 

* Ripottele päälle omia suosikkejasi tai kokeile jotakin uutta: esimerkiksi raakakaakaonibsejä, kookoshiutaleita, seesaminsiemeniä, pähkinöitä, kuivattuja tai tuoreita marjoja ja hedelmiä.

Julkaistu 31.3.2017