Gluteenittomat aamiaismuffinssit äidille

Äitiä ilahduttaa pieni itse tehty herkku. Banaanimuffinssit ovat aamiaispöydän riisijauhoihin tehty gluteeniton makea. Kerro muffinssilla, että rakastat!

Leivo äitienpäivän aamiaiselle gluteenittomat banaanimuffinssit, joihin kookossokeri antaa ihanan toffeemaisen säväyksen. Muffinssit nautitaan aamupalapöydässä tai kannetaan äitenpäivän sankarille sänkyyn herkuteltavaksi.

Ainekset / 12 muffinssia

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kookossokeria
  • 100 g voita
  • 2 banaania
  • 2 dl täysjyväriisijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • muffinssivuoat

Kananmunankorvike: Vegaani korvaa kananmunan (vastaa yhtä munaa) sekoittamalla keskenään 1 rkl perunajauhoa ja 1 tl leivinjauhetta. Lisää joukkoon 1 rkl öljyä ja 2 rkl vettä. Vatkaa kuohkeaksi ja lisää taikinaan.

Gluteeniton-banaanimuffinssi-resepti

Työvaiheet:

  1. Sulata voi huoneenlämpöiseksi.
  2. Riko kananmunat astiaan ja vispilöi sekaan kookossokeri.
  3. Lisää haarukalla murskatut banaanit sekä voi.
  4. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi ja annostele muffinssivuokiin.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  7. Tarjoile äidille sänkyyn valkovuokkojen kera.
  8. Älä jätä äidille keittiöön sotkuja siivottavaksi.

Banaanimuffinssi-aamupala-äidille

Julkaistu 8.5.2019