Hyvää kansallista korvapuustipäivää: resepti vegaanisiin minipulliin!

Minikorvapuusteja on lupa herkutella useampi kuin yksi – ja vegaanisena se soveltuu useamman ruokavalioon!

Tänään vietetään Kansallista Korvapuustipäivää, joka on rantautunut Suomeen länsinaapuristamme Ruotsista. Kanelbulle on naapurimaassamme hieman toisen näköinen, mutta varmaa on, että meitä yhdistää ruotsalaisiin rakkaus kardemumman ja kanelin makuisiin pulliin. 

Familonin korvapuustiohje on vegaaninen, jolloin se soveltuu niin sekasyöjälle, kasvissyöjälle kuin vegaanille. Pulla minikoossa on maistuva herkku perheen pienimmillekin.

Oikein maistuvaa kansallista korvapuustipäivää!

Vegaaniset minikorvapuustit

Taikina

  • 2,5 dl kauramaitoa
  • ½ pussia kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia

Täyte

  • 50 g margariinia
  • 0,25 dl sokeria
  • 0,25 dl fariinisokeria
  • noin 5 rkl kanelia

Pinnalle

  • kauramaitoa
  • raesokeria

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää sitten vähitellen jauhoja samalla taikinaa vaivaten. Sekoita lopuksi taikinaan myös margariini. Anna taikinan nousta 30 minuuttia.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä, joiden korkeus on max. 20 senttimetriä. Näin saat korvapuusteista riittävän pieniä.

Levitä margariini, kaneli, sokeri ja fariinisokeri taikinalevyn päälle. Rullaa taikinalevy käärölle ja leikkaa siitä noin 2 senttimetrin paksuisia rullia.

Asettele rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Paina taikinarullien päälle kuoppa. Voitele minirullat kauramaidolla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.