Juhannusyön taikaa – näin tulkitset uniasi

Juhannusyönä uneksitaan tulevasta puolisosta niityltä kerättyjen kukkien voimin. Mutta mistä muusta juhannusunet kertovat?

Yksi kuuluisimmista juhannustaioista on piilottaa seitsemän erilaista kukkaa tai yrttiä tyynyn alle juhannusyöksi. Jotkut uskovat, että on myös erityisen tärkeää poimia kimppu seitsemältä eri niityltä.

Toiset uskovat, että kimpussa on oltava erityisesti saniaisia, jotta tuleva avopuoliso tulee tervehtimään unessa. Uskomuksen mukaan saniainen kukkii vain juhannusyönä, jolloin se tulee poimia nopeasti. Harvinaisen kasvin uskottiin tuovan poimijalleen taikavoimia.

Juhannusunet voivat pitää sisällään monenlaisia merkityksiä. Mistä kertovat unessa hikoileminen, niitty ja uiminen? Kokosimme yhteen leikkimielisen oppaan, jonka avulla tulkitset kesäyön maagisia unia!

 

 

Aurinko unessa on hyvin positiivinen merkki. Aurinko kuvaa luomisvoimaa, elinvoimaa, hedelmällisyyttä, menestystä työssä ja rakkaudessa.

Aallot merkitsevät suuria muutoksia. Kirkas vesi tarkoittaa viisautta, muta ja myrsky virheellistä valintaa. 

Bussi. Jos odotat unessa bussia, sinun tulee olla tarkkana, ettei tilaisuus mene sivu suun. Jos taas unessa matkustaa bussissa, kannattaisi miettiä josko olisi hyvä olla itsenäisempi ja riippumattomampi. Bussin kyydissä matkustaessaan kulkee ennalta sovittuja, odotettavissa olevia reittejä ja samoja reittejä joita moni muukin kulkee.

Ero. Jos otat lopputilin, käynnistät hankkeen joka epäonnistuu. Jos eroat kumppanistasi, parisuhteesi voi huonosti.

Eksyminen kuvastaa epävarmuutta tulevaisuudesta tosielämässä: mihin suuntaan tulisi jatkaa?

Hyppy esteiden yli viittaa menestykselliseen esteiden selvittämiseen myös valve-elämässä. Jokainen onnistunut hyppy merkitsee riskiä, jonka ottaminen kannattaa. Hyppy alas korkeasta paikasta kuvaa ulospääsyä jostain elämäntilanteesta.

Hymy. Unessa hymyileminen kertoo arkionnesta valve-elämässä. Unennäkijä on tyytyväinen elämäänsä ja sen sujumiseen.

Huone kuvaa omaa sisintä, pelkoja ja toiveita. Esimerkiksi lastenhuoneesta uneksiva todennäköisesti haaveilee perheenlisäyksestä. 

Hiki symboloi stressiä. Jos taas joku toinen unessa vaatii unennäkijää hikoilemaan, odotetaan unennäkijältä enemmän kuin mitä hän on valmis antamaan.

Itkeminen kuvaa negatiivisista tunteista vapautumista valve-elämässä. Suru ja harmi poistuu ja tilaa tulee iloisemmille tunnelmille. Sanotaankin “ken unessa itkee, saa valve-elämässä nauraa ja iloita”.

Ikkuna. Jos suljet unessa verhot, haluat pitää kiinni yksityisyydestäsi taikka salaat jotakin. Jos taas verhot avataan, ei ole mitään salattavaa vaan avoimuutta muita kohtaan.

Juokseminen. Uni, jossa unennäkijä juoksee muttei tunnu pääsevän eteenpäin kertoo pysähtyneestä tilanteesta elämässä. Jos unessa pakenee, tahtoo valve-elämässä päästä irti hankalasta asiasta. Jos taas unessa juoksee kohti maalia ja saavuttaa sen, on menestys tuleva myös valve-elämässä.

Juhla. Harmit hellittävät ja koittaa mahdollisuus ottaa elämä vaihteeksi kevyemmin.

Kukat. Mitä kukoistavampia ja kauniimpia kukat ovat sen parempaa on luvassa. Kukat symboloivat rakkautta, ystävyyttä, kauneutta. Jos vaalit kukkia, osaat myös arjessa hoitaa ihmissuhteita, mutta jos päästät kukat kuihtumaan ja turmelet niitä kertoo se läheisten tunteitten turmelemisesta.

Kiipeäminen. Elämän tiellä on odotettavissa ylämäkeä, tarvitaan ponnistelua jotta pääsee etenemään.

Myrsky. Hurja ja pelottavakin myllerrys, mutta positiivinen sillä se vie mennessään turhaa ja kuihtunutta. Jos joutuu itse olemaan myrskyn pyörityksessä saa varautua muutoksiin omassa elämässä.

Metsä kuvaa tulossa olevaa elämänvaihetta, ajanjaksoa, jonka merkityksestä saa vihjeen miettimällä millainen unen metsä on. Helppokulkuinen, miellyttävä ja turvallinen metsä kuvaa helppoa ja miellyttävää etenemistä myös valve-elämässä.

Niitty. Ihana, kukkiva niitty lupaa helpotusta arkeen ja ihania aikoja unennäkijän elämässä.

Naamio. Kertoo, ettei kaikki ole kuten on esitetty, vilppiä ja valheita.

Ovi. Onko ovi lukossa vai avoinna? Lukittu ovi kuvaa estettä, kun taas avoin ovi taas lupaa tulevaa mahdollisuutta menestykseen.

Oikotie. Joka unessa näkee oikotien, sille elämä tarjoaa mahdollisuuden päästä johonkin tavoitteeseen odotettua nopeammin ja helpommin.

Puhelin. Unen puhelin kuvaa unennäkijän kommunikointia jonkun toisen henkilön kanssa.Jos unessa odottaa puhelua on unennäkijällä valve-elämässä jokin asia, jonka hän haluaisi “puhua selväksi”. Mieluinen puhelu kuvaa hyvää keskusteluyhteyttä.Jos taas odottaa pelolla puhelua tai tuntee haluttomuutta vastata tai jopa pelkoa, kertoo se hankalasta asiasta jota unennäkijä mielellään karttaa.

Portaat. Jos portaista puuttuu askelmia, kuvaa se tilannetta jossa unennäkijältä tuntuu puuttuvan tarpeellisia osasia elämässä etenemiseen. Kesken tai umpikujaan päättyvät portaat kertovat tilanteesta jossa on mahdotonta edetä. Helpponousuisten portaitten kiipeäminen kertoo menestyksestä ja kehityksestä.

Ranta. Jos merimatka kuvaa matkaa elämäntiellä niin ranta kuvaa maalia ja päämäärän saavuttamista. Myrskyisän merimatkan jälkeen ranta tuo mukanaan kaivatun hengähdystauon.

Raha. Jos unessa vastaanottaa rahaa, tulee saamaan myös valve-elämässä pääomaa, yleensä henkistä mutta toisinaan maallista laatua olevaa.

Suudelma. Unessa vaihdetut suudelmat lupaavat rakkautta valve-elämässä. Suudelmalla onkin lähes aina positiivinen merkitys.

Sukeltaminen unessa kuvaa rentoutta, seesteistä elämänvaihetta ja myös henkistä ymmärrystä ja sopusointua sisimmässä.

Tuli. Roihuavia, voimakkaita, kuumia, tunteita jotka voivat toisaalta olla myös ahdistavia, pelottavan voimakkaita ja tuskallisen polttavia.

Tyyny kuvaa rauhaa, lepoa ja rentoutumista. Joka unessa laskee päänsä pehmeälle tyynylle voi odottaa leppoisaa aikaa ja hetken irtiottoa arjen askareista valve-elämässä. Jos taas tyyny on likainen tai rikki, ei lepohetkeä tai helpotusta ole luvassa.

Ulkomaat kuvaavat muutosta elämässä. Jos unessa käy ulkomailla vain lyhyellä matkalla, voi odottaa valve-elämässä hetkellistä muutosta. Jos taas muuttaa ulkomaille pysyvästi, on unennäkijän elämänmuutoskin todennäköisesti pysyvä. 

Ukkonen enteilee unennäkijän elämään vyöryvistä muutoksista. Usein muutos on henkistä, elämänläksyjen opettelemista ja asioitten ymmärtämistä. Kova ukkosen jyrinä unessa voidaan toisinaan tulkita varoitukseksi tulevasta vaarasta.

Uiminen. Kiinnitä huomiota siihen, minkälaisessa vedessä unessasi uit. Kirkas, puhdas vesi tietää hyvää. Likainen, haiseva vesi huonoa.

Vene kertoo matkasta elämän aallokoissa. Kiinnitä huomiota siihen, onko veneen kulku hallinnassa vai poukkoileeko se holtittomasti aaltojen vietävänä. Myös veneen kunnolla on merkitystä: vuotaako pohja tai onko airo hukassa? 

Valo. Syttyvä valo symboloi tulevia ideoita ja oivalluksia, asiat tuntuvat kirkastuvan. Unessa ympäröivä valo kuvaa elinvoimaa, energiaa, terveyttä ja menestystä.

 

Lähde: Hedelmäpuu

Julkaistu 20.6.2017