Kauniita unia: Life Like Vino

Familonin uudessa juttusarjassa tutustutaan kiinnostaviin nukkujiin. Ensimmäisenä makuuhuoneensa ovea raottaa Life Like Vinon Annamaria.

Suosittua Life Like Vino -Instagram-tiliä pitävä Annamaria on nukkuja, joka kiinnittää ennen kaikkea huomiota ympäristöönsä. Hän pyrkii rauhoittamaan makuuhuoneensa ensisijaisesti nukkumiselle, mutta toisinaan sängyssä on ihanaa lukea kirjaa tai nauttia aamukahvit lehden kera. Makuuhuoneessa sisustuksesta instagrammaavalle Annamarialle erityisen tärkeitä ovat mukavat materiaalit ja mieltä rauhoittavat värit.

 

Minkälainen on täydellinen makuuhuone?

Askeettisimmillaan makuuhuoneessa ei tarvitsisi olla muuta kuin täydellinen sänky hyvillä tyynyillä ja vuodevaatteilla varustettuna. Pidän kuitenkin siitä, että myös makuuhuone on huone, joka on sisustettu kauniisti. Täydellisessä makuuhuoneessa olisi kauniit tekstiilit, hyvät valaisimet, joiden valotehoa voisi säätää älytekniikalla ja sähköllä toimivat tyylikkäät laskostetut pimennysverhot. Huoneen ilmeen viimeistelisi itämainen silkkinen matto ja kaunis sängynpääty. Unelmani olisi, että makuuhuoneemme yhteyteen olisi liitetty tilava walk in closet, jonka yhteydessä olisi myös ikkunallinen kylpyhuone kylpyammeella. Tämä unelma toteutui Kiinassa asuessamme ja jäin kaipaamaan sitä paljon.

 

Kolme asiaa, joita ilman et pysty nukkumaan?

Olen onnellinen siitä, että olen saanut hyvät unenlahjat ja nukahdan lähes miten vain ja minne vain. Mutta hyvä tyyny, puhtaat lakanat ja lasi vettä ennen nukkumaan menoa ovat minulle tärkeitä asioita.

 

 

Minkälaiset lempilakanasi ovat?

Rakastan pellavalakanoita niiden pehmeän tuntuman ja huolettomuuden takia. Tällä hetkellä suosikkini ovat Familonin valkoiset Princess-pellavalakanat, mutta tyynyliinoista suosikiksi on kirinyt silkkisen pehmeä perkaali, joka tuntuu ihanan viileältä ihoa vasten.

 

Kiinnostavimmat sisustustrendit makuuhuoneessa juuri nyt?

Eko. Erilaiset orgaaniset materiaalit lakanoissa ja petivaatteissa kiinnostavat tällä hetkellä. Kiinnitän yhä enemmän huomiota petivaatteiden valinnassa kuosin tai sävyn sijasta materiaaliin.

Valaisimet. Suuret seinälle kiinnitettävät lukuvalaisimet tuovat sisustukseen todella paljon ilmettä käytännöllisyyden lisäksi, ja huomaan himoavani sellaisia itsellenikin.

Sängynpääty. Tykkään valloillaan olevasta sängynpäätytrendistä. Sängynpäädyllä saa nopeasti ilmettä ja tyylikkyyttä makuuhuoneeseen. Tämän hetken suosituin malli eli ”nappisängynpääty” on alkanut kokea inflaatiota ja linjakkaat mutta verhoillut sängynpäädyt tulevat tilalle.

Percale. Hotellimaisen ylelliset ja rapsakat valkoiset perkaalilakanat ovat seuraava must-juttu makuuhuoneessa.

Vuodekatos. Romanttiset ja elegantit vuodekatokset ovat upeita - ainakin kuvissa... Jos en pelkäisi vuodekatoksen olevan epäkäytännöllinen ja keräävän pölyä, haluaisin rakentaa meidänkin makuuhuoneeseemme elegantin mutta romanttisen vuodekatoksen, joka kutsuisi sujahtamaan höyhensaarille.

Lämpimät sävyt. Yltäkylläinen harmaa on ollut jo pitkään in. Siksi tuntuukin piristävältä, että nyt sisustuksessa on alkanut näkyä paljon erilaisia beigen, puuterin ja nuden sävyjä.

 

 

Kiinnostavin uni, jonka viimeksi näit?

Näen paljon unia ja usein päivän asiat tai ajatukset eksyvät yöuniin. Kun viimeksi keskustelimme ystäväni kanssa viineistä, näin seuraavana yönä unta tulevasta kesän lomareissustamme, jolloin suuntaamme Châteauneuf-du-Papen viinitiloille ystäväpariskunnan kanssa. Unessa kaikki ei mennyt kuin Strömsössä, mutta ehkä ne kommellukset jäivät uniin ja itse matkasta tulee loistava!

 

Minkälainen olisi unelmiesi aamu?

Kiireetön. Olisi ihanaa herätä omaan tahtiin. Avaisin verhot sekä ikkunan ja antaisin luonnonvalon sekä raikkaan ilman herättää minut kunnolla. Nauttisin lasin huoneenlämpöistä minttu-sitruunavettä sängyllä, ottaisin lapset viereeni ja halisimme heitä yhdessä mieheni kanssa. Tämän jälkeen nauttisimme hyvän ja täyttävän brunssin yhdessä. Kliseistä ja perinteistä, mutta pienten lasten äidille luksusta.

 

Kuvat: Siru Danielsson

Save

Julkaistu 4.5.2017