Vaaleanpunainen vuoristo lastenhuoneessa

Löytyi erään kerran plörö valkoista maalia, johon sekoitettiin pieni määrä pinkkiä tekstiiliväriä. Seinille piityi vaaleanpunainen vuoristo ja lastenhuoneeseen hauska tunnelma.

Familon_Home_Karhunen_lakanat_vaaleanpunainen

Jos on piskuisen puutarhamme puolelta ollut vähänlaisesti postauksia blogin historiassa, niin samoin on käynyt myös lastenhuoneelle. Näissä(kään) kuvissa ei vielä aukea tilan syvin luonne, vaan koitan lähinnä avata remontointiprojektin kivikkoisia vaiheita. Jostakin syystä en koskaan saanut aikaiseksi kuvata huoneen vanhaa ilmettä kaikessa komeudessaan – tai keskeneräisyydessään, kuten aina tuntui. Pienet neliöt, huono valo ja puutteita feng shuissa.

Löysin kuitenkin Familonille kuvaamiani otoksia, joiden taustalla näkyy pisimpään seinissä ollut vaaleanpunainen vuoristo. Löytyi erään kerran plörö valkoista maalia, johon sotkin pienen määrän pinkkiä tekstiiliväriä. Tätä seosta riitti vain osaan seiniä ja toisen kerran vain osaan kuviosta. Siitäpä se sitten. Vuoret jatkuivat myös muiden seinien alaosiin ja oli aivan hauska aikansa. Kunnes…

…kunnes kyllästyin hempeään vaaleanpunaiseen. Selasin Pinterestistä fiiliksiä hakusanalla dusty blue ja haaveilin kerroksista erilaisia utuisia sinisen harmaita. Keittiön seinästä oli jäänyt tummaa sinistä jäljelle. Sotkin sävyä taas valkoiseen ja lisäsin mustaa ja mitähän vielä. Aloitin pinnasängystä, jonka uuteen ilmeeseen olin melko tyytyväinen (kapistus oli alun alkujaan kierrätetty vanha valkoinen punakeltaisilla helmillä). Tuunasin maalia jälleen ja jatkoin telan kanssa kohti seinää – ilman asianmukaista suojausta tietenkin – ja hulautin maalit mekkoni kautta lattialle. Rajauksista tuli väsyneenä suttuisia ja maalitahroja oli ihan joka puolella.

Familon_Home_Karhunen_pussilakanat_vaaleanpunainen

Familon_Home_Karhunen_lakanat

Keitin kahvit ja pillitin tapahtuneesta vuolaasti miehelleni Facebookin Messengerissä. Pyysi vetämään happea ja jättämään hommat seis. Suunniteltaisiin ja toteutettaisiin koko hoito yhdessä alusta saakka uudestaan. Ja niin tehtiin: unohdettiin utuiset tunnelmat, suunnattiin rautakauppaan, valittiin pohjasävyksi kaunis vaaleanharmaa ja tehosteeksi hento nude.

Nyt huone tuntuu viimein valmiilta! 

Lue koko kirjoitus blogista: http://www.nohomewithoutyou.com/2016/08/kids-room-renovation/.

Familon Home lasten Karhunen-pussilakat: https://www.familon.fi/fi/tuote/familon-karhunen-pussilakanasetti-vauvalle-527/.

Familon_Home_Karhunen_pussilakanat

Julkaistu 24.8.2016