Laura Seppäsen uusi vuode toi unelmien unet

Sisustussuunnittelija Laura Seppänen iloitsee uuden vuoteen kauniista ulkonäöstä ja parantuneesta uniergonomiasta. Kysyimme, miten elämä rullaa Familon Ultra -joustinsängyllä nukuttujen ensimmäisten viikkojen jälkeen.

Miten olette nukkuneet uudella joustinsängyllä?

Erittäin hyvin. Huomasimme eron heti ensimmäisestä yöstä – mieheni ei herännyt kertaakaan. Ensimmäisen viikon jälkeen myös omat yöheräilyni loppuivat. Aikaisemmin liikuin ja heräilin pienimmistäkin äänistä sekä miehen liikehdinnästä. Nyt patja ei liiku, vaikka toinen siihen hyppäisi.

Aina kaikkia särkyjä ja kolotuksia ei edes tiedosta – niihin tottuu ja säryt alkavat tuntua normaaliolotilalta.

Onko paremman unialustan myötä tullut myös oivalluksia siitä, mikä ennen oli vuoteessa huonosti ja mitä kehon osaa se eniten rasitti?

Ensimmäinen huomio oli alaselkäkipujen pois jääminen. Tajusin vasta parin viikon jälkeen, ettei selkä enää oireillut. Vanha sänky ei antanut riittävää tukea ja liika kovuus kipeytti olkapääni. Nyt kädet ja olkapää ovat paremmassa kunnossa. Kärsin ennen käsien puutumisesta ja tärinästä.

Onko nukkumisasentoon tullut muutoksia?

Nyt pystyn taas nukkumaan kylkiasennossa, minkä liian kova vanha vuode esti aikaisemmin. Huomaan, ettei mies enää kommentoi nukkumista. Hän on ollut myös erittäin tyytyväinen uuteen sänkyyn ja siihen valittuun Hard-kovuusasteeseen.

Ultra-joustinsängystä on valittavissa kaksi eri kovuusastetta, Hard (H) ja Extra Hard (EH). Hard soveltuu kevyelle ja keskipainoiselle nukkujalle ja Extra Hard keskipainavalle ja painavalle nukkujalle. Pitkän pohdinnan jälkeen pariskunnalle valittiin molemmille H-kovuusluokan vuoteet. Vaikka Lauran 203-senttisen miehen paino on yli 90 kg, pituus jakaa solakan miehen painon tasaisesti, jolloin pehmeämpi kovuusaste tuntui riittävältä. Vuoteen viisi vyöhykettä antavat tukea erityisen hyvin muodokkaalle – lanteikkaalle tai harteikkaalle – nukkujalle tukien rankaa lantion kohdalta estäen sitä uppoamasta liikaa sekä myötäillen sopivasti olkapäiden kohdalta.

Joustinsängyn kanssa  Lauran kotiin valittiin käännettävä Ergo-sijauspatja, jonka toinen puoli on napakkaa älypehmustetta ja toinen pehmeämmäksi profiloitua erikoispehmustetta.

Oletteko testanneet käännettävän sijauspatjan molempia puolia?

Vielä emme ole ehtineet, mutta se on ihana mahdollisuus ja vapaus, että patja on käännettävissä ja pehmeämpi puoli fiiliksen mukaan valittavissa. Otimme alkuun käyttöön älypehmustepuolen, mihin alun perin ihastuimmekin. Mieltymyksiin vaikuttavat varmasti tulevaisuudessa kehon jumitilat ja tarpeet.

Familon Ergo petauspatja älypehmuste
Ergo-sijauspatjan reunojen 3D-verkko maksimoi ilmankierron.

Menivätkö tyyny- ja peitevalinnat nappiin?

Kyllä. Untuva-tyynyt ovat ihanan jämäkät. Mieheni mielestä pään kuuluu upota tyynyn suojaan, mikä vaatii tyynyltä kunnon muhkeutta. Tyyny on laadukkaan oloinen ja pidän siitä, että tyyny pitää muotonsa ja siihen on mukava nojata. Käytän lisäksi täyttötyynyä, jonka täytteen määrää tai puolta voi vaihdella riippuen siitä, nukkuuko kyljellään vai selällään. Kärsin alaselkäongelmista ja Selkä-tyyny auttoi kipeän lantion kanssa. Pitkä vartalotyyny tukee notkoa selkää, kun siihen nojaa puoliselinmakuulla.

Muhkeasta peitosta en luovu. Rakastan isoa ilmavaa untuvapeittoani, jonka saa jalkojen väliin ja joka pitää minut lämpimänä. Itse palelen ja mieheni on kuumissaan. Nyt kun omistan ihanan lämpimän untuvapeiton, pystymme vihdoin pitämään makuuhuoneen lämpötilan viileänä, ja kumpikin nukkuu hyvin.

Miten vuode sopii kotinne sisustukseen?

Vuoteen sävy oli yksi tärkeistä valintakriteereistä, koska olen visuaalinen ihminen. Väärän väristä sänkyä en olisi huolinutkaan. Harmaat värit taittavat ruskeaan tai siniseen, ja on ollut kiva huomata, että kitin sävyinen vuode toimii molemmissa värimaailmoissa – sekä kylmän että lämpimän harmaan kanssa. Vuoteen verhoilu on eloisa, ja sen kaunis ja mielenkiintoinen struktuuripinta soveltuu hienosti neutraalin harmaisiin seiniin, lakattuun lehtikuusiparkettiin sekä maanläheisten värien kanssa, kuten vuoteen alla olevien rottinkisen säilytyslaatikkojen kanssa. Myös greiget pellavalakanat käyvät täydellisesti vuoteen sävytykseen.

Lauran vinkit makkarin sisustukseen:

  • Harkitse sängynpäätyä, tai ainakin jättityynyjä sängyn päätyyn, ne tuovat ryhtiä ja ilmettä!
  • Pimennysverhot! Makkarin valaistusolosuhteisiin kannattaa panostaa niin, että tilan saa kokonaan pimeäksi.
  • Hotellimainen fiilis! Minulle se tarkoittaa hyviä vuodetuotteita, unihygieniaa sekä oikeanlaista tunnetta. Kannattaa rauhoittaa makuuhuone nukkumiselle, pesämäinen intiimi tila riittää hyvään uneen.
  • Oikeanlämpöiset peitot ja viileä makuuhuone!
  • Korkeammat sängynjalat tuovat makuuhuoneeseen ilmavuutta, eikä pienikään makuuhuone mene tukkoon, vaikka siellä olisi leveä sänky. Laura valitsi vuoteeseen 20 cm korkeat tammijalat, joiden alle mahtuu useimmat säilytyslaatikot.
  • Vaihda vuodevaatteet riittävän usein uusiin! Monelle tulee yllätyksenä, että täkkejä kuuluu vaihtaa. Itse olen todennut raikkaiden unituotteiden vaikuttavan suuresti nukkumismukavuuteen.

Hae inspiraatiota kodin sisustukseen ja tyyli-ideoita Lauran nettisivuilla.

Familon Ultra Joustinsänky 5vyöhyke

Julkaistu 26.4.2019