My Berry Forest -resepti: Sienipekoni-toast

Suositun My Berry Forest -Instagram-tilin Tiina loihtii Familonille elokuussa hyvää tekeviä arkireseptejä, jotka tuovat hymyn huulillesi. Nämä herkut maistuvat perheen pienimmillekin. Nautitaan arjesta yhdessä!

Illalla on mukava käpertyä koko perheen kanssa yhdessä pehmeisiin pellavalakanoihin iltasatua lukemaan. Familonin kauniit pellavapussilakanat ovat täydellisen hengittävät ja laadukasta materiaalia - pellavalakanat tuntuvat kesällä viileiltä ja talvella lämpimiltä. Olemme testailleet pellavalakanoita muutaman viikon, ja hyvin ovat unet maistuneet iltasatuhetken jälkeen.  

Joskus teemme iltasatuhetkestä hauskan elämyksen tuomalla iltapalan sänkyyn. Tällä kertaa valmistin ihanan meheviä sienipekonileipiä.

 

 

Sienipekoni

200 g jumboherkkusieniä tai portobellosieniä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl oreganoa
1/4 tl suolaa

Toast

paahtoleipää, tomaattia, avokadoa, salaatinlehtiä ja majoneesia

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pese sienet ja poista kanta sekä lusikalla ruskeaa osaa sienen lakin alta. Viipaloi sienet ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset ja sivele ne sieniviipaleiden päälle molemmin puolin. Asettele sienet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa n.30 minuuttia, tai kunnes sienet ovat ruskistuneet kunnolla. Kokoa toast: Paahda leivät rapeiksi ja sivele majoneesia (vegaanista) päälle. Viipaloi avokado ja tomaatti. Kokoa leipä: sienipekonia, avokadoa, tomaattisiivuja ja salaatinlehtiä. Nauti! <3

 

Resepti ja kuvat: Tiina / My Berry Forest

Julkaistu 24.8.2018