Familon Untuva Noora&Nooran testissä!

Noora&Noora-blogin Noora H. ja Noora K. tutustuivat uniin Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen kanssa.

Noora K. valitsi Gold-untuvatyynyn ja Gold-untuvapeitteen. Tämä tyyny sopii niille, jotka Noora K:n tapaan haluavat, että tyyny on muhkea, mutta kuitenkin tukeva. Esteetikolle on tärkeää, että se täyttää 50*60-kokoisen tyynyliinan niin, että kokonaisuus on pullea ja houkutteleva. Peiton pitää myös olla muhkea – jos laihat huivit ovat Noora K:n mielestä ärsyttäviä, niin niin ovat kyllä laihat vuodevaatteetkin. Silti peiton pitää hengittää. Petauksen pitää olla sellainen, että sinne halua uppoutua oikein kunnolla.

Noora H. on aina nukahtanut hävyttömän helposti. Osa syy Noora H:n hyviin unenlahjoihin on hyvä unihygienia, eli uniolosuhteiden muokkaaminen ihanteellisiksi. Niillä kun on tutkitusti vaikutusta uneen. Joka iltaisiin unirituaaleihin kuuluu makuuhuoneen tuuletus, nenäliinojen ja vesilasin haku, kännykän jättäminen yöpöydälle ja kirjan luku. Unihygieniaan kuuluu myös se, että peitto vaihtuu vuodenajan mukaan ja sänky koostuu kahdesta erillisestä runkopatjasta. Molemmilla Noorilla on aviomiehen kanssa jonkin verran painoeroa, ja kun molemmilla on oma patja, kevyempi ei pompi painavamman kääntyessä.

Noora H:n valitsema Familon Silver -untuvapeitto on Gold-peittoa viileämpi, mutta kuitenkin hengittävä, muhkea ja ihanan rapiseva. Sillä rapisevahan untuvapeiton pitää olla. Silver-sarjaan kuuluu korkea ja napakka untuvatyyny, jonka kanssa ei tarvitse toista tyynyä.

Jos nenä menee tukkoon untuvatyynyn kanssa, kannattaa testata Feel-tyynyä. Se tuntuu ihan untuvalle, mutta on polyesterimikrokuitua.

Lue alkuperäinen Noora&Noora-blogikirjoitus Siitä puhe, mistä puute.

Kiinnostuitko? Tilaa ylellinen Familon-untuvatyyny ja -untuvapeitto >

Julkaistu 26.1.2017