Viikonlopun kaunein aamiainen: Pannukakut pastellikuorrutteella

Pehmoiset pellavalakanat ja sängyssä nautittu aamiainen selättävät harmaimmankin aamun. Ruokakirjailija Virpi Mikkonen loihti Familonille täydellisen pastellisen pannukakkureseptin.

Vanelja-sivuston perustanut ja useita hyvän olon ruokakirjoja kirjoittanut Virpi rakastaa puhtaita ja herkullisia raaka-aineita, joista hän loihtii vatsaa ja mieltä helliviä reseptejä. Vanelja on sivusto, joka tarjoaa inspiraatiota ruokailuun ja hyvään elämään.

 

Pannukakut (noin 7 kpl)

(vegaanisia, gluteenittomia, luontaisesti makeutettuja)

1 kypsä banaani

1,5 dl kauramaitoa

1,5 dl kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Annostele banaani, kauramaito ja vanilja tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Anna taikinan turvota 20 minuuttia. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja lisää noin 2 rkl taikinaa pannulle. Paista 1,5 - 2 minuuttia ja käännä kunnes pinta on hyytynyt. Paista toista puolta suunnilleen saman aikaa. Tarjoa pannukakut pastellisen kookoskuorrutteen, marjojen ja kookoshiutaleiden kera.

 

Vinkki 1. Voit valmistaa itse kaurajauhoja hienontamalla kaurahiutaleita blenderissä hienoksi jauheeksi.

Vinkki 2. Parhaiten pannareiden paisto onnistuu pinnoitetulla lettupannulla ja kääntäminen mahdollisimman ohuella lastalla.

 

Pastellinen kookoskuorrute

2 tölkkiä täysrasvaista kookosmaitoa (säilytetty jääkaapissa)

1 tl vaniljauutetta

3 rkl kotimaista luomuhunajaa tai kookossiirappia

Väreiksi:

4 vadelmaa (tai punajuurijauhetta)

5 mustikkaa (tai mustikkajauhetta)

Kaavi kookosmaitotölkeistä kulhoon paksu valkoinen massa. Lisää vaniljauute ja makeutus. Vatkaa massaa sähkövatkaimella, kunnes saat siitä kermavaahtomaisen kuohkeaa. Mikäli seos menee liian löysäksi, laita se hetkeksi jääkaappiin paksuuntumaan. Jaa kookoskermavaahto kahteen eri kulhoon. Lisää tehosekoittimeen pari ruokalusikallista kookoskermavaahtoa ja muutama vadelma. Sekoita sileäksi. Kaavi pinkki seos toiseen kulhoon ja sekoita, jotta saat seoksesta vaaleanpunaista. Ota sitten toisesta kulhosta pari ruokalusikallista tehosekoittimeen ja lisää muutama mustikka. Sekoita sileäksi. Kaavi liila seos toiseen kulhoon ja sekoita, jotta saat seoksesta vaalean liilaa. Tarjoa pannukakkujen kanssa.

 

Kuva: Virpi Mikkonen / Vanelja