Hyvää oloa ja kauniita unia nyt myös tekstiileillä

Hyvän unen asiantuntijana, sekä suomalaisille suunniteltujen korkealaatuisten unituotteiden kehittäjänä ja valmistajana, tunnettu Familon Oy on laajentanut tuotevalikoimaansa ja lanseerannut uuden Familon Home -kodintekstiilimalliston. Uusi mallisto sisältää skandinaavisen raikkaita ja harmonisia vuodetekstiileitä, pehmeän käytännöllisiä kylpytekstiileitä sekä makuuhuoneen ja oleskelutilojen tyylin viimeisteleviä sisustustekstiileitä. Familon tarjoaa jatkossa täyden valikoiman hyvän olon tuotteita kotiin sängyistä, patjoista, peitteistä ja tyynyistä vuodetekstiileihin ja froteetuotteisiin.

”Familon on koko 50-vuotisen historiansa ajan tarjonnut suomalaisille hyvän olon ja hyvän unen -tuotteita. Pehmeiden, raikkaan valkoisten tyynyjen, peitteiden ja muiden vuodetuotteiden luonnolliseksi jatkeeksi olen nyt rakentanut yhteensopivan vuode- ja kylpytekstiilikokoelman – historian ensimmäisen Familon Home -kodintekstiilimalliston”, kertoo Familon Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Mailis Linnola.

”Pitkään Familon-tyynyjä ja -peitteitä kehitettyäni minulla oli selkeä mielikuva siitä, miltä Familon-tuotemerkin vuode- ja kylpytekstiilien tulee tuntua ja miltä haluan niiden näyttävän. Kokonaisuuden tulee olla harmoninen ja linjakas, yksinkertainen ja raikas. Hyvän olon koti näyttää hyvältä ja tuntuu hyvältä”, Linnola jatkaa.

Familon Home ‐mallistoon kuuluu kaksi tuotesarjaa, Princess ja Ultra, jotka ovat tuttuja Familon-tyynyistä ja -peitteistä. Familon Home ‐tuotteiden tuntu, värimaailma ja tunnelma ovat puhtaan skandinaavisia ja raikkaita, ja ne ovat keskenään helposti yhdisteltävissä. ”Mallistoon on haettu samaa raikkautta kuin Familon-peitteissä ja -tyynyissäkin”, kuvailee Linnola ja jatkaa, ”inspiraation harmoniseen ja tunnelmaltaan mutkattomaan ja rentoon värimaailmaan minulle antaa meidän kaunis luontomme vuodenaikoineen. Erityisesti talven sävyt vuorokauden eri aikoina tuovat esiin hienostuneita värivivahteita. ”

”Familon Home -mallisto on ajaton. Se ei vaihdu sesongeittain, vaan täydentyy tai päivittyy uudella värillä, kuosilla tai tuotteella. Uskomme, että Familonin ystäville on tärkeää voida täydentää hankkimaansa kokonaisuutta myöhemminkin”, Linnola toteaa.

Romanttinen ja pehmeä Familon Princess

Familon Princess ‐sarjan tuotteet ovat kauniita ja ne edustavat klassista, hieman romanttista tyyliä, josta on helppo rakentaa aikaa kestäviä yhdistelmiä. Princess-tuotteet huokuvat skandinaavisia värisävyjä raikkaan valkoisesta ja hennosta roosasta tummanharmaaseen.

Familon Princess ‐sarjassa on pehmeitä, yksivärisiä kivipestyjä pellavapussilakanoita ja kauniita ornamenttikuvioisia puuvillapussilakananoita. ”Materiaalivalintoja tehdessäni halusin ehdottomasti mukaan pehmeän, kivipestyn pellavan. Pellava imee luontaisesti hyvin kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä pois, minkä ansiosta pellavalakanat tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten. Malliston materiaaleihin valitsin mukaan myös pehmeän, laadukkaasti viimeistellyn ja sileäpintaisen puuvillan”, määrittelee Linnola.

Koko perheen Familon Princess ‐kylpytekstiilit ovat huolella viimeisteltyjä ja miellyttävän tuntuisia. Sarjan vohvelistruktuurisissa kylpytakeissa ja pehmeästä micropuuvillasta valmistetuissa kylpy- ja käsipyyhkeissä, sekä laskospäädyllä viimeistellyissä paksuissa ja pehmeissä puuvillafroteepyyhkeissä toistuu Princess-sarjan harmoninen värimaailma.

Graafinen ja sporttinen Familon Ultra

Familon Ultra ‐sarjan kodintekstiilit tuovat kotiin selkeitä linjoja sekä klassisia ruutu- ja raitakuvioita. Ultra‐vuodetekstiilit on valmistettu korkealaatuisesta puuvillasta, jonka ensiluokkainen kudonta, painatus ja viimeistely tuntuvat hyvältä iholla. Sarjan muotoonommellut aluslakanat on valmistettu laadukkaasta puuvilla-percalesta.

”Kylpytekstiileihin halusin tuoda mukavuutta sekä trendikkäillä että klassisilla elementeillä. Pienet yksityiskohdat viimeistelevät tuotteet”, Linnola kuvailee. Ultra‐sarjan kylpytekstiileihin kuuluvat pehmeät ja muhkeat sekä erinomaisen imukykyiset Ultra-käsipyyhkeet ja ‐kylpypyyhkeet. Micropuuvillaisten käsi- ja kylpypyyhkeiden pehmeyden salaisuus kätkeytyy langan valmistuksessa käytettyyn tekniikkaan, runsaslukuiseen silmukkamäärään sekä avonaiseen ja vähäkierteiseen froteenukkaan. Ultra-sarjan viimeistelee trendikäs hamam‐kylpypyyhe, jossa yhdistyy vanha kutomisperinne ja moderni teknologia. Suurikokoinen ja nopeasti kuivuva hamam-pyyhe on monikäyttöinen: pakkaa pyyhe mukaan kuntosalille, matkalle, piknikille tai rannalle.

”Familon Home -kokonaisuuden täydentävät muhkea, tikattu Ultra-päiväpeite tai kevyt, kudottu Princess-päiväpeite. Vaihtelevuutta sesongeittain tuodaan lukuisilla koristetyynyillä”, Linnola kuvailee.

”Erityisen tärkeäksi koen tuotteiden erinomaisen laadun ja niiden miellyttävän tunnun. Tuotteiden tulee myös olla helppohoitoisia ja soveltua kaikenlaisille käyttäjille. Toiveenani on, että Familon Home -malliston tuotteet löytäisivät mahdollisimman moneen kotiin tuomaan hyvää oloa ja sitä kaikkein tärkeintä – hyvää unta”, Linnola päättää.

 

Julkaistu 15.2.2016