Pidennä vuoteesi ja vuodevaatteidesi ikää suojuksilla

Vaihda raikkauteen!

Mitä virkaa on sijauspatjansuojuksilla ja tyynynsuojuksilla?  Niillä on kevyiksi oheistuotteiksi tärkeä tehtävä – parantaa sängyn sekä vuodevaatteiden hygieniaa ja varjella hyvää unta. Tyynyn ja patjansuojukset ovat myös edullinen ja helppo tapa pidentää vuodevaatteiden käyttöikää.

Tiesitkö?

Kroonisesti tukkoinen ja aamulla vuotava nenä ovat oireilua, jotka voivat kieliä huonosta vuodehygieniasta. Keskikokoisen miehen ihon pinta-ala kerryttää vuodessa keskimäärin 170 grammaa kuollutta ihosolukkoa, hilsettä. Siitä puolet on rasvaa. Hilsettä synnyttävä talineritys voi kiihtyä jopa kolminkertaiseksi kesäaikana. Keho erittää vuorokaudessa myös 0,5-1 litraa hikeä ympäristön lämpötilasta ja vaatetuksesta riippuen. Runsaamman yöhikoilun yksi monista syistä voi olla esimerkiksi naisilla menopaussi. Lian ja rasvan sekoitus voi vähitellen härskiintyä ja aiheuttaa hajuhaitan, joka siirtyy vuodevaatteista myös patjaan.

Vuodevaatteiden huoltotarpeeseen vaikuttaa luonnollisesti hikoilun määrä ja esimerkiksi se käykö suihkussa illalla. Hien ja hilseen lisäksi myös ihovoiteet ja hiusten muotoilutuotteet ”jättävät jälkensä” vuodevaatteisiin. Jos yöllä on herännyt yskimään, koska vuoteesta löytyy erinäinen määrä ihosta irronnutta hilsettä tai tyynynliinalla olevaa hiuslakkaa, uni ei ole ollut levoksi. Hengittäminen on helpompaa puhtaassa sängyssä. (Allergia- ja astmaliitto 2016).

Panosta suojuksilla hygieniaan

Familonin patjansuojukset lisäävät nukkumismukavuutta ja helpottavat vuoteen hoitoa. Patjansuojukset pysyvät hyvin petauspatjan päällä kulmissa olevien joustonauhojen avulla. Vuoteelle kaatunut aamukahvikupponen ei likaa vuodetta, kun sitä suojaa konepestävä ja nopeasti kuivava suojus.

PREMIUM-VAIHTOEHTO

Familon Outlast Super -sijauspatjansuojus on lämmönsäätelyltään ennennäkemättömän tehokas ja ylellinen. Suojus auttaa pitämään kehon lämpötilan tasaisen miellyttävänä läpi yön. Kun kehon lämpötilan vaihtelut tasaantuvat, et heräile kuumuuteen tai kylmyyteen. Tuloksena on syvempi ja levollisempi uni.

STANDARD-VAIHTOEHTO

Familon Uni -sijauspatjansuojus sopii kaikille kosteussuojaa sänkyyn tarvitseville ja sängyn helppohoitoisuutta arvostaville. Tuotetta saatavana useassa koossa aina pinnasängyn patjasta 180-senttiseen vuoteeseen.

Familon Uni -tyynynsuojus suojaa tyynyä hieltä ja lialta. Sitä käytetään tyynyliinan alla ja se sopii kaikille tyynyn helppohoitoisuutta arvostaville. Suojuksen päädyssä on tyynyliinaa muistuttava läppä, joka pitää tyynyn kosteussuojan hyvin paikallaan.

Suojukset ovat Friends of Familon -tarjouksessa koko maaliskuun, liity jäseneksi ja hyödynnä –20 % etusi nyt!

Sijauspatjan-suojus

Muista myös!

PELLAVA-pussilakanat: Yöhikoilua vähentävät hyvin hengittävät petivaatteet, jotka päästävät ilman kiertämään ja kosteuden haihtumaan, ja joiden alla ei ole liian kuuma. Pellava on tunnetusti hengittävä lakanamateriaali, joka on kesällä vilpoisa ja talvisin lämmin ihoa vasten.

BREATHAIR-sijauspatja: Familon Ergo Breathair -sijauspatja on äärimmäisen hengittävä, täysin vesipestävä ja siksi paljon hikoilevan hyvä valinta.

Laadukkaatkaan tuotteet eivät suojele untasi lopun ikää, muista siksi vaihtoväli:
Joustinsängyllä ja patjalla 8-10 vuotta, sijauspatjalla 4-6 vuotta ja sijauspatjansuojuksella 4 vuotta.

Lue lisää patjan hoito-ohjeista.

Raikkaita öitä ja kauniita unia!

Julkaistu 1.3.2017