Kestävää pehmeyttä – Näin pidät huolta pyyhkeistäsi!

Jokapäiväiset rutiinit vaikuttavat pyyhkeiden raikkauteen. Tiedätkö, kuinka usein pyyhe tulisi vaihtaa puhtaaseen? Tai mikä on paras tapa kuivattaa pyyhkeet?

 

Familonin vinkit pyyhkeiden hoitoon:

Likaisiin pyyhkeisiin pätee sama sääntö kuin lakanoihin: lika ja käyttökerrat vaikuttavat pyyhkeiden vaihtoväliin.

Jos käyt suihkussa päivittäin, kannattaa kylpypyyhe vaihtaa viikon välein. Kovalla käytöllä olevat käsipyyhkeet on suositeltavaa vaihtaa useammin. Muutaman henkilön yhteiskäytössä oleva käsipyyhe olisi hyvä vaihtaa puhtaaseen muutaman kerran viikossa. Vähäisemmällä käytöllä olevan käsipyyhkeen voi vaihtaa puhtaaseen kerran viikossa.

Vaihda pyyhe myös heti silloin, jos huomaat siinä näkyvää likaa kuten meikkijäänteitä. Näin ehkäiset lian siirtymistä pyyhkeestä puhtaalle iholle.

Kiinnitä erityistä huomiota siihen, miten ja missä pyyhkeesi kuivatat. Märkää pyyhettä ei kannata jättää myttyyn lattialle tai pyykkikoriin odottamaan kuivumistaan: bakteerit viihtyvät kosteassa. Kuivata pyyhkeet ilmavasti esimerkiksi pyykkitelineellä ja ripusta ne vasta kuivuttuaan kylpyhuoneen seinälle koukkuun.

Pese pyyhkeet täydessä koneessa 60 asteen lämpötilassa muiden samanväristen tai mahdollisimman saman sävyisten pyyhkeiden kanssa. Muista pestä myös aina uudet, kaupasta ostetut pyyhkeet ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kuivata pyyhkeet ilmavasti pyykkinarulla, kuivaushuoneessa tai kuivausrummussa ja siirrä ne säilytykseen vasta, kun pyyhkeet ovat kunnolla kuivuneet.

 

Julkaistu 17.7.2018