Tule uni kultainen

Uni on ehdottomasti yksi tärkeimpiä asioita niin treeneistä palautumiseen, kuin arjessa jaksamiseen. Myös raskausaikana uni on tärkeää. Monna treenaa -blogissa testattiin aivan uudenlaista Familon Ergo Breathair -sijauspatjaa ja pohdittiin hyvän unen merkitystä.

Moni kokee raskausaikana nukkumisen hankalaksi, mitä pidemmälle raskaus etenee. Mikään asento ei oikein tunnu hyvältä ja on kuuma. Mutta kuitenkin raskauden aikana olisi erittäin tärkeää, että odottava äiti saisi tarpeeksi kunnollista unta.

Kun maha alkoi kasvamaan tuli itselleni öisin mm. pakarat kipeäksi, myös niska oli kovin jumissa aina aamuisin. Monikaan asento ei tuntunut hyvältä ja nukuin pätkissä. Kunnes meille saapui uusi sijauspatja, Breathair. Uskomatonta mutta totta, sijauspatjalla oli suuri vaikutus unenlaatuun. En rehellisesti sanottuna edes itse uskonut sillä olevan niin suurta vaikutusta. Kunnes käytännössä sain sen kokea.

Hyvä uni Familon Ergo Breathair -sijauspatjalla

Familonilla on uusi materiaali Breathair®, joka viimeistelee uniergonomian. Familon Ergo Breathair -sijauspatja sopii erittäin hengittävää ja vesipestävää sijauspatjaa kaipaavalle. Mukavan napakalta tuntuva petauspatja soveltuu kaikille vartalotyypeille. Sijauspatjan päällinen on miellyttävän tuntuista tikattua joustavaa neulosta ja siinä on vetoketju neljällä sivulla.

Familon Ergo Breathair on siis aivan uudenlainen sijauspatja, jonka pehmusteen kolmiulotteinen spiraalikuiturakenne tekee sijauspatjasta poikkeuksellisen hengittävän ja elastisen. Jämäkän tuen antava Breathair-petauspatja tuntuu ilmavan rakenteensa ansiosta normaalia sijauspatjaa viileämmältä, mikä helpottaa kuumakallen ja helposti hikoilevan oloa.

Hyvä uni Familon Ergo Breathair -sijauspatjalla

Meillä on nyt viikon ajan ollut tuo uusi patja ja voin sanoa, että oikeasti olen nukkunut paremmat yöunet. Myöskään sitä kipua pakaran sivuissa ei ole ollut. Pelkän sijauspatjan uusiminen tuntuu siltä, kuin koko sänky olisi uusi. Tuo materiaali, jota Breathairissa on käytetty on tosiaankin jämäkkä ja tukevan oloinen. Juuri oikealla tapaa.

Familon on merkkinä ollut minulle tuttu jo muutaman vuoden ajan. Heiltä löytyy vuoteen kaikki kerrokset: sängyt, patjat, peitteet, tyynyt ja kodintekstiilit. Myös tämä Familon Ergo Selkä -lisätyyny eli ”pötkylätyyny”, joksi sitä itse nimitän, on ollut hyvä nyt raskausaikana. Sen itse asiassa olen hankkinut jo ennen raskautta, koska se on tarkoitettu myös esim. selkävaivoista kärsiville.

Hyvä uni Familon Ergo Breathair -sijauspatjalla


Hyvä uni on itselleni ollut aina tärkeä asia. Mielestäni makuuhuoneessa pitää olla tarpeeksi viileä, tarpeeksi pimeä ja hyvin vähän mitään ylimääräistä rompetta. Petivaatteet pitää olla samaa paria ja tietysti niitä pitää vaihtaa säännöllisesti. On ihana tunne mennä illalla nukkumaan puhtaisiin petivaatteisiin, viileän rakkaiseen makuuhuoneeseen ja laittaa pimennysverhot vielä kiinni. Lukea muutama sivu hyvää kirjaa ja nukahtaa rauhallisesti. Meillä ei ole ikinä ollut makuuhuoneessa televisiota, eikä tule.

Alkuperäinen juttu Monna treenaa -blogissa >

Hyvä uni Familon Ergo Breathair -sijauspatjalla

Julkaistu 22.7.2016