Tuorepuuro on kiireisten aamujen herkullinen pelastaja

Tuorepuuro saattaa kuulostaa monivaiheiselta operaatiolta, mutta aamiaisen valmistus ei voisi olla paljon yksinkertaisempaa.

Tuorepuuroa ei kypsennetä, ja se tehdään jo illalla – aamulla ei tarvitse muuta kuin lusikoida erilainen puuroherkku suuhunsa. Tuorepuuro on hyvin sulava ja kiva tapa nauttia puuroa aamiaiseksi.

Yksinkertaisimmillaan tuorepuuro koostuu vain kahdesta raaka-aineesta, mutta sitä voi tuunata loputtomiin erilaisten aamujen kunniaksi.

Hyvä sekoitussuhde:

1,5 dl maitoa / kasvimaitoa / vettä
1,5 dl kaurahiutaleita

Sekoita ainekset, jätä puuro yöksi jääkaappiin ja nauti aamulla sellaisenaan.

Alla puuron tuunausvinkkejä, joista nyt kannattaa hyödyntää ainakin kotimaiset puolukat.

LISÄÄ ILLALLA

Chia-siemenet ovat mainio tuorepuuron kaveri: siemenillä sanotaan olevan paljon terveyshyötyjä, ja koska chia-siemenet vaativat muutenkin nesteliotuksen, käy se kätevästi puuron tekeytyessä jääkaapissa. Sekoita hiutaleiden ja nesteen joukkoon illalla 1 rkl chia-siemeniä (hiutaleita 1 rkl vähemmän).

Pakastemarjat sulavat sopivasti yön aikana puuron sekaan. Voi, mikä makuyhdistelmä!

LISÄÄ AAMULLA

Tuoreet marjat ovat tietenkin ylimpänä ruokapyramidissa, ja sama pätee seuralaisena tuorepuuron kanssa.

Pähkinät ja siemenet auttavat pitämään nälkää kauemmin loitolla. Kulinaristi paahtaa pannulla siemeniin ja pähkinöihin lisämakua.

Kookoslastuilla ja -hiutaleilla saat eksoottista vaihtelua – makuun ja näköön.

Hedelmälohkot sopivat erinomaisesti kylmän tuorepuuron joukkoon. Banaani tuo pehmeää ja ruokaisaa makeutta, omenat, persikat ja luumut hyvää raikkautta annokseen.

Tuorepuuroa:_aamiaiseksi

 

 

Julkaistu 26.8.2016