Paranna unenlaatuasi ergonomisesti muotoillulla tyynyllä

Ergonomisesti muotoiltu tyyny tarjoaa apua paitsi pään ja niskarangan tukemiseen myös erilaisiin kehon kiputiloihin.

Tiesitkö, että nukkuessasi kymmenen prosenttia painostasi lepää tyynyn varassa?

Väärän päänasennon aiheuttamaan huonoon unenlaatuun on vain yksi lääke: itselle sopivan tyynyn valinta. Jokaisen tulisi valita tyynynsä aina itse yksilöllisen nukkumisasennon, vartalotyypin ja patjan pehmeyden mukaan.

Nukkumisergonomian asiantuntija, työfysioterapeutti Jenni Ahopelto onkin todennut, että kaikilla suomalaisilla pitäisi olla vartalon mittainen ergonominen asentotyyny. Moni meistä tarvitsisi esimerkiksi kylkiasennossa nukkuessaan lisätukea, jotta rintaranka pysyisi avoimena.

Kokosimme yhteen tietopaketin Familonin Ergo-sarjan tyynyistä, jotka on suunniteltu tarjoamaan erityistä tukea nukkujalleen. Hyvin tuettu uni tuo ennen kaikkea hyvää oloa!

 

Familon Ergo Futurex -tyyny

Erikoispehmustetyyny tarjoaa täydellisen ergonomian ja rentoutumisen kaikille vartalotyypeille eri uniasennoissa. Familonin valikoimasta löydät Ergo Futurex -tyynyt koossa S, M ja L.

Matala, S-kokoinen Ergo Futurex -tyyny soveltuu parhaiten kapeaharteiselle ja selällään nukkuvalle. M-koko soveltuu kaikille vartalotyypeille eri uniasennoissa. Korkea, L-kokoinen Ergo Futurex -tyyny soveltuu erityisesti leveäharteisille ja kyljellään nukkuville. 

Erikoispehmustetyyny muotoutuu yksilöllisesti pehmeän pinnan sekä profiloidun ja muotoutuvan älypehmusteen ansiosta. Anatominen Futurex -tyyny tukee niskaa juuri oikealla tavalla. Ergonomisesti muotoiltua tyynyä kääntämällä voi valita sopivan korkeuden neljästä vaihtoehdosta. 

 

Familon Ergo Niska -tyyny

Heitä hyvästit niskakivuille! Familon Ergo Niska -tyyny on niskasi paras ystävä. Ergo Niska -tyyny ehkäisee niskakipuja ja sopii mainiosti selällään ja kyljellään nukkujille.

Muodoltaan tyyny jakautuu kolmeen osaan. Selällään nukkuessasi voit käyttää tyynyn matalaksi muotoiltua keskiosaa. Kylkimakuulla korkeammat sivustat tukevat nukkumisasentoa ja pitävät kaularangan suorassa. Tyynyn sivustojen korkeutta voi säädellä hartialeveyden mukaan: kummallakin puoliskolla on täytteen määrän säätömahdollisuus. Ergo Niska -tyyny on suunniteltu yhteistyössä fysiatrian erikoislääkärin kanssa. 

 

Familon Ergo Selkä -vartalotyyny

Familon Ergo Selkä -vartalotyyny on hyvä valinta selkä- ja hartiakipuisille nukkujille. Pitkä vartalotyyny tukee nukkumisasentoasi ergonomiseksi, kun nukut kyljelläsi. Koko vartaloa tukeva erikoispitkä lisätyyny sopii tukityynyksi selkäkipuisille, nukkumistueksi raskaana oleville ja kaikille pehmeää unikaveria kaipaaville.

Ergo Selkä -vartalotyyny on jaettu ompeleella kahteen osaan, joihin kumpaankin on erikseen täytteen määrän säätömahdollisuus. Tyynyn mukana tulee siihen sopiva valkoinen tyynyliina. Ergo Selkä -vartalotyyny on suunniteltu yhteistyössä fysiatrian erikoislääkärin kanssa.

 

Familon Ergo Multi -lisätyyny

Familon Ergo Multi -lisätyyny tuo mukavuutta ja tukea moneen asentoon. Se on mitä oivallisin lisätuki sekä notkoselkäiselle että vatsallaan nukkujalle.

Vatsamakuulla kehon alle asetettuna vatsatyyny vähentää lannerangan notkoa ja ehkäisee siten ristiselän kipuja. Lisätyynyn voi laittaa myös nilkkojen alle vatsallaan nukuttaessa, jolloin se estää jalkaterien liiallista taipumista ja siitä aiheutuvia pohjekramppeja. Selällään nukuttaessa tyynyä voi käyttää reisien tai polvien alla vähentämään niihin kohdistuvaa pintapainetta.

Täytteen määrää säätämällä tyynystä saa juuri oikean korkuisen. Ergonominen lisätyyny on suunniteltu yhteistyössä fysiatrian erikoislääkärin kanssa.

 

Julkaistu 21.9.2017