Paranna unenlaatuasi ergonomisesti muotoillulla tyynyllä

Ergonomisesti muotoiltu tyyny tarjoaa apua paitsi pään ja niskarangan tukemiseen myös erilaisiin kehon kiputiloihin.

Tiesitkö, että nukkuessasi kymmenen prosenttia painostasi lepää tyynyn varassa?

Väärän päänasennon aiheuttamaan huonoon unenlaatuun on vain yksi lääke: itselle sopivan tyynyn valinta. Jokaisen tulisi valita tyynynsä aina itse yksilöllisen nukkumisasennon, vartalotyypin ja patjan pehmeyden mukaan.

Nukkumisergonomian asiantuntija, työfysioterapeutti Jenni Ahopelto onkin todennut, että kaikilla suomalaisilla pitäisi olla vartalon mittainen ergonominen asentotyyny. Moni meistä tarvitsisi esimerkiksi kylkiasennossa nukkuessaan lisätukea, jotta rintaranka pysyisi avoimena.

Kokosimme yhteen tietopaketin Familonin Ergo-sarjan tyynyistä, jotka on suunniteltu tarjoamaan erityistä tukea nukkujalleen. Hyvin tuettu uni tuo ennen kaikkea hyvää oloa!

 

Familon Ergo -niskatyyny

Erikoispehmustetyyny tarjoaa täydellisen ergonomian ja rentoutumisen kaikille vartalotyypeille eri uniasennoissa. Familonin valikoimasta löydät Ergo-niskatyynyt koossa S, M ja L.

Matala, S-kokoinen Ergo-niskatyyny soveltuu parhaiten kapeaharteiselle ja selällään nukkuvalle. M-koko soveltuu kaikille vartalotyypeille eri uniasennoissa. Korkea, L-kokoinen Ergo-niskatyyny soveltuu erityisesti leveäharteisille ja kyljellään nukkuville. 

Erikoispehmustetyyny muotoutuu yksilöllisesti pehmeän pinnan sekä profiloidun ja muotoutuvan älypehmusteen ansiosta. Anatominen niskatyyny tukee niskaa juuri oikealla tavalla. Ergonomisesti muotoiltua tyynyä kääntämällä voi valita sopivan korkeuden neljästä vaihtoehdosta.

Moni muistaa Familon Ergo -niskatyynyn sen vanhalla nimellä Familon Ergo Futurex -niskatyyny.

 Familon Lokerikko -tyyny ja paikallaan pysyvät täytteet

Familon Lokerikko -niskatyyny

Uusi Lokerikko-niskatyyny on suunniteltu yhteistyössä Jenni Ahopellon kanssa. Lokerikko-tyynyn täyte on jaettu kuuteen lokeroon, joita kaikkia voi säätää erikseen. Lokerointi tekee tyynystä ryhdikkään ja napakan unikaverin, jonka täytteet pysyvät hyvin paikoillaan.

Tyynyn mukana tulee lisätäytepussi, jonka avulla täytteen määrä on yksilöllisesti säädettävissä.

Familonin kuluttajaraadissa testattu Lokerikko-tyyny oli erityisesti miesten mieleen. Lokerikko-tyyny sopii erityisen hyvin kyljellään nukkuvalle. Selällään nukkuvan ja kapeaharteisen kannattaa vähentää täytettä tyynyn keskiosasta.

Hiostamaton ja vesipestävä Familon Ergo Breathair -tyyny

Familon Breathair -niskatyyny

Täysin uudenlainen Familon Breathair -niskatyyny on poikkeuksellisen hengittävä ja kestävä. Hyvän tuen antava tyyny sopii kaikenlaisille nukkujille, erityisesti kyljellään vuoteessa viihtyvälle. Breathair-tyyny on kimmoisa ja puolikorkea, ja se on valmistettu kolmeen kerrokseen jaetusta Breathair®-materiaalista.

Innovatiivinen Breathair® 3D -spiraalikuiturakenne on erittäin kevyt ja ilmava, minkä ansiosta tyyny ei varastoi lämpöä ja se tuntuu ihanan viileältä poskea vasten. Hiostamaton Breathair-niskatyyny on täysin vesipestävä ja ihanteellinen unikaveri lämpimiin öihin sekä hikoilevalle.

Familon Ergo Selkä -vartalotyyny

Familon Ergo Selkä -vartalotyyny on hyvä valinta selkä- ja hartiakipuisille nukkujille. Pitkä vartalotyyny tukee nukkumisasentoasi ergonomiseksi, kun nukut kyljelläsi. Koko vartaloa tukeva erikoispitkä lisätyyny sopii tukityynyksi selkäkipuisille, nukkumistueksi raskaana oleville ja kaikille pehmeää unikaveria kaipaaville.

Ergo Selkä -vartalotyyny on jaettu ompeleella kahteen osaan, joihin kumpaankin on erikseen täytteen määrän säätömahdollisuus. Tyynyn mukana tulee siihen sopiva valkoinen tyynyliina. Ergo Selkä -vartalotyyny on suunniteltu yhteistyössä fysiatrian erikoislääkärin kanssa.

Lue myös blogista vartalotyynyvertailu, jossa esittelyssä Familonin uusi pitkä Body-tyyny.

 

 

Julkaistu 21.9.2017