Viena K: Sängyllä on väliä – parempaa unta jo vuoden ajan

Olen päässyt elämässäni sellaiseen pisteeseen, että voin ylpeästi kertoa löytäneeni vihdoin säännöllisen unirytmin. Entisessä epäsäännöllisen nukkujan elämässäni olin hyvin iltavirkku ja huono nukahtaja.

Vuosi sitten kotiini saapui monien sänkymallitestausten jälkeen uusi sänky Familonilta. Ennen sitä en ollut oikein osannut ajatellakaan, miten iso merkitys pelkästään sängylläkin voi olla unen laatuun ja oikean nukkumisrytmin löytämiseen. Nuorempana nukuin mainiosti vaikka retkipatjalla, mutta nykyisin hyvä uni ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys ja yhdelläkin huonosti nukutulla yöllä voi olla pitkäaikainen negaativiinen vaikutus.

Nyt vuoden familon-kokeilun jälkeen voin todeta, että sängyllä on todellakin väliä. Uskoisinpa jopa, että ilman tätä ihanaa petiäni en olisi nykyisin näin hyvä nukkumaan. Myös poikaystäväni, jolla on selkäongelmia, on huomannut eron selvästi ja nukkuu yleensä paremmin minun luonani – seuraavaksi meillä onkin to do-listalla paremman sängyn hankkiminen hänen kotiinsa.

Sänkyä valitessa kannattaa pohtia omia tarpeitaan huolella ja käydä liikkeessä testaamassa eri malleja. Itse olen toisinaan levoton nukkuja, näen paljon unia ja pyörin sängyssä paljon – siksi sängyssä täytyy olla ehdottoman hyvä ja mukava olla. Oma 5-vyöhykejoustinsänkyni on vartaloa tukeva ja myötäilevä runkopatja, joka tukee kehoa juuri oikeista kohdista nukkuessa ja Ultra Smart-petauspatja vähentää myös kääntyilyä ja tukee kroppaa nukkuessa. 

Lue koko alkuperäinen juttu sängyn valinnasta Vienan blogista! Hyödynnä myös huhtikuun tarjous: Saat kaikki Familonin sängyt, patjat, petauspatjat, sängynpäädyt ja sängynjalat 20 % alennuksella normaalihinnoista 30.4. asti.

Julkaistu 11.4.2018