Vinkit parempaan uneen ja pehmeisiin joululahjapaketteihin

Olen monesti ennenkin sanonut, että mielestäni talvelle pitää mieluummin antaa vähän periksi kuin yrittää väkisin suoriutua siitä. Minulla on muutamia rutiineja, joiden avulla jaksan meluisaa työtäni ja arkeani paremmin kaamosaikaan.

Panostan makuuhuoneen viihtyvyyteen.

En pidä siitä, että makuuhuoneessa on liikaa tavaraa. Pidän makuuhuoneemme tummista väreistä, joita vasten valkoinen huonekalu korostuu. Tumma rauhoittaa, kätkee hellään pesäänsä nukkumaan. En loikoile sängyssä muuten vaan, toisin kuin puolisoni, joka kasaa niskansa taakse pari jättityynyä ja asettuu mukavasti lueskelemaan iPadia. Tykkään järjestellä ja tuulettaa makuuhuonetta, ja huolehdin siitä, että yöpöydillä ei ole liikaa tavaraa.

Panostan vuodevaatteisiin ja lakanoihin.

Vaihdan lakanat joka viikko, ja vaikka se tietää ahkeraa mankelointia, se ei silti haittaa. Raikkaiden lakanoiden väliin ryömiminen väsyneenä on ihana tunne. Petaan fiiliksen mukaan, välillä valkoista, välillä vaikkapa nämä kuvien viininpunaiset lakanat.

En mene pahalla mielellä tai vihaisena nukkumaan.

Miten voisinkaan, kun asun ilopillerin kanssa, joka on äärimmäisen harvoin huonolla tuulella.

Entä jos uni ei tule?

Jos en saa unta, yksi takuuvarma konsti on käydä syömässä. Kyllä – olen yösyöppö, ja yöllä herkuttelen näkkileivällä. Toimii muuten todella hyvin. Onhan tutkittua tietoa, että hiilihydraattipitoinen iltapala auttaa unensaannissa.

Marjukan joululahjavinkkejä:

Familon Ultra -perkaalilakanat tekevät petauksesta kutsuvan, ne ovat viileät ja rapeat. Rapeus kankaaseen tulee tiheään kudotuista ohuista langoista, mikä tekee lakanoista myös niin sileät ja pehmeät. Ryhdikkäissä lakanoissa on ylellistä nukkua. Puuvillaperkaalilakana ei myöskään laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, siitä miellyttävä viileyden tuntu. Niin kuin nukkuisi hotellissa, mutta kotona!

Joululahjavinkit-perkaalilakanat-viininpunainen-petaus

Familon Nuppu - puuvillalakanoiden tyynyillä toin ripauksen romantiikkaa petaukseen. Nuppu-kuosia on helppo yhdistää juurikin viininpunaisen ja valkoisen kanssa.

Mieheni suosikki on Familon Ultra muotoonommeltu aluslakana, perkaalipuuvillasta. Muita aluslakanoita emme enää käytäkään, sillä tämähän pysyy muodossaan ja on ihanan sileä.

Oma suosikkini ja joululahjavinkkini on Familon Ultra jättityyny! Näitä majailee sängyllämme peräti neljä kappaletta. Petaus pääsi uusiin ulottuvuuksiin niiden myötä. Puen niille useinmiten valkoiset pellavatyynynpäälliset, jotka toimivat kauniisti myös puuvillan kanssa.

Kurkkaa kaikki Familonin joululahjaideat 

+ kaikki Marjukan vinkit parempaan uneen lukemalla koko kirjoitus Talvinen petaus Familonin viininpunaisin perkaalilakanoin ja omat hyvän unen niksini blogista Fab Forty Something.

Familon-joululahjavinkit-Marjukka-Paananen

Kaikki kuvat: Marjukka Paananen

Julkaistu 28.11.2018