Vuodesuunnittelija on onnellinen nukkuja, joka ottaa unen tosissaan

Kaksi vuosikymmentä Familonilla työskennellyt Hanna Salama syttyy aina uudelleen sängyistä ja nukkumisesta.

Hannan kaltaisella unen moniottelijalla, joka A) suunnittelee rakastettuja sänkyjä ja B) nukkuu jopa 10-tuntisia yöunia, voisi olla jokin tärkeä viesti myös meille normaalinukkujille, jotka pyrimme kaikki parhaamme mukaan selviämään arjesta kiitettävin unimäärin. Hannaa voisi luonnehtia – ei pelkästään nukkumisen, vaan – kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sanansaattajaksi.

Miten nukuit viime yönä?

Hyvin! Nukun yleensäkin hyvin ja säännöllisesti. Menen nukkumaan yhdeksältä, tai viimeistään klo 22. Arvostan unta yli kaiken, ja reissussa kulkee aina mukana oma tyyny, joskus jopa sijauspatja.

Minkä / kenet valitset unikaveriksi?

Nukun Ergo Futurex M-koon älypehmustetyynyn kanssa kylki- ja selkäasennossa. Sen lisäksi saatan käyttää jopa kolmea lisätyynyä, joilla hion nilkan täydellistä asentoa myöten uniasentoni mukavaksi. Siitä asennosta myös herään aamulla. Ergo Selkä -lisätyyny, eli perheen kesken tuttavallisemmin Arnold, on korvaamaton. ”Arska” on rakas unikaveri ja todella kätevä pitkä pötkylä reisien väliin asetettuna, jos vaikka pitkän lenkin jälkeen takareidet kiristävät.

Mikä Familonin vuodemaailmassa saa edelleen innostumaan?

Familonin talossa elää pitkä unen tietotaito. Hyvätkin vuoteet ovat kuin pelkkä aterian alkupala, joka ei yksin pidä kylläisenä. Hyvä uni on aina kokonaisuus, ja Familonin ainutlaatuisuus piilee siinä, ettemme koskaan tarjoa pelkkää sänkyä tai muuta yksittäistä tuotetta, vaan kokonaisuuden, mihin kuuluu aidosti erinomaiset vuoteet, ergonomiset tyynyt, yksilölliset peitteet, korkealaatuiset lakanat ja muita unen lisävarusteita. Monet hyvän unen ja hyvinvoinnin innovaatiot olemme tuoneet ensimmäisenä tai ainoana Suomen markkinoille.

Mikä inspiroi maailmalla?

Hyvinvointi trendinä. Taas yksi tuore tutkimus osoitti, kuinka vähän Suomessa nukutaan ja arvostetaan unta. Etenkin nuorison uni on sydäntäni lähellä. Olen utelias näkemään, miten muissa maissa nukutaan ja ihmetellyt eksoottisia nukkumistapoja, kuten hotellien korkeita tyynyjä Etelä-Euroopassa. Lähinaapurimme Ruotsissa taas suosivat selvästi pehmeämpiä nukkumisalustoja. Suomessa vuodehygienia on todella korkea verrattuna monen Euroopankin maan kanssa. Peitteemme myydään puhtaan valkoisina, koska niiden idea on myös säilyä valkoisina.  

Mistä vuodesuunnittelija tuntee ammattiylpeyttä?

Familon-mallistostamme löytyy laajasti erituntuisia ja eri ominaisuuksilla varustettuja tuotteita: vakaampia erikoispehmusteita selkävaivaisille, alkuvuodesta lanseerattavan uuden malliston trendikkäät jenkkisängyt, perinteisemmät joustinsängyt, ainutlaatuisia täyspestäviä patjoja sekä erinomaisia tuotteita lasten hyvinvointiin. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että jopa sijauspatjansuojus voi viedä unet aivan uudelle tasolle, ja siihen Familonilla on mahtavia vaihtoehtoja, kuten energisoiva ja palauttava tai lämpöä tasaava sijauspatjansuojus.

Kaiken kaikkiaan tuotteemme eivät ole vain laadukkaita ja ergonomisia, vaan myös käytännöllisiä, esteettisiä ja entistä sisustuksellisempia. Eri Familon-kombinaatioita yhdistelemällä kaikenlaiset nukkujat löytävät takuulla itselleen hyvän unen ratkaisun.

Onko hyvän unen arvoitus ratkaistu?

Resepti hyvään uneen on tiedossa – tästä Familonilla on takana pitkä tutkimustyö sekä ymmärrys siitä, mistä hyvä uni koostuu. Kaikki lähtee siitä, että selkärangan asento on nukkuessa luonnollinen ja suora. Oikeanlaisten ja juuri itselle sopivien unituotteiden lisäksi kannustamme pitämään oikein hyvää huolta itsestä: unta täytyy saada riittävästi ja antaa tilaa unelle ja ajatuksille. Lisäksi hyvään uneen liittyy myös häiriötön makuuhuone ja oikeanlainen ravinto. Liikkuminen on tärkeää, mutta oikein kovat iltatreenit kannattaa jättää pois.

Julkaistu 1.12.2016