Vuoteen päivitys talviuneen

Nyt on käsillä se vuodenaika, jolloin vuoteessa vietettyä aikaa ei lasketa. Lue, miten Uusi muusa -blogin Eeva Kolu teki omasta vuoteestaan mukavan olopesän.

Kunnostin makkarin nukkumanurkkauksen joulua varten, sillä joululomalla aion ennen kaikkea nukkua. Sain valita talviuniani varten Familonin valikoimasta uudet lakanat. Valitsin tietenkin pellavaa, materiaalia, johon suhtaudun vähintäänkin intohimoisesti. Pellava on hurjan kestävä materiaali, joka sietää hyvin kulutusta ja pesua eikä sen kasvattaminen vaadi juurikaan lannoitetta, torjunta-aineita tai keinokastelua.

Pellavatekstiili pystyy imemään jopa 20 % painonsa verran kosteutta ennen kuin se alkaa tuntua kostealta, joten se on loistava valinta lakanoihin – me ihmiset kun tuppaamme hikoilemaan yöllä. Ja mikä parasta, se näyttää hyvältä myös ryppyisenä! Pussilakanat ovat sävyssä greige, joka on täydellinen sävy beigen ja harmaan välissä. 

Familonin jättityynyt ovat ihan parhaat nojailuun, olipa sitten lukemassa, katsomassa leffaa tai nauttimassa aamiaista sängyssä. Ne näyttävät myös ryhdikkäiltä osana petausta. Yllätin itseni valitsemalla tällä kertaa kuosilliset tyynyliinat – uusi Korsi-kuosi on sen verran minimalistinen, että sitä on helppo yhdistellä yksivärisiin lakanoihin. Korsi-pussilakanat ja tyynyliinat ovat pellavan lisäksi saatavilla myös puuvillaisina.

Untuvapeitot hankin jouluksi pari vuotta sitten, ja iloitsen niistä edelleen joka yö... ja tähän pimeään vuodenaikaan aika usein myös päivisin, hmm. Samaan aikaan hankitut tyynyt kaipaisivat puolestaan jo uusimista, niiden käyttöikä kun ei ole kauhean pitkä kovan kulutuksen ja iholta irtoavan talin vuoksi. Laadukas tyyny onkin aina hyvä lahjaidea, koska suurin osa ihmisistä ei hoksaa tai raaski uusia tyynyjä kovin usein.

Himmentää valoja, hengittää syvään.

Pujahtaa peiton alle.

Vaipua pieneen horrokseen…

 

Lue koko alkuperäinen kirjoitus Eeva Kolun Uusi muusa -blogista.

 Uusi-muusa-joululahjat-pellavalakanat

Julkaistu 11.12.2018