Sertifikaatit ja jäsenyydet

Turvallisesti unten maille. Familon-tuotteet ovat aina huolellisesti testattuja ja tuotanto puolueettomasti sertifioitua. Haluamme tarjota ympäristöä ja ihmisiä kunnioittavia ratkaisuja.

 • ISO9001 — ISO14001

  ISO9001 & ISO14001

  Standardoitua laadun hallintaa. Familon-tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti. Familon-tuotteet valmistetaan laatu- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti. Valtaosa tuotteista valmistetaan konsernin omalla tehtaalla, jolle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti sekä ISO14001-ympäristösertifikaatti.

 • Amfori BSCI

  Amfori BSCI

  Tuotannon sosiaalinen vastuu. Amfori BSCI jäsenet ovat sitoutuneet parantamaan tuotantolaitosten henkilöstön olosuhteita kaikkialla maailmassa sosiaalisen vastuun kannalta. Wendre Finland Oy on amfori BSCI:n jäsenenä hyväksynyt ja sitoutunut noudattamaan sen toimintaperiaatteita ja kunnioittamaan ihmisoikeuksia oman vaikutuspiirinsä puitteissa. amfori BSCI antaa työkalut toimintaketjumme eettiseen arviointiin ja hallinnointiin. Ihmisoikeuksia kunnioittavat periaatteet määrittävät kaikkia liiketoimintamme osa-alueita hankinnoista valmistukseen. Olemme olleet amfori BSCI:n jäseniä vuodesta 2019.

 • AAA Korkein luottoluokitus

  AAA Korkein luottoluokitus

  Familon-tuotemerkin ja Familon.fi-verkkokaupan omistava Wendre Finland Oy kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan. Suomalaisyrityksistä vain 3,0 prosenttia yltää samaan. Korkeimpaan AAA-luottoluokkaan kuuluminen on osoitus liiketoiminnan hyvästä taloudellisesta tilanteesta, toiminnan laadusta ja vakaudesta.

 • Oeko-Tex® standard 100

  Öko-Tex® Standard 100

  Turvallinen tekstiili. Käyttämämme materiaalit täyttävät Öko-Tex® -standardi 100:n vaatimukset. Öko-Tex® -standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä koko tekstiilin tuotantoketjun läpi. Haitta-aineiden testauskriteeristö perustuu uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin, ja sitä päivitetään jatkuvasti. Tuoteturvallisuusvaatimukset tiukentuvat vuosittain. Familon-tyynyjen ja -peitteiden materiaalit läpäisevät pääsääntöisesti tiukimman Öko-Tex® -standardi 100 1 -luokan kriteeristön, joka on tarkoitettu vauvantuotteille. Kaikki muut materiaalimme täyttävät vähintään testiluokan 2, joka on vaatimuksena mm. vaatteille.

 • CertiPUR®

  CertiPUR®

  CertiPUR® on vapaaehtoinen standardi, jonka avulla lisätään polyuretaanivaahtopehmusteiden turvallisuutta, terveellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. CertiPUR®-sertifioidut tuotteet eivät sisällä raskasmetalleja, ftalaatteja, allergisoivia tai karsinogeenisiä väriaineita tai terveydelle vaarallisia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC-yhdisteet). Familon-tuotteiden vaahtomuovi on valmistettu CertiPUR®-standardin mukaisesti. Vuonna 2019 Familonin käyttämistä vaahtomuoveista 99% oli CertiPUR®-sertifioituja.

 • RDS Responsible Down Standard

  RDS Responsible Down Standard

  Kaikki käyttämämme untuva ja höyhen on RDS Responsible Down Standard sertifioitua. RDS-sertifioitu untuva ja höyhen voidaan jäljittää lintujen kasvatustilalle asti. RDS-untuva ja -höyhen saadaan aina elintarviketeollisuuden sivutuotteena, sitä ei kerätä koskaan eläviltä linnuilta.

 • Downafresh® Greenline

  Downafresh® Greenline

  Familonin untuvalla ja höyhenellä on Downafresh® Greenline -laatutakuu. Se tarkoittaa, että sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat prosessoitu tiukan eurooppalaisen hygieniastandardin EN 12935 mukaisesti, ja niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi dokumentoidaan huolellisesti. Tutkitusti turvalliset ja puhtaat untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100 asteessa käyttäen ympäristöystävällisiä, luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

 • Nomite®

  Nomite®

  Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkki-allergikoille. Korkealaatuisten untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu kangas toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Tällöin tuotteen laadukas kangasvalinta takaa luontaisen eston pölypunkille.

  they provide a very poor habitat for house dust mites, which rely on high humidity to l
 • Plastic Bank

  Plastic Bank

  Plastic Bank on sosiaalinen yritys, joka taistelee globaalia merien muoviongelmaa ja köyhyyttä vastaan, organisoiden muoviroskan kierrätysekosysteemejä vesistöjen läheisyydessä. Muoviroskaa keräävät paikalliset ihmiset, joille Plastic Bank maksaa palkkion. Palkkio voi olla esimerkiksi rahaa, tuotteita tai koulutusta. Kerätystä Social Plastic® -muovista jalostetaan kierrätysmateriaalia monenlaisiin tuotteisiin, joista yksi on tyynyjen Aerelle® Blue -täytekuitu.

 • MED Marine Equipment Directive

  MED Marine Equipment Directive

  Osa Familon Pro -malliston tuotteista on MED (Marine Equipment Directive) -sertifioituja. MED on kansainvälinen laivanvarustedirektiivi, joka asettaa vaatimukset EU:n jäsenmaiden lipun alaisen meriliikenteen laivojen varustukselle. Suomessa MED:n käyttöä valvoo Merenkulkulaitos. MED-sertifikaatin symboli on Ruorimerkki.

 • Syttyvyysluokka SL1

  Paloturvallinen — Syttyvyysluokka SL1

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus varmistetaan standardien mukaisilla tuotetesteillä. Emme koskaan testaa yksittäisiä materiaaleja, vaan aina lopputuotteen. Näin takaamme kokonaisuudelle laadullisen varmistuksen.

  Suomessa Sisäasiainministeriö on antanut kansalliset ohjeet ja suosituksen julkisten tilojen sisusteiden paloturvallisuudesta, ja ohje koskee muun muassa patjoja ja vuodevaatteita. Paloturvalliset SL1-merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät liekki- ja savuketestin.

 • Syttyvyysluokka SL2

  Paloluokiteltu — Syttyvyysluokka SL2

  Familon Pro -vuodetuotteiden, -tyynyjen ja -peitteiden paloturvallisuus varmistetaan standardien mukaisilla tuotetesteillä. Emme koskaan testaa yksittäisiä materiaaleja, vaan aina lopputuotteen. Näin takaamme kokonaisuudelle laadullisen varmistuksen.

  Suomessa Sisäasiainministeriö on antanut kansalliset ohjeet ja suosituksen julkisten tilojen sisusteiden paloturvallisuudesta, ja ohje koskee muun muassa patjoja ja vuodevaatteita. Paloturvalliset SL2-merkityt Familon Pro -tuotteet läpäisevät savuketestin.

 • STJM

  Suomen Tekstiili- & Muoti ry

  Wendre Finland Oy kuuluu Suomen Tekstiili- & Muoti ry:hyn, joka on tekstiili-, vaate- ja muotialan yritysten työmarkkinajärjestö.