Earth Friendly

Hyvä maapallolle, hyvä ihmiselle

Haluamme olla hyviä niin maapallolle kuin ihmisille. Tämä tarkoittaa sitä, että toimimme mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Meille vastuullisuus on konkreettisia tekoja ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Se ohjaa valintojamme ja näkyy kaikissa toimintamme eri tasoissa, tuotesuunnittelusta tuotantoon sekä kuljetuksiin. Familon on vastuullinen hyvän unen valinta.

Tuotteet ja materiaalit

Edistämme kestävää kulutusta tarjoamalla laadukkaita, pitkäikäisiä ja helposti huollettavia unituotteita. Käytämme vain korkealaatuisia, tutkitusti turvallisia ja kestäviä materiaaleja. Tutkimme jatkuvasti uusia materiaali-innovaatioita, jotka ovat yhä vastuullisempia valmistaa ja kierrättää. Kehitämme tuotepakkauksia etsimällä niihin ratkaisuja ja materiaaleja, jotta pakkaukset olisivat mahdollisimman muovittomia ja helppoja kierrättää.

Haluamme ottaa vastuuta tuotteidemme elinkaaren eri vaiheista. Autamme kuluttajia pitämään huolta tuotteista, jotta ne kestäisivät käytössä mahdollisimman pitkään. Etsimme uusia tapoja pidentää tuotteiden elinkaarta tai kierrättää tuotteissa käytettyjä materiaaleja. Järjestämme kierrätyskampanjoita, joissa keräämme kuluttajilta käytettyjä peittoja, joiden elämä jatkuu löytöeläintaloissa. Familon Outlet -myymälöissä otamme vastaan käytettyjä peittoja ympäri vuoden. Annamme myymättömiä tuotteita ja mallikappaleita hyväntekeväisyyteen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Tuotanto ja työntekijöiden hyvinvointi

Meille on tärkeää, että tuotteitamme valmistavilla ihmisillä on hyvä olla. Tuotantoketjumme sosiaalista vastuuta kehitämme amfori BSCI-jäsenyyden sekä Familonin Code of Conductin avulla, johon kaikki valmistajamme ovat sitoutuneet.

Suurin osa Familon-tuotteista valmistetaan Viron Pärnussa Wendre Groupin tehtaissa. Sängyt valmistetaan Räämassa, tyynyt ja peitot Linassa tehtaalla, joka on yksi Euroopan moderneimpia. Tehtaalla pyritään jatkuvaan parantamiseen ekologisen vastuullisuuden osalta: tehtaan energiasta 35 % tuotetaan tehtaan katoille asennetuilla aurinkopaneeleilla, ja tuotannon sivuvirrat pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti omassa tuotannossa uusien tuotteiden materiaalina.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Kuljetukset ja lähituotanto

Valmistamme tuotteet mahdollisimman lähellä, mikä vähentää kuljetuksista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Valitsemme logistiikkakumppaneita, jotka ovat ISO 14001 -ympäristösertifioituja ja sitoutuneita CO2-päästöjen vähentämiseen. Lähes kaikki kuljetuksemme tapahtuvat maanteitse.

Familon.fi-verkkokaupan tilaukset toimitetaan perille ympäristökuormitus minimoiden yhteistyössä Matkahuollon, Postin ja DB Schenkerin kanssa. Olemme iloisia siitä, että myös asiakkaamme toimivat vastuullisesti tehdessään ostopäätöstä ja verkkotilausten palautuksia tulee erittäin vähän. Ajatuksella valittua laadukasta tuotetta ei tarvitse palauttaa ja luonto kiittää.

Näytä lisää Näytä vähemmän