Sängyt

Hyvät unet sopivassa sängyssä

Familon-sängyt ja -jenkkisängyt hyvän unesi tukena. Kauniita unia mahtuu maailmaan yhtä monta erilaista kuin uneksijaakin. Vartalosi on tärkeä saada täydellistä tukea, jotta voit levätä paremmin ja herätä helpommin. Käy pitkäksesi: helppohoitoiset ja ergonomiset sänkymme on valmistettu sinun hyvää untasi silmällä pitäen. Laadukkailla ja turvallisilla Familon-sängyillä on Allergiatunnus®.

Miten valitsen oikean sängyn?

Eri painoiset ja muotoiset vartalot painautuvat vuoteeseen eri tavoin. Valitsemalla itsellesi sopivimman sängyn pidät huolen siitä että, että kehosi saa kokonaisvaltaista tukea. Tuki on parhaimmillaan silloin, kun selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa ja hartiat sekä lanne uppoavat patjaan ilman pintapaineen tunteita. Näin koko keho on rentoutunut. Valitse sänky painon (painoindeksi) ja vartalotyypin mukaan. Hyvä vuode on riittävän tukeva kantamaan nukkujan painon ja riittävän pehmeä joustamaan. Juuri oikein tukevista ja myötäilevistä Familon-sängyistä löytyy oikea vuode eri painoisille ja muotoisille vartaloille.

Mitä eroa on runkopatjalla ja jenkkisängyllä? Lue lisää blogista >

Miten valitsen parisängyn?

Parisänkyä valitessa on tärkeä huomioida molempien nukkujien yksilölliset tarpeet ja toiveet. Saman näköiset tummanharmaat Familon Ergo ja Familon Ultra -sängyt eli runkopatjat voit sijoittaa vierekkäin parivuoteeksi, näin ominaisuuksiltaan erilaiset älypehmustesänky ja joustinsänky muodostavat ulkonäöltään yhtenäisen kokonaisuuden. Parisänkyyn voit valita yhtenäisen tuplaleveän sijauspatjan tai kaksi erillistä sijauspatjaa. Jotta parisängyn erillisten runkojen väliin ei tulisi rakoa, yhdistä rungot toisiinsa pohjaan kiinnitettävillä liitinraudoilla tai sidemekanismeilla.

Minkä kokoinen sänky olisi paras?

Sängyn leveys valitaan tarpeen ja tilan mukaan. Jos olet kahden vaiheilla, valitse mieluummin leveämpi vaihtoehto. Lepotila vaatii sananmukaisesti riittävästi tilaa muuttuakseen nautinnolliseksi elämykseksi. Sopivalla, vartalolle oikein mitoitetulla vuoteella saat rauhalliset ja täyspainoiset unet ja heräät virkeänä.

Familon-sängyistä löydät koot yhdelle hengelle 80x200 cm, 90x200 cm ja 120x200 cm, sekä parisänkyyn 160x200 cm ja 180x200 cm. Familon-sängyissä on tyylikäs korkea runko, mikä helpottaa vuoteesta nousemista. Jos kaipaat ylellisen muhkeaa ja korkeaa sänkyä on jenkkisänky hyvä vaihtoehto. Runkosängyn korkeuden säätely onnistuu matalammilla tai korkeammilla sängynjaloilla.

Mitä eroa on Ergo-älypehmustesängyillä ja Ultra-joustinsängyillä?

Älypehmustesänky on vakaa ja tukeva, joustinsänky 5-vyöhykepussijousistolla on tukeva ja myötäilevä.

Familon Ergo -sängyt on suunniteltu erityisen hyvää yksilöllistä tukea kaipaaville, selkävaivoista kärsiville ja senioreille. Vakaa ja tukeva Ergo-älypehmustesänky ja muhkeampi Ergo-jenkkisänky antavat vartalollesi optimaalisen ergonomisen tuen, ennaltaehkäisten rasitusta ja kiputiloja. Familon Ergo -sängyissä yhdistyvät lämmön ja painon mukaan muotoutuva älypehmuste eli muistivaahto (memory foam) sekä korkealaatuinen erikoisvaahtomuovipehmuste. Ergo-sängyt sopivat niin kevyille kuin painavammillekin nukkujille.

Tukevan ja myötäilevän jousitetun sängyn ystäville Familon Ultra -joustinsänky ja -jenkkisänky ovat ihanteellisia valintoja. Klassisen tyylikkäiden Ultra-sänkyjen Familon 5-vyöhykepussijousisto ja tukeva Familon Bonnel -alajousisto kannattelevat erityisen hyvin kehon suurinta painopistealuetta. Näin selkärankasi on nukkuessa luonnollisen suorassa asennossa ja sänkysi kestävyys erinomainen. Familon Ultra -jenkkisänky on muhkea parisänky ylellistä mukavuutta kaipaaville.

Onko Familon-sänky allergiselle sopiva ja turvallinen?

Yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa kehitetyt Allergiatunnus®-tuotteet sopivat myös herkille. Familon-sängyt ovat turvallisia, vuosikymmenien kokemuksella ja ammattitaidolla suunniteltuja ja valmistettuja hyvän unen tuotteita.

Minkälainen kangas Familon-sängyissä on?

Kaikki Familon-sängyt on verhoiltu erittäin korkalaatuisilla, ajattoman tyylikkäillä ja kestävillä verhoilukankailla. Sänkyjen pintaosassa on Antislip-liukuestekangas, joka pitää sijauspatjan hyvin paikoillaan.

Miten valitsen sänkykokonaisuuden?

Sänky on kokonaisuus, joka rakentuu runkosängystä tai jenkkisängystä, petauspatjasta, tyynystä, peitosta ja lakanoista.

Valitse riittävän kannatteleva runkosänky, jonka ominaisuudet miellyttävät sinua. Sänky antaa vartalollesi perustuen, mutta yksilöllinen tuki saavutetaan sijauspatjan avulla. Valitse sijauspatja eli petauspatja vartalon muotojen ja mieltymystesi mukaan, patjan sopiva pintapehmeys ja erityisominaisuudet vievät unesi uudelle tasolle. Sänky tukee ja myötäilee vartaloa oikein, kun selkäranka on nukkuessa luonnollisen suorassa asennossa ja koko keho voi rentoutua.

Uutta sänkyä ja petauspatjaa hankkiessa on tärkeä tarkistaa myös tyynyn kunto. Luonnollisen suora uniasento on yhtä tärkeä niin selkärangalle kuin kaularangallekin. Hyvän tuen antava tyyny on oikean korkuinen uniasentoosi ja sen pehmeys sekä tuntu miellyttävät sinua. Oikean lämpöinen ja sopivan muhkea tai kevyt peitto kruunaa unielämyksesi.

Unielämys on kokonaisuus. Tilaa unelmiesi sänkykokonaisuus yhdistämällä hyvän tuen antavaan runkosänkyyn tai jenkkirunkoon mieleisesi sijauspatja, ja viimeistele mukavuus hyvällä tyynyllä sekä sopivan lämpöisellä peitolla. Makuuhuoneen sisustukseen sopiva sängynpääty ja sängynjalat viimeistelevät sänkysi tyylin.

Käy pitkäksesi: hyvän unen sängyn sinulle tarjoaa Familon, vuosikymmenien ammattitaidolla!

Järjestä tuotteet: