Sängyn valinta

Oikeanlainen sänky takaa syvän ja palauttavan unen

Valitsemalla itsellesi sopivan sängyn, pidät huolen siitä, että kehosi saa oikeanlaista tukea. Vartalon muoto, paino ja omat mieltymykset vaikuttavat sängyn valintaan. Uniasento on oikea silloin, kun selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa ja hartiat sekä lanne uppoavat patjaan ilman pintapaineen tunnetta. Näin koko keho pääsee rentoutumaan. Sänky luo pohjan uniasennolle ja sijauspatjan sekä tyynyn avulla viimeistelet uniergonomian.

Familon-sänkyvalikoimasta löydät erilaisia joustinsänkyjä ja ylellisen jenkkisängyn. Sängyt ovat runkopatjoja, joihin saat kiinnitettyä jalat helposti ilman työkaluja. Löydä juuri sinulle sopiva vuode ja nauti pohjoisen luonnon inspiroimista unista!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Unelmana muhkea jenkkisänky?

Mikäli etsit näyttävää ja korkeaa sänkyä, valintasi on klassinen Familon Hotel -jenkkisänky. Ylellisistä hotelliunista inspiroitunut jenkkivuode on kannatteleva ja tukee erilaisia vartaloita. Se koostuu kahdesta napakasta runkopatjasta ja välipatjasta, joka on 20 cm korkea. Voit valita käännettävästä välipatjasta sinulle sopivamman puolen: joko vartaloon täydellisesti muotoutuvan älypehmusteen tai napakan vaahtomuovin. Jenkkisängystä on saatavilla kaksi kokoa 160x200 ja 180x200 cm, kokonaiskorkeus ilman jalkoja on 48 cm. Viimeistele näyttävä kokonaisuus jenkkisänkyyn sopivalla sängynpäädyllä.

"On todellakin kuin nukkuisi hotellissa, aivan mahtava sänky."

Jenkkisänky
Näytä lisää Näytä vähemmän

Parisänky runkopatjoista

Mikäli jenkkisänky ei ole valintasi, voit rakentaa parisängyn myös kahdesta erillisestä joustinsängystä. Voit valita parisänkyyn joko yhtenäisen sijauspatjan tai kaksi erillistä. Omat sijauspatjat on hyvä vaihtoehto silloin, kun nukkujien mieltymykset ovat erilaiset. Erikseen ostetut parisängyn rungot saa liitettyä yhteen liitinraudoilla tai sidemekanismilla.

Joustinsängyissämme eli runkopatjoissa on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat muun muassa vuoteen napakkuuteen. Kaikissa runkopatjoissamme on kaksoisjousitus: alajousisto on tukeva Bonnel-jousisto ja päällimmäinen jousisto on joko tasaisen tuen antava Bonnel- tai pussijousisto, jossa yksittäiset jouset joustavat kehon muotojen mukaan yksilöllisemmin. Tutustu vuoteisiimme ja rakenna mieleisesi kokonaisuus.

Joustinsängyt
Näytä lisää Näytä vähemmän

Joustinsänky yksilöllistä tukea etsivälle

Vakaa ja kestävä Familon Zone -joustinsänky antaa yksilöllistä tukea vyöhykkeellisyyden ansiosta. Sängyssä on kaksikerroksinen jousisto: alla napakka Bonnel-jousisto ja päällä 5-vyöhykkeinen pussijousisto, jonka vyöhykkeet tukevat ja myötäilevät optimaalisesti antaen selkärangan levätä luonnollisessa asennossa. Zone-joustinsänky on runkopatjoistamme korkein, 32 cm (ilman jalkoja). Saatavilla sävyissä kitti ja harmaa.

"Keväästä asti olen tällä nukkunut enkä enää vaihtaisi pois. Älyttömän hyvä ja laadukas sänky! Mukavan jämäkkä muttei silti liian kova, joten selkä ei puudu yhtään yön aikana. Sänky siis kannattelee ja myötäilee juuri sopivasti. Ostin 2 kpl eli kokosin näistä parivuoteen ja päällä käytän Familonin Ergo Smart -sijauspatjaa."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Napakkaa tukea arvostavan hotellisänky

Jos etsit erittäin tukevaa ja napakkaa joustinsänkyä, valintasi on Familon Hotel -joustinsänky. Sängyssä on kestävä Bonnel-jousisto kahdessa kerroksessa, mikä antaa vakaan tuen erilaisille vartalotyypeille – kuten hotellisängyn kuuluu. Sängyn korkeus on 28 cm (ilman jalkoja), sävy tummanharmaa.

Hotellisänky
Näytä lisää Näytä vähemmän

Parempi perussänky

Mikäli etsit laadukasta perussänkyä, valintasi on Familon Original -joustinsänky. Original-joustinsänky tukee erilaisia vartaloita, mutta sopii erityisesti suoravartaloiselle tai kevyelle nukkujalle. Sängyssä on kaksikerroksinen jousisto: alla napakka Bonnel-jousisto ja päällä vyöhykkeetön pussijousisto, joka antaa tasaisen hyvän tuen. Korkeudeltaan Original-sänky on joustinsängyistämme matalin, 26 cm (ilman jalkoja) ja se on saatavilla tummanharmaana.

Näytä lisää Näytä vähemmän