Vastuullisuus

Tyyny kerrallaan vastuullisempi Familon

Missiomme on tarjota hyvänolon tuotteita ja ratkaisuja, jotta me kaikki nukkuisimme ja voisimme paremmin. Tuotteidemme tärkein tehtävä on toivottaa kauniita unia, mutta haluamme niiden olevan myös lupaus toimintamme vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen periaatteista. Tekstiilialan vastuullisuus ei ole yksinkertainen asia, ja meille se tarkoittaa ennen kaikkea ympäristöä ja ihmisiä kunnioittavia valintoja eri arvoketjun vaiheissa suunnittelusta valmistukseen ja kuljetuksiin.

Lähtiessämme ensi kertaa jäsentämään Familonin vastuullisuutta oman raportin muotoon (Familonin Vastuullisuuskatsaus 2018), tunsimme onnistuneemme monessa asiassa.

Vuoden 2020 Vastuullisuuskatsaus on saatavilla marraskuussa 2021.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Lähituotanto ja pitkäaikaiset kumppanuudet

Lähituotanto on meille tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen asia – vuonna 2018 Familonin tuotteista 94 % valmistettiin Euroopassa ja 6 % Euroopan ulkopuolella. Toimitusketjumme ulottuessa kaukaisiin maihin, antaa jäsenyytemme amfori BSCI -verkostossa keinoja hallita sosiaalisen vastuun toteutumista tuotantolaitoksilla ja toimittajilla lähellä sekä kaukaa.

Pitkäaikaiset kumppanuudet ovat tuotekehityksen ja luotettavan toimitusketjun näkökulmasta Familonille arvokasta pääomaa. Vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö esimerkiksi tavarantoimittajiemme kanssa rakentaa keskinäistä luottamusta ja on aina ollut Familonin tapa toimia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Kestäviä valintoja

Kestävillä materiaalivalinnoilla on suuri merkitys toimintamme ympäristövaikutuksille. Olemme ylpeitä siitä, että Familonin tyyny- ja peitetäytteissä käytetyn kierrätyskuidun käyttöaste on jo vuosia ollut korkea ja tänä päivänä lähellä 80 prosenttia, vuoden 2020 tavoitettamme. Samoin luomukankaiden osuus kasvaa johdonmukaisesti joka mallistossa.

Ennen kaikkea haluamme Familonin tarkoittavan aikaa ja käyttöä kestäviä tuotteita. Pohdimme, mitä tapahtuu vanhoille Familon-tuotteille ja haluamme toisaalta, että ne kestävät käytössä mahdollisimman pitkään. Näemme paljon mahdollisuuksia kiertotaloudessa, ja olemme muun muassa mukana tutkimassa Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa tapoja kierrättää polyesteria.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Tunnistamme olevamme vastuullisuustyössä vielä alussa, mutta kunnianhimoiset tavoitteet vievät meitä eteenpäin vakuuttavin harppauksin. Vuodelle 2020 asetetut 14 tavoitetta tekevät toiminnastamme taas tuntuvasti läpinäkyvämpää, kestävämpää ja reilumpaa.

Vastuullisuuskatsauksessa tarkastelemme Familonin vuotta 2018 muun muassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin peilaten ja avaamme enemmän omia tulevaisuuden vastuullisuustavoitteitamme. Haluamme antaa lupauksemme siitä, miten aiomme olla entistä vastuullisempi yritys tulevaisuudessa. Hyvä kirittäjä vastuullisuustyöllemme on sanoa pienet ja suuret tavoitteemme ääneen.

Familonin Vastuullisuuskatsaus 2018 >

Familon Sustainability Review 2018 >

Jätä meille vastuullisuuspostia! Otamme kaikki kehitysideat, kommentit ja terveiset ilolla vastaan: sustainability@familon.fi.