Vastuullisuus

Tyyny kerrallaan vastuullisempi Familon

Familonin tarkoitus on huolehtia hyvästä unesta. Hyvä uni on ihmisen hyvinvoinnin perusta ja perimmäisin tapa huolehtia itsestä ja muista. Tuotteidemme tärkein tehtävä on toivottaa kauniita unia, mutta haluamme niiden olevan myös lupaus toimintamme vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen periaatteista. Tekstiilialan vastuullisuus ei ole yksinkertainen asia, ja meille se tarkoittaa ennen kaikkea ympäristöä ja ihmisiä kunnioittavia valintoja eri arvoketjun vaiheissa suunnittelusta valmistukseen ja kuljetuksiin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

VASTUULLISUUSKATSAUS 2020

Vastuullisuuskatsauksessa tarkastelemme Familonin toimintaa kattavasti eri näkökulmista. Teemme vastuullisuuskatsauksen joka toinen vuosi. Uusin katsaus keskittyy vuoteen 2020, jolloin saavutimme monet edellisessä vastuullisuuskatsauksessa 2018 määritellyt vastuullisuustavoitteet.

Vuodelle 2023 asetetut vastuullisuustavoitteet perustuvat YK:n kestävän kehityksen ohjelman SDG:n (Sustainable Development Goals) periaatteille. Keskitymme erityisesti neljään tavoitteeseen, joihin voit tutustua lisää vastuullisuuskatsauksen sivulla 26.

Familonin Vastuullisuuskatsaus 2020 >

Näytä lisää Näytä vähemmän

Lähituotanto ja pitkäaikaiset kumppanuudet

Familonille on tärkeää, että tuotteemme valmistetaan mahdollisimman lähellä ja tiedämme toimitusketjumme vastuullisuuden. Pitkäaikaiset kumppanuudet ovat tuotekehityksen ja luotettavan toimitusketjun näkökulmasta Familonille arvokasta pääomaa. Vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö tiettyjen tavarantoimittajiemme kanssa rakentaa keskinäistä luottamusta ja on aina ollut Familonin tapa toimia.

Vuonna 2020 Familonin tuotteista 96 % valmistettiin Euroopassa ja 70 % Viron Pärnussa konsernimme omissa tehtaissa. Amfori BSCI:n riskimaaluokituksen mukaisiin "riskimaihin" kuuluvista maista tulevien tuotteiden osuus vuoden 2020 ostoista oli noin 7 %. Kaikilla riskimaiden tavaran­toimittajillamme on voimassa oleva sosiaalisen vastuun auditointi.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Kestäviä valintoja

Ennen kaikkea haluamme Familonin tarkoittavan aikaa ja käyttöä kestäviä tuotteita. Etsimme aktiivisesti uusia tapoja, joilla voimme pidentää tuotteiden elinkaarta ja kierrättää tuotteissa käytettyjä materiaaleja. Järjestämme kierrätyskampanjoita tyynyjen ja peittojen elinkaaren pidentämiseksi. Kehitämme myös pakkauksiamme etsimällä niihin mahdollisimman ympäristöystävällisiä materiaaleja, jotka ovat helposti kierrätettävissä.

Kestävillä materiaalivalinnoilla on suuri merkitys toimintamme ympäristövaikutuksille. Olemme ylpeitä siitä, että olemme käyttäneet kierrätyspolyesteria tuotteissamme jo vuodesta 1995 lähtien, sen osuutta tasaisesti kasvattaen. Vuonna 2020 61 % Familonin tyynyjen, peittojen ja sijauspatjojen täytekuiduista oli kierrätyspolyesteria. Myös luomupuuvillaa on ollut mallistossamme vuosi vuodelta enemmän – vuonna 2020 35 % käyttämästämme puuvillasta oli luomua.

Näytä lisää Näytä vähemmän

SAAVUTETTUJA VASTUULLISUUSTAVOITTEITA 2020

LÄPINÄKYVÄMPI TOIMITUSKETJU: Kartoitimme toimitusket­juamme ja saimme tavaran­toimittajiemme lisäksi tarkemmat tiedot heidän alihankki­joistaan ja pääraaka-ainetoimittajistaan.

FAMILON CODE OF CONDUCT: Kaikki tavarantoimittajamme sitoutuivat noudattamaan Familon Code of Conduct:a, joka perustuu amfori BSCI:n toimintaperiaatteisiin.

VASTUULLISEMPI TOIMITTAJAPORTFOLIO: Kaikilla riskimaiden tavaran­toimittajillamme (Turkki, Kiina, Pakistan) on voimassa oleva sosiaalisen vastuun auditointi (amfori BSCI, Sedexin SMETA tai SA8000).

VASTUULLISEMPI PUUVILLA: Vuonna 2020 käytimme luomupuuvillaa 25 000 kg, joka on 35 % kaikesta käyttä­mästämme puuvillasta (2018: 1,1 %). Vuonna 2018 asetettu tavoite vuodelle 2020 oli 20 %, joka ylitettiin huikeasti.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Jatkamme vastuullisuustyötämme ja kunnianhimoiset tavoitteet vievät meitä eteenpäin vakuuttavin harppauksin. Haluamme antaa lupauksemme siitä, miten aiomme olla entistä vastuullisempi yritys tulevaisuudessa. Hyvä kirittäjä vastuullisuustyöllemme on sanoa pienet ja suuret tavoitteemme ääneen.

Jätä meille vastuullisuuspostia! Otamme kaikki kehitysideat, kommentit ja terveiset ilolla vastaan: [email protected].