Runkosänky vai jenkkisänky?

Moni viettää sänkykaupoilla tuntikausia tuskaillen tutun ikuisuuskysymyksen kanssa: pitäisikö valita runkosänky vai jenkkisänky? Ja mitä eroa niillä oikeastaan on? Me kerromme!

Runkosänky koostuu runkopatjasta, johon ruuvataan jalat kiinni. Runkopatja voi olla joko jousitettu eli joustinpatja tai se voidaan valmistaa ilman jousia ja varustaa erikoispehmusteella. Runkopatjojen ominaisuudet vaihtelevat pehmusteen ja jousituksen mukaan. Kaksi erillistä runkopatjaa on erinomainen valinta parisängyksi silloin, jos toinen nukkujista kääntyilee paljon yön aikana: tällöin oman runkopatjan liike ei heijastu viereiseen patjaan.

Jenkkisänky saa muhkeutensa leveästä jenkkipatjasta ja kahdesta alarungosta. Alarungot voivat olla oikeita runkosänkyjä kuten Familon Ergo Hotel -jenkkisängyssä. Jenkkipatja voi olla käännettävä, jolloin silläkin voi vaikuttaa nukkumismukavuuteen: esimerkiksi Ergo Hotel -jenkkisängyssä on käännettävä patja, jonka toisella puolella on rentouttavaa älypehmustetta eli muistivaahtoa, toisella puolella kannattelevaa erikoispehmustetta. Jos kaipaat makuuhuoneeseesi ylellistä muhkeutta ja sänkyysi hotellityylistä korkeutta, on jenkkisänky sinun valintasi.

Kun tiedät, sopiiko sinun makuuhuoneeseesi jenkkisänky vai runkopatja, olet uuden valinnan edessä. Runkosängyissä ja jenkkisängyissä on eroja: Familon-mallistossa valittavanasi on bonnel-jousisto, vyöhykkeellinen pussijousisto sekä vyöhykkeetön pussijousisto.

 

BONNEL-JOUSISTO: TUKEVA JA NAPAKKA

Familon Bonnel -kaksoisjousituksen solmukiinnitteiset, vahvat ja napakat jouset tekevät sängystä tukevan. Jousiston päällä on miellyttävä vaahtomuovipehmuste, lisäksi jousiston reunaa kiertää sitä vahvistava kehäteräs. Napakka Bonnel-kaksoisjousitus sopii kaikille hyvin kannattelevaa ja napakkaa sänkyä arvostaville.

Familonin Ergo Hotel -sänky on erityisen kestävä ja napakka sänky, koska siinä on tukeva Familon Bonnel -kaksoisjousitus ja erikoisvahvistettu reuna, joka kannattelee ja kestää hyvin myös painavampaa nukkujaa, vahvistetun reunan vuoksi sängystä on helppo nousta. Kaksi runkosänkyä yhdistämällä saat hotellitasoisen parisängyn kotiisi.

Löydä parhaat yhdistelmät verkkosivuiltamme: Vakaa ja ergonominen Familon Ergo Hotel -jenkkisänky tarjoaa parhaan nukkumismukavuuden. Jenkkisängyn runkojen Familon Bonnel -kaksoisjousitus ja erikoisvahvistettu reuna tekevät hotellijenkkisängystä napakan ja kestävän, jenkkipatjan kaksoispehmuste takaa vakaan ja ergonomisen tuen.

Sijauspatjan avulla viimeistelet hotellitasoisen unielämyksen: Ylellisen pehmeän ja vartalon muotoja mukailevan sängyn saat valitsemalla paksun Familon Ergo -sijauspatjan, erityisen napakan ja hengittävän sängyn saat valitsemalla Familon Ergo Breathair -sijauspatjan. Perinteisen hotellisängyn saat valitsemalla joko Familon Ultra -sijauspatjan tai ylellisen pintapehmeän Familon Ergo Smart -sijauspatjan. Sijauspatjaa valitessa huomioi vartalonmuodot, napakampi petauspatja sopii tasaiselle vartalotyyppi, muodokas tarvitsee muotojensa tueksi riittävän pintapehmeän petauspatjan.

 

5-VYÖHYKEPUSSIJOUSISTO: TUKEVA JA MYÖTÄILEVÄ

5-vyöhykejoustinsänky on vartaloa tukeva ja myötäilevä runkopatja, joka tukee kehoa juuri oikeasta kohdasta: keskivartaloa kannattelevasti ja hartiaseudulta myötäilevästi. Sängyn rakenteessa yhdistyvät vartaloa optimaalisesti myötäilevä Familon 5-vyöhykkeellinen pussijousisto ja tukeva Familon Bonnel -alajousisto.

Löydä paras tuote verkkosivuiltamme: Familon Ultra -joustinsängyn 5-vyöhykejärjestelmä tukee vartaloa juuri oikeista kohdista, varmistaen yksilöllisen nukkumismukavuuden. Yhdistä pehmeään Ultra-sijauspatjaan, napakkaan Ergo Breathair -sijauspatjaan tai painottomuuden tunteen tarjoavaan Ergo Smart -sijauspatjaan.

 

VYÖHYKKEETÖN PUSSIJOUSISTO: NAPAKKA JA TUKEVA

Vyöhykkeetön joustinsänky on vartaloa tukeva ja napakka sänky. Sen rakenteessa on joustava vyöhykkeetön Familon-pussijousisto ja alla tukeva Familon Bonnel -alajousisto. Vyöhykkeetön jousisto sopii usealle vartalotyypille ja painoluokalle, erityisesti suoravartaloiselle.

Löydä paras tuote verkkosivuiltamme: Familon Uni -joustinsänky sopii usealle erilaiselle vartalotyypille. Mukavat unet tarjoaa myös sängyn runkoon tai parvelle sopiva Uni-vaahtomuovipatja. Yhdistä runkopatja tai joustinpatja mieleiseesi Familon-sijauspatjaan.

Haaveiletko, että voisit nukkua kotonasi yhtä makeasti kuin hotellissa? Tutustu Familon Ergo Hotel -sänkyihin ja hotellilaatuisiin vuodevaatteisiin!

Familon Ergo Hotel -hotellisänky kotiisi

Julkaistu 25.11.2020