Runkosänky vai jenkkisänky?

Moni viettää sänkykaupoilla tuntikausia tuskaillen tutun ikuisuuskysymyksen kanssa: pitäisikö valita runkosänky vai jenkkisänky? Ja mitä eroa niillä oikeastaan on? Me kerromme!

Runkosänky koostuu runkopatjasta, johon ruuvataan jalat kiinni. Runkopatja voi olla joko jousitettu eli joustinpatja tai se voidaan valmistaa ilman jousia ja varustaa erikoispehmusteella. Runkopatjojen ominaisuudet vaihtelevat pehmusteen ja jousituksen mukaan. Kaksi erillistä runkopatjaa on erinomainen valinta parisängyksi silloin, jos toinen nukkujista kääntyilee paljon yön aikana: tällöin oman runkopatjan liike ei heijastu viereiseen patjaan.

Jenkkisänky saa muhkeutensa leveästä jenkkipatjasta ja kahdesta alarungosta. Alarungot voivat olla oikeita runkosänkyjä kuten Familon Ergo Hotel -jenkkisängyssä tai alarunkoja jousituksella kuten Familon Ergo -jenkkisängyssä tai alarunkoja ilman jousitusta kuten Familon Ultra -jenkkisängyssä. Jenkkipatja voi olla käännettävä, jolloin silläkin voi vaikuttaa nukkumismukavuuteen: esimerkiksi Familon Ergo Hotel -jenkkisängyssä on käännettävä patja, jonka toisella puolella on rentouttavaa älypehmustetta eli muistivaahtoa, toisella puolella kannattelevaa erikoispehmustetta. Jos kaipaat makuuhuoneeseesi ylellistä muhkeutta ja sänkyysi hotellityylistä korkeutta, on jenkkisänky sinun valintasi.

 

Kun tiedät, sopiiko sinun makuuhuoneeseesi jenkkisänky vai runkopatja, olet uuden valinnan edessä. Runkosängyissä ja jenkkisängyissä on eroja: Familon-mallistossa valittavanasi on bonnel-jousisto, älypehmuste, vyöhykkeellinen pussijousisto sekä vyöhykkeetön pussijousisto.

 

BONNEL-JOUSISTO: TUKEVA JA NAPAKKA

Familon Bonnel -kaksoisjousituksen solmukiinnitteiset, vahvat ja napakat jouset tekevät sängystä tukevan. Jousiston päällä on miellyttävä vaahtomuovipehmuste, lisäksi jousiston reunaa kiertää sitä vahvistava kehäteräs. Napakka Bonnel-kaksoisjousitus sopii kaikille hyvin kannattelevaa ja napakkaa sänkyä arvostaville. Familonin Ergo Hotel -sänky on erityisen kestävä ja napakka sänky, koska siinä on tukeva Familon Bonnel -kaksoisjousitus ja erikoisvahvistettu reuna, joka kannattelee ja kestää hyvin myös painavampaa nukkujaa, vahvistetun reunan vuoksi sängystä on helppo nousta. 

Löydä parhaat yhdistelmät verkkosivuiltamme: Vakaa ja ergonominen Familon Ergo Hotel -jenkkisänky tarjoaa parhaan nukkumismukavuuden. Jenkkisängyn runkojen Familon Bonnel -kaksoisjousitus ja erikoisvahvistettu reuna tekevät hotellijenkkisängystä erityisen napakan ja kestävän, jenkkipatjan kaksoispehmuste takaa vakaan ja ergonomisen tuen. Yhden hengen Familon Ergo Hotel -hotellisänky tarjoaa hotellitasoiset unet napakassa ja kannattelevassa sängyssä myös painavammille. Kaksi runkosänkyä yhdistämällä saat hotellitasoisen parisängyn kotiisi.

Sijauspatjan avulla viimeistelet hotellitasoisen unielämyksen: Ylellisen pehmeän ja vartalon muotoja mukailevan sängyn saat valitsemalla paksun Familon Ergo -sijauspatjan, erityisen napakan ja hengittävän sängyn saat valitsemalla Familon Ergo Breathair -sijauspatjan. Perinteisen hotellisängyn saat valitsemalla joko Familon Ultra -sijauspatjan tai ylellisen pintapehmeän Familon Ergo Smart -sijauspatjan. Sijauspatjaa valitessa huomioi vartalonmuodot, napakampi petauspatja sopii tasaiselle vartalotyyppi, muodokas tarvitsee muotojensa tueksi riittävän pintapehmeän petauspatjan.

 

ÄLYPEHMUSTE: VAKAA JA TUKEVA

Älypehmustesänky on vartaloa tukeva ja myötäilevä sänky, jossa on napakka tuntu. Familon Ergo -älypehmustesängyn rakenteessa yhdistyvät sen pinnassa oleva, kehon lämpöön reagoiva ja muotoutuva älypehmuste eli memory foam, jonka alla on kantava ja tukeva erikoisvaahtopehmuste. Kaksoisrakenteensa ansiosta älypehmustesänky antaa vartalolle optimaalisen tuen, ennaltaehkäisten rasitusta ja kiputiloja. Älypehmustesänky sopii kaikille erityisen hyvää tukea kaipaaville, selkävaivoista kärsivälle sekä seniorisängyksi. Eri muotoisille ja painoisille nukkujille sopiva Familon Ergo -älypehmustesänky on ihanteellinen valinta myös parisängyksi.

Löydä parhaat yhdistelmät verkkosivuiltamme: Vakaa ja tukeva Familon Ergo -sänky älypehmuste tukee vartaloa optimaalisesti, antaen napakasti mukautuvan ergonomisen tuen. Muhkeampi Familon Ergo -jenkkisänky älypehmuste tuo arkeen ylellisyyttä. Familon Ergo Smart -sijauspatja on hyvä pari älypehmustesängyille. Erityisen korkealla 12cm Ergo-sijauspatjalla saat älypehmustesänkyyn luksusta ja muunneltavuutta. Helposti hikoileva valitsee älypehmustesängyn pariksi ainutlaatuisen ilmavan Familon Ergo Breathair -sijauspatjan.

 

5-VYÖHYKEPUSSIJOUSISTO: TUKEVA JA MYÖTÄILEVÄ

5-vyöhykejoustinsänky on vartaloa tukeva ja myötäilevä runkopatja, joka tukee kehoa juuri oikeasta kohdasta: keskivartaloa kannattelevasti ja hartiaseudulta myötäilevästi. Sängyn rakenteessa yhdistyvät vartaloa optimaalisesti myötäilevä Familon 5-vyöhykkeellinen pussijousisto ja tukeva Familon Bonnel -alajousisto.

Familonilla 5-vyöhykejoustinsängystä on saatavilla kahteen eri painoluokkaan soveltuvat mallit:

  • tukeva (hard), joka sopii kevyelle ja keskipainoiselle, myötäilevämmästä sängystä pitävälle.
  • erittäin tukeva (extra hard), joka sopii keskipainoiselle ja painavalle, napakasta sängystä pitävälle.

Löydä paras tuote verkkosivuiltamme: Familon Ultra -joustinsängyn 5-vyöhykejärjestelmä tukee vartaloa juuri oikeista kohdista, varmistaen yksilöllisen nukkumismukavuuden. Korkea Familon Ultra -jenkkisänky 5-vyöhyke on upea parisänky, josta on helppo nousta. Yhdistä pehmeään Ultra-sijauspatjaan, napakkaan Ergo Breathair -sijauspatjaan tai painottomuuden tunteen tarjoavaan Ergo Smart -sijauspatjaan.

 

VYÖHYKKEETÖN PUSSIJOUSISTO: NAPAKKA JA TUKEVA

Vyöhykkeetön joustinsänky on vartaloa tukeva ja napakka sänky. Sen rakenteessa on joustava vyöhykkeetön Familon-pussijousisto ja alla tukeva Familon Bonnel -alajousisto. Vyöhykkeetön jousisto sopii usealle vartalotyypille ja painoluokalle, erityisesti suoravartaloiselle.

Löydä paras tuote verkkosivuiltamme: Familon Uni -joustinsänky sopii usealle erilaiselle vartalotyypille. Mukavat unet tarjoaa myös sängyn runkoon tai parvelle sopiva Uni-joustinpatja. Yhdistä runkopatja tai joustinpatja mieleiseesi Familon-sijauspatjaan.

Haaveiletko, että voisit nukkua kotonasi yhtä makeasti kuin hotellissa? Tutustu Familon Ergo Hotel -sänkyuutuuksiin ja hotellilaatuisiin vuodevaatteisiin!

Familon Ergo Hotel -hotellisänky kotiisi

Julkaistu 15.2.2018