Kierrätyskampanja 1.–31.3.2020

Familon toimittaa palautetut tyynyt ja peitot eläinten iloksi.

Familon kierrättää maaliskuussa tuttuun tapaan kierrätyslaatikoihin palautetut vanhat tyynyt ja peitot. Tällä kertaa palautukset ohjataan eläinsairaaloille ja eläinsuojiin, missä vanhoista vuodetuotteista on iloa vielä pitkään. Kierrätyskampanjassa mukana lähes 200 myymälää kautta maan. Palauta vanhat tyynyt ja peitot puhtaina myymälöistä löytyviin Familon-keräyslaatikoihin 1.–31.3. Familon-kauppiaasi tarjoaa uudet raikkaat tyynyt ja peitot etuhintaan maaliskuun ajan. Hyödynnä myymäläkohtaiset tarjoukset!

Kampanjassa on mukana yhteensä 185 Familon-jälleenmyyntipistettä ympäri Suomen.

Kierrätyspisteet seuraavilla Familon-jälleenmyyjillä:

K-Citymarket
Prisma
Sokos
Stockmann
Carlson
Kärkkäinen
Minimani
Veljekset Keskinen

Familon Outlet, Vantaa
Familon Outlet, Heinola

Kierrätyskampanja pidentää tuotteen käyttöikää

Tällä hetkellä Familonin kierrätysratkaisu tyynyille ja peitteille on pidentää niiden elämää eläinten pehmusteina sen jälkeen, kun ne eivät tue ihmisen unta enää parhaalla tavalla.

Familonin Head Of Marketing, Maikki Lukka: ”Etsimme aktiivisesti ratkaisuja tyynyjen ja peittojen kierrätykselle, koska haluamme ottaa vastuun tuotteidemme koko elinkaaresta. Olemme järjestäneet kierrätyskampanjoita vuodesta 2015—ensin tarjosimme ratkaisun, jossa tyynyt ja peitteet hyödynnettiin energiantuotannossa kaatopaikalle dumppaamisen sijaan. Nyt jatkamme tyynyjen ja peittojen elämää eläinten pehmusteina ja toivottavasti tulevaisuudessa löydämme toimivan ratkaisun, jossa tyynyt ja peitot voidaan hyödyntää uusiomateriaalina.”

Tyynystä sängynjalaksi?

Ideaalitilanne olisi hyödyntää käytetyt tyynyt ja peitot uusien tuotteiden materiaalina. Ensin pitäisi löytää kaupallisesti järkevä tapa prosessoida materiaali ja uusiomateriaalille pitäisi olla uusi käyttökohde.

Ensimmäiset askeleet tyynyjen ja peittojen kierrättämisessä tähän suuntaan on otettu yhteisprojektissa, jossa olivat mukana VTT, komposiittimateriaaleja valmistava Wimao, Lounais-Suomen Jätehuolto ja Familon. Projektissa kuluttajilta kerättyjä tyynyjä ja peittoja prosessoitiin komposiittimateriaaliksi, josta valmistettiin koe-erä sängynjalkoja.

Ennen kuin tyynyistä valmistetut sängynjalat päätyvät kaupan hyllylle, pitää vielä kuitenkin ratkaista monta asiaa.

Miksi tyyny ja peitto pitää vaihtaa säännöllisesti?

Yön aikana eritämme hikeä ja hilsettä, ja ihollemme on voinut jäädä kosmetiikkajäämiä. Kaikki tämä imeytyy vuodevaatteisiin. Likaiset tyynyt ja peitot voivat pahimmillaan aiheuttaa nenän tukkoisuutta ja siten heikentää nukkumisen ja unen laatua. Kun peset ja vaihdat unituotteesi säännöllisesti, voit nauttia hyvillä mielin makeista ja puhtaista unista ja heräät päivään pirteämpänä. Jos tyynyn vaihdosta on yli 2 vuotta ja sama peite on ollut käytössä 4 vuotta, kannattaa harkita niiden uusimista. Vaikka tyynyjä ja peittoja pesisi säännöllisesti, menettävät ne ominaisuutensa ajan mittaan.

Pidä huolta unituotteistasi, niin ne pitävät huolta sinusta.