Sertifikaatit

Me Familonilla haluamme tarjota hyvän olon kokonaisratkaisuja, parasta nukkumismukavuutta ja viimeisimmät innovaatiot unten mailta, aina turvallisuus, ympäristö ja ekologisuus huomioiden.

 • Allergiatunnus®

  Allergiatunnus® – Yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa

  Allergiatunnus® on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat Allergiatunnus®-vaatimukset eikä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä ainesosia.

  Tuote jolla on Allergiatunnus® soveltuu käytettäväksi myös herkälle iholle tai hengitystieoireista kärsivälle. Hajusteeton Allergiatunnus®-tuote ei välttämättä silti ole täysin hajuton, sillä raaka-aineilla on ns. ominaistuoksu. Familon tekee jatkuvaa yhteistyötä Allergia- ja Astmaliiton kanssa, jotta voimme tarjota myös herkimmille laajan valikoiman turvallisia tuotteita.

 • Design from Finland

  Design from Finland — Suomalaista suunnittelua

  Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta. Design from Finland -merkin myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.

 • Avainlippu

  Avainlippu - Suomalaisen työn puolesta

  Avainlippu-alkuperämerkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Avainlippu-merkityt Familon-tuotteet on valmistettu Suomessa. Avainlipun myöntää ja merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto. Merkki on myönnetty Familon-lastenpatjoille.

 • Oeko-Tex® standard 100

  Öko-Tex® Standard 100 — Turvallinen tekstiili

  Turvallinen tekstiili -merkki takaa, että tuotteet ovat testatusti turvallisia käyttäjilleen. Tunnuksen saamiseksi tekstiilit on tarkastettava riippumattomassa tutkimuslaitoksessa, joka on mukana Öko-Tex -yhteistyössä. Turvallinen tekstiili -merkki takaa, että tuotteiden pH-taso on ihoystävällinen, tuotteet ovat tutkitusti haitta-aineettomia ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Familon-tuotteet eivät sisällä ihokosketuksessa ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat erinomaisesti myös herkkäihoisille. Merkki on myönnetty Familonin tyynyille, peitteille, kodintekstiileille ja vuoteille.

 • CertiPUR®

  CertiPUR® — Turvallisuus-, terveys- ja ympäristöstandardi

  CertiPUR® on vapaaehtoinen standardi, jonka avulla lisätään polyuretaanivaahtopehmusteiden turvallisuutta, terveellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Familon-tuotteiden erikois- ja vaahtomuovipehmusteet on valmistettu CertiPUR®-standardien mukaisesti. CertiPUR® on myönnetty Familon-lastenpatjoille.

 • Joutsenmerkki

  Joutsenmerkki – Ympäristön puolesta

  Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Merkin tarkoitus on opastaa ympäristön kannalta parempiin ostopäätöksiin. Saadakseen Joutsenmerkin on tuotteen tai palvelun täytettävä tiukat ympäristöön, terveyteen ja laatuun painottuvat vaatimukset. Joutsenmerkitty tuote kuormittaa ympäristöä vähemmän. Se on myös laadukas ja turvallinen.

 • ISO9001 SO14001 OHSAS18001

  ISO9001 — ISO14001 — Standardoitua laadun hallintaa

  Familon-tuotteet valmistetaan laatu- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti. Familon-tuotteista valtaosa valmistetaan konsernin omalla tehtaalla, jolle on myönnetty ISO9001-laatusertifikaatti sekä ISO14001-ympäristösertifikaatti. Tuotteiden ja toiminnan terveellisyyttä, turvallisuutta ja laatua kehitetään ja valvotaan jatkuvasti.