Materiaalit

Familonin mallistot koostuvat sängyistä ja patjoista, tyynyistä ja peitoista sekä vuode- ja kylpytekstiileistä. Familon-tuotteet valmistetaan laadukkaista ja kestävistä tekstiilimateriaaleista. Valitsemme tuotteisiimme aina käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivia, testattuja ja turvallisia materiaaleja. Meille on tärkeää tuotteiden hyvä laatu sekä materiaalien ympäristöystävällisyys. Näistä aineksista on hyvät unet tehty.

 • Pellava

  Pellava — Luonnostaan ekologinen

  Familonin pellavapussilakanat ja pellavatyynyliinat ovat laadukasta eurooppalaista entsyymipestyä pellavaa. Pellava imee hyvin kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä poispäin, se tuntuu kesällä viileältä ja talvella lämpimältä. Entsyymipesty pellava ei juurikaan kutistu. Pellavatuote pysyy ihanan pehmeänä, jos kuivaat sen kuivausrummussa. Pellava on luonnostaan ekologinen valinta ja se vain paranee pesusta pesuun.

 • Percale

  Percale — Kestävää ylellisyyttä

  Percalekangas on kudottu tiheään erittäin ohuista puuvillalangoista, kankaan lankaluvun eli TC arvon tulee olla yli 200. Percalekangas on erityisen sileää ja pehmeää, himmeästi hohtavaa ja ylellistä. Puuvillapercalesta valmistetut liinavaatteet tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten ja ne ovat käytössä kestäviä. Pesun jälkeen puuvillapercale on luonnostaan hieman ryppyisempää kuin puuvillasatiini, jos tuotetta ei silitä tai mankeloi. Puuvillapercale muistuttaa eniten ylellisen tuntuisia "rapeita" hotellilakanoita. Familonin puuvillapercale ei ole kivipestyä.

 • Organic

  Organic — luomupuuvillaa

  Luonnonmukaisesti viljellyn 100 % luomupuuvillakankaan valmistuksessa ei käytetä missään vaiheessa kemikaaleja: ei puuvillan kasvatuksessa, eikä myöskään puuvillan korjuun jälkeen. Familonin käyttämä luomupuuvilla on GOTS-sertifioitua (GOTS – Global Organic Textile Standard) ja 100 % jäljitettävissä.

  Noin puolessa Familon-malliston tyynyistä ja peitteistä on luomupuuvillainen päällikangas. Laajennamme luomutuotteiden valikoimaa; pyyhesarja Prince on viimeisin tulokas luomulaatuisissa kodintekstiileissä. Perheen pienimpien tuotteissa siirrymme myös käyttämään luomupuuvillaa mm. lasten ja vauvojen aluslakanat ovat luomupuuvillaisia. Tutustu luomulaatuisiin Familon-tuotteisiin.

 • Puuvilla

  Puuvilla — Hengittävä luonnonmateriaali

  Puuvilla on luonnonmateriaali, joka hengittää, tuntuu miellyttävältä ja imee hyvin kosteutta. Familonin puuvillapussilakanat ovat laadukasta puuvillaa ja ne tuntuvat pehmeiltä ihoa vasten. Puuvillalangan laatu ja kankaan kudontatapa vaikuttavat tuotteen tuntuun, käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Familonin palttinasidoksella kudotut puuvillaisen vuodevaatteet ovat kestäviä ja helppohoitoisia, ne sopivat täydellisesti jokapäiväiseen käyttöön.

 • Langantiheys TC

  Kankaiden langantiheys (TC)

  Langantiheys, eli lankaluku (TC= thread count) tarkoittaa lankojen määrää kudotussa kankaassa pysty- ja vaakasuunnassa neliötuumalle (yksi tuuma on 2,54 cm). Yleisesti korkeampi langantiheysluku kertoo korkeammasta laadusta. Materiaaleissa on kuitenkin eroja ja esim. pellavalanka on yleensä paksumpaa kuin puuvillalanka, joten pellavan lankaluku on pienempi kuin puuvillan. Lopputuotteen laatuun vaikuttaa lankaluvun lisäksi mm. materiaalien alkuperä, puhtaus, niiden käsittely, valmistusmenetelmät, sidos ja viimeistely.

  Familon-tuotteisiin valitaan aina käyttötarkoitukseen parhaiten sopivat materiaalit. Lankaluvut: puuvillapercale aluslakanat, pussilakanat ja tyynyliinat TC 200, puuvilla painetut pussilakanat ja tyynyliinat TC 150, pellava pellavapussilakanat ja -tyynyliinat TC 100.

 • Ergo

  Ergo — hyvän unen tukena

  Familon Ergo -tuotteiden tukiominaisuudet ovat vailla vertaansa. Ne ennaltaehkäisevät rasitusta sekä kiputiloja ja ovat oivallinen ratkaisu jo kipeytyneiden kehonalueiden hoitoon. Oikein tuettu uniasento avaa hengitystiet niin, että sinun on helpompi rentoutua. Nukut levollisesti ja heräät virkeänä sekä hyvinvoivana. Hyvin tuettu uni tuo ennen kaikkea hyvää oloa. Tutustu Familon Ergo -tuotteisiin.

 • Alypehmuste

  Älypehmuste — ergonomista tukea ja painottomuuden tunnetta

  Älypehmuste reagoi kehon lämpöön ja painoon antaen vartalolle optimaalisen tuen. Älypehmuste on viskoelastista polyuretaanivaahtoa, joka tunnetaan myös nimellä memory foam eli muistivaahto. Ergonomisen hyvän tuen antava älypehmuste sopii kaikille vartalotyypeille, myös muodokkaille. Vakaasti tukeva ja myötäilevä älypehmuste tuo sänkyyn ylellistä pehmeyttä ja painottomuuden tunnetta.

  Lämpöön reagoiva älypehmuste kovettuu ulkotuuletuksessa pakkasella, tämä on luonnollista. Siirrä kovettunut tuote sisälle lämpimään varovasti ja anna sen lämmetä rauhassa. Älypehmuste voi myös tuntua tavallista kovemmalta, jos makuuhuoneen lämpötila on alhainen. Kehosi lämpöön ja painoon reagoiva älypehmuste kuitenkin pehmenee, kun käyt nukkumaan.

 • Säädettävä

  Säädettävä

  Familon-tyynyistä löytyy monia säädettäviä täyttötyynyjä, jotta saat juuri omaan uneesi sopivaa tukea. Säädettävissä tyynyissä on vetoketju täytteen määrän säätelyyn. Tyynyjen korkeutta voi muuttaa itselle sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä täytettä. Lisätäytettä voit tilata edullisesti verkkokaupasta. Tutustu Lokerikko-niskatyynyyn, muotoiltuun Ultra-täyttötyynyyn, Body-vartalotyynyyn ja Ergo Selkä -vartalotyynyyn. Näiden säädettävien unikavereiden kanssa voit nauttia hyvin tuetuista unista.

 • Lämpöä säätelevä materiaali

  Lämpöä säätelevä materiaali

  Yksilöllinen lämmönsäätely mahdollistaa tasaisen nukkumislämpötilan ja helpottaa ajoittain hikoilevan tai palevan oloa. Familon tarjoaa innovatiivisia, kehon lämpötilaa sääteleviä tyynyjä, peittoja ja patjansuojuksia, jotta sinä voit nukkua koko yön juuri sopivassa lämpötilassa. Tutustu dynaamisesti lämpöä sääteleviin Familon Outlast -tuotteisiin.

 • Outlast

  Outlast® — Dynaamista lämmönsäätelyä

  Outlast®-materiaali tuo nukkujalle optimaalisen nukkumismukavuuden ja erinomaisen lämmönsäätelyn. Erikoismateriaalin Thermocules®-lämpösolut varastoivat kehon lämmön ja vapauttavat sitä takaisin tarvittaessa. Ei liian kuuma tai kylmä, vaan juuri sopiva. Tutustu Familon Outlast -tuotteisiin. Outlast® Xelerate tehostaa merkittävästi perinteisen Outlast®-erikoiskankaan lämmönsäätelyä innovatiivisella lämmönjako “heat spreader” teknologialla, joka omaksuu ja jakaa lämpöä nopeasti, näin dynaaminen Outlast®-lämmönsäätely toimii vielä aktiivisemmin ja tehokkaammin. Tutustu Outlast Xelerate -tuotteisiin ja katso Outlast®-video YouTubesta.

 • Viilentävä materiaali

  Viilentävä materiaali

  Liian kuuma nukkua? Ei huolta, viileän tuntemuksen tarjoavat Familon Cool Organic -sarjan tyynyt ja peitot tuovat helpotusta kesähelteisiin ja lämpimissä asunnoissa nukkuville, sekä ajoittain hikoileville. Viilentävät innovaatiot tuovat raikkaat ja levolliset unet.

 • Aerelle Cool Night

  Aerelle Cool Night — viilentävä vaikutus

  Aerelle® Cool Night -kuitu aikaansaa ihanan viilentävän vaikutuksen. Tyynyjen ja peittojen täytekuitu ohjaa ylimääräisen lämmön pois kehosta ja tarjoaa viileän tuntemuksen läpi yön. Innovatiivinen viilentävä polyesterikuitu on valmistettu uusioraaka-aineesta, joka on saatu kierrätetyistä PET-pulloista. Familonin ylelliset Cool Organic -kesätyynyt ja -kesäpeitot sopivat myös ympärivuotiseen käyttöön viileämmästä pitäville. Tutustu Familon Cool Organic -tuotteisiin.

 • Dacron Extralife

  Extralife — Kestävä ja litistymätön

  Teknisesti korkealaatuinen kuitu varmistaa tuotteen pitkäikäisyyden ja kuohkeuden. Kuitu on kehitetty kestäväksi ja litistymättömäksi ja se antaa kestävän tuen päälle ja niskalle. Tutustu Familon Extralife -tuotteisiin.

 • Kierrätysmateriaalia

  Kierrätysmateriaalia — uusioraaka-aine ympäristön hyväksi

  Polyesteri on synteettinen tekstiilimateriaali, jonka valmistuksessa käytetään raakaöljyä. Luontoystävällisyys on kuitenkin huomioitu jo pitkään Familonin tyynyjen ja peitteiden täytteissä – olemme käyttäneet kierrätyskuitua jo vuodesta 1995 lähtien. Vuonna 2018 55 % tuotteidemme täytekuiduista ja -vanuista oli kierrätyskuitua. Täytekuitu on käytetyistä PET-muovipulloista tehtyä polyesterikuitua, jota hyödyntämällä voimme merkittävästi vähentää arvokkaiden luonnonvarojen kulutusta, sillä uutta raaka-ainetta ei tarvita. Tutustu kierrätyskuitutäytteisiin Familon-tuotteisiin.

  Vuoden 2018 aikana tuottamiemme tyynyjen ja peittojen täytekuituna käytimme yhteensä 129 225 kg kierrätyskuitua. Yhden kilon tuottamiseen tarvitaan noin 35 PET-pulloa, eli yhteensä pystyimme hyödyntämään noin 4,5 miljoonaa PET-pulloa. Käyttämämme kierrätyspolyesterilaadut ovat suurimmaksi osaksi (68 %) Eco-merkittyjä polyesteritäytekuituja, joiden ympäristömyönteisyyttä puolueettomien tahojen suorittamat elinkaarianalyysit ja materiaaleille myönnetty EU:n ympäristömerkki osoittavat. Katso kierrätyskuidun valmistusvideo YouTubesta.

 • Comforel Eco

  Comforel® Eco — Muotoutuva ja helppohoitoinen

  Comforel® Eco -pallokuitu on yksilöllisesti muotoutuva, pehmeä ja helppohoitoinen täytekuitu, joka antaa tasapainoisen ja oikean tuen päälle ja niskalle. Comforel® Eco -polyesterikuitu on valmistettu uusioraaka-aineesta, joka on saatu kierrätetyistä PET-pulloista. Eco-merkityn kuidun valmistus tapahtuu erityisen ympäristömyötäisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen. Tutustu Familon Ultra -tyynyihin ja Familon Hiphop -lastentyynyihin.

 • Hollofil Eco

  Hollofil® Eco — Ilmava ja hengittävä

  Ainutlaatuisen ilmava ja hengittävä nelikanavainen ontelokuitu, jonka pituussuunnassa kulkevat ilmakanavat jakavat lämmön tasaisesti. Hollofil® Eco -polyesterikuitu on valmistettu uusioraaka-aineesta, joka on saatu kierrätetyistä PET-pulloista. Eco-merkityn kuidun valmistus tapahtuu erityisen ympäristömyötäisesti energiaa, vettä ja luontoa säästäen. Tutustu Familon Ultra -peittoihin sekä Familon Hiphop -lastenpeittoihin ja -sijauspatjoihin.

 • Cirrus

  Cirrus™ — Raikas ja kuohkea

  Miellyttävän raikas ja kuohkea kuitu, jonka tehokas kosteudensiirto-ominaisuus takaa aamullakin raikkaan olon. Soveltuu ihanteellisesti sekä peitteisiin että tyynyihin. Cirrus™-polyesterikuitu on valmistettu puhtaasta prosessoidusta uusioraaka-aineesta, joka saadaan kierrätetyistä PET-pulloista. Tutustu Familon Princess Organic -tyynyihin ja -peittoihin ja katso Cirrus™-kuituvideo YouTubesta voit myös katsoa kierrätyskuidun valmistusvideon YouTubesta.

 • Dreamfil

  Dreamfil — Luontoa kunnioittava uusiokuitu

  Familonin tyyny- ja peitevalikoimassa on myös kierrätysmuovipulloista saatavasta eco-core - uusioraaka-aineesta valmistettua Dreamfil-kuitua, jonka hiilijalanjälki on noin neljä kertaa alhaisempi kuin tavanomaisen polyesterikuidun. 100% puhdas uusioraaka-aine pidentää tuotteen elinkaarta merkittävästi. Tutustu Dreamfil -peittoihin ja -tyynyihin ja katso kierrätyskuidun valmistusvideo YouTubesta.

 • Untuva responsible

  Responsible untuva — vastuullisesti höyhensaarille

  Familon Responsible -tuuntuvatyynyt ja -untuvapeitot johdattavat entistä vastuullisemmin kohti höyhensaaria! Siirrymme käyttämään kaikissa untuvatuotteissamme ainoastaan RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard) untuvaa ja höyhentä. RDS-materiaalin tuotantoprosessi on jäjitettävissä ja se noudattaa tarkoin eettisiä standardeja.

  Untuvatuotteillamme on lisäksi Downafresh Greenline -laatutakuu, mikä tarkoittaa, että untuvat ja höyhenet ovat tiukan eurooppalaisen hygieniastandardin mukaisia. Tutkitusti turvalliset ja puhtaat untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100 asteessa, käyttäen ympäristöystävällisiä, luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita. Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkkiallergikoille.

 • Untuva

  Untuva — Kohti höyhensaaria

  Untuva on ainutlaatuisen hengittävä ja ylellinen luonnonmateriaali. Luonnostaan kevyet höyhen ja untuva ovat omiaan ylläpitämään mukavaa, hiostamatonta lämpötilaa. Tämä takaa täydellisen lämmöneristyksen nukkumistuotteissa. Familon Untuva -peitteillä ja -tyynyillä uinahdat kevyesti lempeään uneen – kohti höyhensaaria.

  Familon Untuva -video >
  Lähde kohti höyhensaaria Familon-untuvatuotteilla >

 • Mikrokuitu

  Mikrokuitu — ohut ja untuvainen

  Mikrokuitu on äärimmäisen ohutta ja hyvin muotoutuvaa polyesterikuitua. Tyynyt ja peitot joiden täytteenä on mikrokuitua ovat ylellisen kuohkeita ja pehmeitä. Mikrokuidulle tyypillistä on untuvainen tuntu. Hienoimmat mikrokuidut ovat äärimmäisen ohuita ja tunnultaan silkkimäisiä. Mikrokuitua löydät mm. Familon Outlast Xelerate -tyynyistä ja -peitoista.

 • Pallokuitu

  Pallokuitu — pehmeä ja mukautuva

  Pehmeä ja ilmava pallokuitu on hyvin muotoutuva ja tukea antava täytemateriaali. Pallokuitutäytteinen tyyny tukee päätä pehmeästi eri uniasennoissa ja se on helppohoitoinen. Polyesteripallokuituja valmistetaan erilaisilla ominaisuuksilla. Korkealaatuiset ja hienorakenteiset pallokuitutäytteet, kuten Ultra- ja Hiphop-tyynyjen Comforel® Eco, säilyttävät kuohkeutensa huomattavasti edullisempia laatuja pidempään. Pallokuituja valmistetaan myös hi-tech ominaisuuksilla, kuten Familon Cool Organic -tyynyjen viilentävää Aerelle® Cool Night -pallokuitua.

 • Nelikanavainen ontelokuitu

  Nelikanavainen ontelokuitu — ilmava ja hengittävä

  4-kanavaisen ontelokuidun pituussuunnassa kulkevat ilmakanavat kierrättävät ja jakavat ilmaa tehokkaasti. Peitot joiden täytteenä on nelikanavaista polyesteriontelokuitua ovat ainutlaatuisen ilmavia ja erittäin hengittäviä. Nelikanavainen ontelokuitu on mm. Hollofil® Eco -ontelokuitu.

 • Ontelokuitu

  Ontelokuitu — hengittävä

  Ontelokuitu on hengittävä täytemateriaali. Ylellisissä hi-tech ontelokuiduissa on erityisominaisuuksia kuten Familon Cool Organic -peitteiden viilentävässä Aerelle® Cool Night -ontelokuidussa. Familon Princess -peittojen ja -tyynyjen Cirrus-polyesteriontelokuidussa on tehokas kosteudensiirto-ominaisuus, mikä tekee tuotteista erityisen raikkaita.

 • Spiraaliontelokuitu

  Spiraaliontelokuitu — kevyt ja kuohkea

  Spiraaliontelokuitu säilyttää kuohkeutensa pitkään. Kevyt ja ilmava polyesterispiraaliontelokuitu on kestävä pehmustemateriaali peitoille ja tyynyille. Spiraaliontelokuidusta voidaan karstata kerroksellinen napakka pehmustelevy tai kuitua voidaan käyttää ilmavana puhallustäytteenä. Valmistustapa ja kuidun laatu tuovat erilaisia ominaisuuksia. Familon Extralife -tyynyjen ja -peittojen spiraaliontelokuitu on poikkeuksellisen kestävää ja palautuvaa, Dreamfil-tyynyjen ja -peittojen kuitu on puolestaan valmistettu uusioraaka-aineesta.