Kohti höyhensaaria – untuvatuotteiden Q&A

Haaveiletko muhkean pehmeistä ja lämpimistä unista? Ylelliset untuvatuotteemme ovat kuin sinulle tehty! Vastasimme untuvatuotteita koskeviin kysymyksiin.

Untuva on ainutlaatuisen hengittävä ja ylellinen luonnonmateriaali: luonnostaan kevyt höyhen ja untuva ovat omiaan ylläpitämään mukavaa, hiostamatonta lämpötilaa.

Familon tutki suomalaisten untuva-mieltymyksiä laajassa, vuoden 2016 marras-joulukuussa Familon.fi -sivustolla toteutetussa kyselyssä.

Useimmat meistä unelmoivat untuvasta – sen haaveillaan tuovan makuuhuoneeseen ihanaa luksukkuutta, jotain mikä vie unet aivan uudelle tasolle.

Untuvatuotteisiin liittyy kuitenkin myös epäselvyyksiä ja kysymyksiä. Soveltuvuus allergikolle, huollettavuus, eettisyys sekä hinta askarruttavat monia kuluttajia. Näihin seikkoihin kiinnitetään Familon Untuva -sarjassa erityistä huomiota.

Mistä Familonin untuvat tulevat?

Familonin sertifioidun untuvatuotannon höyhenet ja untuvat tulevat Saksasta ja Tšekeistä, ja untuvatuotteet valmistetaan Tšekeissä.

Miten eläinten hyvinvointi  ja ympäristö on otettu huomioon?

Familonin käyttämät höyhenet ja untuvat saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämästä, ei koskaan elävistä linnuista. Traumpass-sertifikaatti takaa, että ankasta saatavat höyhenet ja untuvat on kerätty aina eläinten hyvinvoinnin ehdoilla.

Familonin untuvapeittojen ja -tyynyjen höyhenillä ja untuvilla on Downafresh®-laatutakuu. Untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun.

Höyhen ja untuva ovat luonnon tuotteita, eivätkä ne sisällä haitallisia aineita. Downafresh® Greenline -sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat tiukan Eurooppalaisen hygienia- ja puhtausstandardin EN 12935 mukaisia, ja niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi dokumentoidaan huolellisesti.

Untuvatuotteiden Downafresh®-sertifioidut untuvat ja höyhenet on desinfioitu vähintään 100 asteen vesipesussa ja kuivatuksessa käyttäen ympäristöystävällisiä luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

Soveltuvatko untuvatuotteet pölyallergikoille?

Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkki-allergikoille. Untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu puuvillapercalekangas (lankaluku TC 230) toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Untuvatyynyjen ja -peittojen valmistuksessa käytetään ainoastaan kaikista korkealaatuisimpia untuva- ja höyhentäytteitä.

Untuva tarjoaa ihanteelliset olosuhteet mukaviin uniin, sillä se saa aikaan miellyttävän lämmöntunteen nopeasti. Kehosta imeytynyt kosteus haihtuu jatkuvasti ja jäljelle jäävä kosteus häviää nopeasti päivittäisen tuuletuksen yhteydessä.

Oikein hoidettuna untuvapeitot säilyvät kuohkeina ja ilmavina pitkään. Pidä huolta Familon-tuotteistasi, ja ne pitävät huolta sinusta! Untuvapeitoilla ja -tyynyillä uinahdat kevyesti lempeään uneen – kohti höyhensaaria.

Hoida untuvatuotteitasi oikein! 

  • Anna vuoteen tuulettua ennen sijaamista, jotta vuoteeseen ja untuvatuotteisiin yön aikana kertynyt kosteus ehtii haihtua. Tuuleta untuvapeittoa ja -tyynyä viikoittain ja pöyhi tyynyä säännöllisesti. Suosittelemme tuulettamaan uudet untuvapeitot ja -tyynyt 48 tuntia ennen käyttöönottoa luonnontuotteissa olevan tuoksun haihtumiseksi.
  • Pese untuvapeite 1–2 kertaa ja untuvatyyny 3–4 kertaa vuodessa 60°C konepesussa. Oikean pesulämpötilan huomioiminen on tärkeää: Allergikoille soveltuvat unituotteet tulee pestä vähintään 60 asteessa. Annostele nestemäistä pesuainetta 1/3 normaalimäärästä. Voit halutessasi käyttää untuvatuotteiden pesuun kehitettyä hellävaraisempaa untuvashampoota. 
  • Kuivaa untuvatuotteet ilmavasti ja pöyhi niitä kuivumisen aikana. Untuva ei vaadi rumpukuivausta, mutta se on hyvä tapa lisätä untuvatäytteen pöyheyttä. Tee rumpukuivaus tuotteen ollessa jo lähes kuiva, jotta kuivauksen aikana ei syntyisi untuvalle ominaista tuoksua.
  • Säilytä untuvatuotteet aina kuivassa paikassa väljästi ja ilmavasti, jotta untuva säilyy kuohkeana. Kuivata ja huolla untuvatuotteet aina ennen säilytykseen siirtämistä.
  • Muista myös vaihtoväli! Vaihda peitto uuteen noin neljän vuoden ja tyyny noin kahden vuoden välein, se on hygieenistä ja hyväksi unenlaadullesi.

Familon Untuva Gold ja Untuva Silver -tuotteista löydät kolme eri korkuista tyynyä sekä kolmen eri lämpöasteen peitettä. Valitse makusi mukaan viileä Silver-kevytuntuvapeite, normaalilämpöinen Silver-untuvapeite tai erittäin lämmin ja muhkea Gold-untuvapeite tai Gold-untuvatuplapeite.

Julkaistu 16.11.2017