Kohde-esittelyssä ison hotelliketjun omintakeinen Lappee

Original Sokos Hotel Lappeessa luonto ja kaupunki ovat molemmat läsnä, ja Lappeenrannan keskusta on aivan Saimaan järvimaisemien tuntumassa. Hotellin sisätiloissa taas nautitaan suomalaisesta designista. Hotelliasukas istahtaa Yrjö Kukkapuron suunnittelemalle Moderno-tuolille ja käy lepoon Familonin hotellivuoteelle. 260 huoneen hotellissa on reilusti yli puolet vuoteista vaihdettu tänä vuonna uusiin.

Saitte kerralla 340 uutta sänkyä. Miten vuoteiden vaihto Lappeessa sujui ja mitä vinkkejä annat suureen operaatioon?

Original Sokos Hotel Lappeen hotellipäällikkö Katja Pellinen:

Vuoteiden vaihto oli todella iso projekti. Järjestelyt olivat mittavat. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pitää kyllä paikkansa tässäkin. Sänkyjenvaihto kannattaa suunnitella hyvin ja hyödyntää Familonin ammattimaista apua.

Familonilta tuli juuri oikeat tavarat ja oikeaan aikaan. Myös ihmisiä pitää olla paikalla oikeaan aikaan oikea määrä, ja kaikkien pitää tietää, mitä he tekevät, jotta työt soljuvat nätisti eteenpäin. Osa purkaa vanhat petaukset ja raivaa huoneessa työalueen. Vanhoista sängyistä irrotetaan jalat ja vanhat rungot kannetaan pois uusien tieltä. Uusiin runkoihin kiinnitetään jalat ja niihin huopatassut ennen paikoilleen sijoitusta. Double-sänkyjen rungot liitetään yhteen. Akkuporakoneiden latureita täytyy olla latauksessa koko ajan, jottei työ seisahdu – ja monta muuta pikkujuttua!

”Palaute on vähäistä, kun asiat ovat hyvin.”

Käytimme sänkyjenvaihto-operaatiossa ulkopuolista apua. Urakka suoritettiin osissa, ja 15 hengen porukka vaihtoi päivässä keskimäärin 40 huoneen sängyt. Näky oli melko hurja. Vanhoja sänkyjä kannettiin ulos ja uusia sisään.

Vaihdoimme samalla myös kaikki tyynyt ja peitot, jotta unikokemus uudessa vuoteessa olisi täydellinen. Ero vanhaan on selkeä. Olemme todella tyytyväisiä. Mitä asiakkaisiin tulee, palaute on vähäistä, kun asiat ovat hyvin.

Uusina hotellivieraina kiinalaisturisteja

Kesäisin Lappeessa majoittuvat suomalaislomailijat, muina sesonkeina työmatkustajat. Isojen ryhmien osalta ulkomaalaisten hotellivieraiden kotimaa vaihtelee vuosittain – viime kesänä liikkeellä oli eteläkorealaisia ja tänä kesänä kiinalaisia. Kiinalaiset tulevat ryhmänä oppaan kanssa ja liikkuvat porukkana. Lappeessa kiinalaiset vieraat huomioidaan mm. kylpytossuin, shoppailuinfoin sekä välttämällä huonenumeroissa kiinalaisten epäonnenlukua, joka on numero neljä. Ryanair on tuonut ensimmäiset yksittäiset keskieurooppalaiset turistit eteläkarjalaiseen kaupunkiin. Saimaan seutua ihastelemaan lentävät nyt myös lomailijat Berliinistä (Saksa), Bergamosta (Milano, Italia) sekä Thessalonikista ja Ateenasta (Kreikka).

Original Sokos Hotel Lappee Superior huone

Saimaan inspiroima huone-uudistus

Lappeenrannan kaupunki elää keväällä sulavan ja myöhään syksyllä jäätyvän Saimaan tahdissa, mistä hotelliasiakas pääsee nauttimaan esimerkiksi järviristeilyltä käsin. Saimaa tulee näkymään myös hotellin uudistuvissa Superior-huoneissa. Paikallisen arkkitehtitoimiston suunnittelema ensimmäinen mallihuone on valmis ja sen sinisen hillityt sävyt, kalusteet sekä materiaalit uskollisia Saimaa-aiheelle. Työntekijöiden sitouttaminen on hotellin juttu. Superior-huoneen valokuvatapetin takana on Lappeen oma valokuvausta harrastava työntekijä Tuulia Särmölä-Rantanen. Vastaanotossa työskentelevän Tuulian kuvaama Saimaan vanha kanava henkii paikallista tunnelmaa ja tuo originellin tunnelman huoneeseen.

Kuvat: Sokos Hotel

Julkaistu 19.6.2019