Lakanarakkautta

Makuuhuoneen tekstiilit, erityisesti lakanat on sellainen juttu, joka vaikuttaa ainakin omaan elämään todella paljon. Kun illalla saa pujahtaa mukavan tuntuisiin lakanoihin ja aamulla herätä kauniita tekstiilejä katsellen, on edellytykset paremmille yöunille ja mukaville aamuille kunnossa.

Me nukuimme pellavalakanoissa parisen vuotta, mutta kun vaihdoimme peiton joku aika sitten tuplatäkkiin, jäi pellavalakanoiden käyttö, sillä uusia lakanoita ei tullut ostettua, vaikka kaipasinkin jatkuvasti pellavalakanoiden tuntua sänkyyn.

Nyt pääsin laittamaan meidän makuuhuoneen tekstiilejä uusiksi yhteistyössä Familonin kanssa. Familon on tuonut markkinoille tänä vuonna Familon Home -kodintekstiilisarjan. Tekstiilit jakautuu kahteen tuotesarjaan, jotka ovat Ultra ja Princess. Vaikka tuotesarjoja on kaksi, kaikki tuotteet on suunniteltu keskenään yhteensopiviksi värien, materiaalien ja kuosien puolesta. Valitsin meidän sänkyyn uudet pellavalakanat, joilla on nyt joku tovi jo ehditty nukkua. Familon Princess -pellavalakanat on laadukasta ja tiivistä kivipestyä pellavaa. Princess-sarjan tuotteet on hiukan pehmeämmän tyylisiä lakanoiden solmimisnauhoineen ja hempeine värineen. Ovatpa ne aavistuksen romanttisiakin, mutta sopivat hienosti yksinkertaisempaankin kotiin.

Familon Princess -pellavalakanat

Näiden lakanoiden pellava on tunnultaan hyvin erilaista, mihin olen pellavalakanoiden kanssa tottunut. Mukana on pellavan paras puoli, eli ruttuisuus ja sellainen raskas tunne lakanoiden alla makoillessa, mutta nämä pellavalakanat ovat muita kokeilemiani selkeästi ohuemmat, vähemmän jäykät ja kauniisti laskeutuvat. Isokin tuplapussilakana mukautuu hyvin peiton muotoon. Valitsemani harmaa väri on ihana. Sävy on juuri oikeanlainen tarpeeksi syvä harmaa ja se sopii erityisen hyvin vaaleanharmaan ja tuon tummansinisen kanssa. Tummansiniset tyynyt värjäsin talvella, ne on täysin erilaista pellavaa kuin Familonin pellava, mutta kivasti materiaalit sopivat toisiinsa.

Parivuoteen harmaat Familon Princess -pellavalakanat

Meillä on useamman vuoden ajan ollut päiväpeitekäytössä untuvatäytteinen tuplatäkki, joka onkin ollut oikein kaunis ja kiva päiväpeite. Vaikka tuplatäkki riittää juuri ja juuri peittämään sängyn, ajattelin että vaihteeksi olisi kiva pelata vähän suuremman päiväpeitteen kanssa, joka on kuitenkin tyyliltään kovin samanlainen kuin tikattu tuplatäkki on. Valitsin Familon Homen valikoimista meille päiväpeitteen, jota voi käyttää molemmin päin peitteenä. Familon Ultra -päiväpeitteen toinen puoli on vaaleanharmaa, toinen puoli valkoinen. Tuo harmaa puoli on kauniin lämpimän sävyinen ja se sopiikin kauniisti makkarin pellavaverhoihin, jotka aiemmin oli hiukan yksinäiset muiden viileiden sävyjen kanssa. Erilaisten harmaan sävyjen sekoittelemista ei kannata lainkaan pelätä, mutta on hyvä katsoa, ettei mikään sävy yksikseen erotu kokonaisuudesta. Ultra-sarjan tuotteet on hiukan graafisempia ja yksinkertaisempia kuin Princess-tuotteet. Kuvioissa on raitaa ja ruutua, väritkin on hiukan selkeämpiä.

Familon Ultra -päiväpeitto ja -sisustustyynyt

Familon Ultra -päiväpeitto ja -koristetyynyt

Tämä simppeli arki-ilme on nopea joka-aamuinen petaus, johon ei minuuttia kauempaa mene. Raidalliset Ultra-koristetyynyt on ihanan raikkaat ja toimii hyvinä päikkärityynyinä! Tätä monimutkaisempaa petausta ei arkisin kannata edes suunnitella. Viikonloppuisin on kiva välillä kasata sängylle reilummin tyynyjä, taitella peitot kauniisti ja petaukseen nojaillen pötkötellä vaikka kirjan kanssa.

Familonin uutuustuotteet on mielestäni tosi ihania.

Alkuperäinen juttu Esmeralda's-blogissa >

Julkaistu 29.3.2016