Lakanoiden hoito

Familon-vuodetekstiilien tuntu vain paranee käytössä

Nauti perkaalipuuvillan sileydestä, lyocell-satiinin silkkisestä tunnusta ja pellavan pehmeydestä vuodesta toiseen. Hoitamalla laadukkaita vuodetekstiilejämme oikein pidennät niiden käyttöikää. Familon-pussilakanat, -tyynyliinat ja -aluslakanat eivät sisällä mitään haitallisia aineita ja ne ovat turvallisia myös herkimmille. Suosittelemme tekstiilituotteiden pesua ennen käyttöönottoa. Katso aina tuotekohtaiset hoito-ohjeet tuotteen hoito-ohjelapusta.

Pohjoisen luonnon inspiroimia, puhtaan raikkaita unia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Lakanoiden pesu ja hoito

Jokapäiväiset rutiinit vaikuttavat lakanoiden raikkauteen. Makuuhuone kannattaa tuulettaa aina aamuisin, vedä peitot sivuun ja anna vuoteenkin tuulettua. Vaihda lakanat puhtaisiin n. 2 viikon välein.

Pese lakanat tuotteen hoito-ohjeen mukaisessa lämpötilassa samanväristen pyykkien kanssa nurinpäin käännettynä, näin värit pysyvät kirkkaina. Pese tummanväriset lakanat erillään.

Kuivaa lakanat ilmavasti pyykkinarulla tai kuivausrummussa. Siirrä lakanat säilytykseen vasta, kun ne ovat kunnolla kuivuneet. Kuivausrumpu poistaa ylimääräiset irtokuidut tuotteen pinnalta.

Silitys ja mankelointi tekevät lakanoista ylellisen sileät ja vähentävät tekstiilipölyn irtoamista kankaasta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Tencel-satiinilakanoiden hoito

Ylellisissä Familon Tencel -satiinilakanoissa on iholle ihana silkkisen pehmeä tuntu. Tencel™ lyocell puukuitua arvostetaan hyvän hengittävyyden, pehmeyden ja sen vastuullisen ympäristömyötäisen valmistusprosessin ansiosta.

Hoitamalla Tencel-satiinilakanoita oikein, saat nauttia ylellisistä unista pidempään. Luontaisesti antibakteerinen lyocell-materiaali puhdistuu kevyellä pesulla. Tencel-lakanoille suositellaan hellävaraista 40 asteen pesua kevyellä linkouksella (max. 800 kierrosta). Säilyttääksesi satiinilakanan sileän pinnan ja estääksesi kankaan takertumisen muun pyykin vetoketjuihin tai kiinnikkeisiin, suosittelemme lakanoiden pesua erillään.

Hellävaraisinta on antaa lakanan kuivua ilmavassa paikassa esim. narulla, kevyt rumpukuivaus on mahdollinen. Halutessasi voit silittää lakanat kahden pisteen silityslämpötilalla. Suosittelemme pesua, kuivausta ja silitystä nurinpäin käännettynä. Pese tumman väriset lakanat erillään.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Perkaalipuuvillaisten lakanoiden hoito

Hotellityyliset Familon Percale -pussilakanat ja -aluslakanat ovat erittäin tiheään kudottua, kestävää perkaalipuuvillakangasta. Ylellinen, himmeästi hohtava puuvillaperkaali säilyttää oikein hoidettuna hotellilakanoille ominaisen sileyden ja pehmeyden. Pese perkaalilakanat ohjeen mukaisesti 60 asteessa ja suosi kevyttä linkousta (max. 800 kierrosta).

Pesun jälkeen puuvillapercalelakanat ovat luonnostaan hieman ryppyisiä. Koneen puolitäyttö auttaa pitämään lakanat sileämpinä. Mankelointi tai silitys palauttaa niiden himmeän kiillon ja sileyden.

Oikein hoidettuna perkaalilakanat pysyvät laadukkaina vuodesta toiseen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Pellavalakanoiden hoito

Vuodetekstiileihin erityisen hyvin sopiva pellava kestää oikein hoidettuna pitkään. Familon-pellavalakanat ovat entsyymipestyjä antaen pellavalle ihanan pehmeän tunnun. Entsyymipesun ansiosta pellava ei rypisty eikä kutistu käsittelemättömän pellavan tavoin. Pese pellavalakanat ohjeen mukaisesti 60 asteessa erillään muusta pyykistä ja suosi kevyttä linkousta (max. 800 kierrosta).

Suorista lakanat pyykkinarulle kuivumaan. Rumpukuivaus alhaisessa lämpötilassa auttaa pitämään pellavan pehmeänä. Entsyymikäsitellyt pellavalakanat pysyvät pehmeänä ilman silitystä. Älä mankeloi tuotteita, joissa on kiinnitysnarut.

Pellavalakanat vain paranevat käytössä.

Näytä lisää Näytä vähemmän