Patjan hoito

Hoitamalla Familon-patjaasi oikein, se säilyttää hyvää unta edistävät ominaisuutensa pitkään.

Vaahtomuovipatja pitää säännöllisestä hoidosta. Laadukas Familon-patja pysyy puhtaan raikkaana ja kestää käytössä pitkään, kun hoidat sitä säännöllisesti. Familon-malliston ergonomiset patjat, vaahtomuovipatjat ja lastenpatjat on suunniteltu helppohoitoisiksi. Kosteutta pitävän sijauspatjansuojuksen ja lasten patjansuojuksen avulla suojaat patjaa vahingoilta ja pidennät sen käyttöikää.

Pidä huolta unenlaadusta ja muista vaihtovälit. Vaihda patja uuteen 6 vuoden välein, jolloin vuoteesi pysyy hygieenisenä ja raikkaana.

Pohjoisen luonnon inspiroimia, puhtaan raikkaita unia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Näin hoidat patjaasi oikein

Vaahtomuovipatja pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin. Anna vuoteen tuulettua hetki ennen sijaamista, jolloin vuodevaatteisiin imeytynyt kosteus ehtii haihtua.

Kääntele patjaa sekä pituussuunnassa että ylösalaisin vähintään 3-4 kertaa vuodessa, jotta kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle. Säännöllinen kääntäminen pidentää patjan käyttöikää.

Useimmissa Familon-patjoissa on irrotettava päällinen, jossa vetoketju on joko kolmella tai neljällä sivulla. Pese päällinen tuotteessa olevan pesuohjeen mukaan, suosi kevyttä linkousta (max. 800 kierrosta). Suorista päällinen muotoonsa kosteana ja kuivata ilmavassa paikassa, rumpukuivausta ei suositella. Poista vaahtomuovipehmuste ennen pesua, pehmuste ei ole pestävä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huolehdi ilmankierrosta ja käytä patjaa oikein

Sijoita vaahtomuovipatja säle- tai reikäpohjaiseen runkoon, jotta ilma pääsee kiertämään ja nukkumisen aiheuttama luonnollinen kosteus haihtumaan patjasta myös alakautta. Moottoroidut säätöpohjat ovat rakenteeltaan ilmavia ja sopivat hyvin vaahtomuovipatjan alustaksi.

Patja on suunniteltu vain nukkumista varten. Ethän istu pidempään patjan reunalla, jotta reuna ei painuisi. Laadukkaankin pehmusteen rakenne väsyy käytössä ajan myötä, materiaalien kuluminen ja painuminen on luonnollista.

Uudessa patjassa olevan alkutuoksun saat pois painelemalla patjaa samalla, kun imuroit sitä. Myös patjan rullaaminen nopeuttaa alkutuoksun haihtumista. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä. Ethän tamppaa patjaa, sillä se vahingoittaa vaahtomuovin solurakennetta.

Näytä lisää Näytä vähemmän