Peiton hoito

Hyvin hoidettuna Familon-peittosi säilyy kuohkeana ja ilmavana pitkään.

Familon-peiton voit huoletta ottaa heti käyttöösi ilman pesua. Peitto on hyvä tuulettaa raikkaaksi viikoittain. Anna vuoteesi levätä hetki ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kertynyt kosteus ehtii haihtua. Katso tuotekohtaiset hoito-ohjeet peiton hoito-ohjelapusta.

Pohjoisen luonnon inspiroimia, puhtaan raikkaita unia.

Peiton pesu ja hoito

Suurin osa Familon-peitoista on helppohoitoisia polyesterikuitutäytteisiä peittoja. Pöyhi kuitutäytteistä peittoa kevyesti aamuisin petaamisen yhteydessä, näin saat sen pysymään kuohkeana.

Pese peitto 2 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti (max. 800 kierrosta). Käytä nestemäistä pesuainetta vain 1/3 normaalimäärästä. Pese peitto vähintään 8 kg:n koneessa, yksi peitto kerrallaan.

Suorista peitto pesun jälkeen kosteana muotoonsa ja varmista täytteen tasaisuus. Valitse alhainen lämpötila rumpukuivaukseen. Voit myös kuivata peiton ilmavassa paikassa narulla tai tason päällä. Pöyhi peittoa kuivauksen aikana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Untuvapeiton pesu ja hoito

Pöyhi untuvapeittoa kevyesti aamuisin petaamisen yhteydessä, näin saat sen pysymään kuohkeana. Säilytä untuvapeitot puhtaana kuivassa paikassa väljästi ja ilmavasti, jotta untuva pysyy kuohkeana.

Pese untuvapeite 60°C konepesussa, käytä nestemäistä pesuainetta vain 1/3 normaalimäärästä. Voit halutessasi käyttää untuvatuotteiden pesuun kehitettyä hellävaraista untuvashampoota. Myös villapesuaine soveltuu untuvatuotteelle. Käytä entsyymitöntä pesuainetta, joka säilyttää untuvan ja höyhenen luonnollisen rasvan.

Kuivaa untuvapeitto ilmavasti ja pöyhi sitä kuivumisen aikana. Rumpukuivaus on hyvä tapa lisätä untuvapeitteen kuohkeutta, ja se nopeuttaa huomattavasti peiton kuivumisaikaa. Valitse alhainen lämpötilaa rumpukuivaukseen. Käytä kuivausrummussa tennispalloja, ravista tuotetta silloin tällöin ja jatka kuivaamista. Näin täyte pysyy ilmavana ja peitto kuivuu tasaisesti. Jatka kuivaamista, kunnes peitto on täysin kuiva ja tuoksuu raikkaalta.

Näytä lisää Näytä vähemmän