Sijauspatjan hoito

Ergonomiset unet puhtaassa sängyssä

Hoida unesi viimeistelevää petauspatjaa säännöllisesti. Helppohoitoiset Familon-sijauspatjat on valmistettu tutkitusti turvallisista materiaaleista, jotka sopivat myös herkimmille. Sijauspatjan oikea hoito takaa puhtaan raikkaat ja ergonomiset unet, joka yö.

Pidä huolta unenlaadustasi ja muista vaihtoväli. Hygieenisen ja ergonomisen vuoteen salaisuus on hoidon lisäksi myös vaihtovälissä: vaihda sijauspatja uuteen 4 vuoden välein. Yön aikana kehosta haihtuu kosteutta, josta myös petauspatja saa osansa muuttaen patjan ominaisuuksia. Korkealaatuisenkin pehmusteen rakenne väsyy käytössä ajan myötä, materiaalien kuluminen ja painuminen on luonnollista. Muista vaihtoväli ja vaihda ajoissa uuteen.

Kosteutta pitävä sijauspatjansuojus auttaa pitämään patjan puhtaana ja pidentää sen käyttöikää.

Pohjoisen luonnon inspiroimia, puhtaan raikkaita unia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Näin hoidat sijauspatjaasi oikein

Petauspatja pysyy puhtaan raikkaana, kun imuroit sitä silloin tällöin.

Käännä sijauspatjaa sekä pituussuunnassa että ylösalaisin vähintään 3–4 kertaa vuodessa, tai lakanan vaihdon yhteydessä, jotta kuormitus jakautuu tasaisemmin pehmusteelle.

Pese päällinen aina siinä olevan pesuohjeen mukaan. Poista sisus ennen päällisen pesua, vaahtomuovipehmuste ei ole pestävä. Monissa Familon-petauspatjan päällisistä on vetoketju neljällä sivulla, jolloin voit pestä päällisen kahdessa osassa. Mikäli peset päällisen kokonaan, pese se nurinpäin käännettynä ja sulje vetoketju ennen pesua. Suorista päällinen pesun jälkeen kosteana muotoonsa ja kuivata ilmavassa paikassa.

Täysin vesipestävän Air-sijauspatjan 3D-spiraalikuitusisuksen voit pestä suihkuttamalla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Petauspatjan tuuletus

Pohjoiseen perinteeseen kuuluu vuodetuotteiden tuuletus ulkona pakkasessa. Kun tuuletat sijauspatjaa, älä tamppaa sitä mattopiiskalla, jotta pehmusteen rakenne ei vaurioituisi. 

Sijauspatjat, joiden pehmusteena on lämpöön ja painoon reagoivaa muistivaahtoa kovettuvat ulkotuuletuksessa pakkasella. Tämä on luonnollista. Siirrä patja sisälle lämpimään varovaisesti siinä muodossa, johon se on jähmettynyt ja anna sen lämmetä ja suoristua rauhassa. Älypehmustepatjoissa on suositeltavaa tuulettaa vain patjan päällistä.

Uudessa sijauspatjassa olevan "alkutuoksun” saat pois painelemalla patjaa samalla kun imuroit sitä. Myös sijauspatjan rullaaminen nopeuttaa alkutuoksun haihtumista. Tuoksu on täysin vaaraton ja haihtuu itsestään ajan myötä.

Näytä lisää Näytä vähemmän