Tyynyn hoito

Pitämällä huolta Familon-tyynystäsi varmistat, että se pysyy kuohkeana ja ilmavana pitkään.

Familon-tyynyn voit huoletta ottaa heti käyttöösi ilman pesua. Tyyny on hyvä tuulettaa raikkaaksi viikoittain. Anna vuoteen levätä hetki ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kertynyt kosteus ehtii haihtua. Katso tuotekohtaiset hoito-ohjeet tyynyn hoito-ohjelapusta.

Voit helpottaa tyynyjen hoitoa käyttämällä tyynynsuojusta, jonka avulla saat pidettyä tyynyn puhtaana pidempään.

Pohjoisen luonnon inspiroimia, puhtaan raikkaita unia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Tyynyn pesu ja hoito

Suurin osa Familon-tyynyistä on helppohoitoisia polyesterikuitutäytteisiä tyynyjä. Pöyhi kuitutäytteistä tyynyä säännöllisesti. Näin säilytät sen muhkeuden ja ilmavuuden mahdollisimman pitkään.

Pese kuitutäytteinen tyyny 2 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa erittäin kevyesti (max. 800 kierrosta), jotta täyte pysyy tasaisena. Käytä nestemäistä pesuainetta vain 1/3 normaalimäärästä.

Kuivaa tyyny miedolla lämmöllä kuivausrummussa tai ilmavassa paikassa, esim. pyykinkuivaustelineen päällä. Pöyhi tyynyä kuivauksen aikana ja jatka kuivaamista, kunnes tyyny on täysin kuiva.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Untuvatyynyn pesu ja hoito

Pöyhi untuvatyynyä säännöllisesti, näin säilytät sen muhkeuden ja ilmavuuden. Säilytä untuvatyyny puhtaana kuivassa paikassa väljästi ja ilmavasti, jotta untuva pysyy kuohkeana.

Pese untuvatyyny 2 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti (max. 800 kierrosta), jotta täyte pysyy tasaisena. Käytä nestemäistä pesuainetta vain 1/3 normaalimäärästä. Voit käyttää untuvatuotteiden pesuun kehitettyä hellävaraista untuvashampoota, myös villapesuaine soveltuu untuvalle. Käytä entsyymitöntä pesuainetta, joka säilyttää untuvan ja höyhenen luonnollisen rasvan.

Pöyhi untuvatyynyä pesun jälkeen. Rumpukuivaus on hyvä tapa lisätä untuvatyynyn kuohkeutta, ja se nopeuttaa huomattavasti tyynyn kuivumisaikaa. Valitse alhainen lämpötila rumpukuivaukseen. Käytä kuivausrummussa tennispalloja, ravistele tuotetta silloin tällöin ja jatka kuivaamista. Näin täyte pysyy ilmavana ja tyyny kuivuu tasaisesti. Jatka kuivaamista, kunnes tyyny on täysin kuiva ja tuoksuu raikkaalta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Vaahtomuovityynyn hoito

Vaahtomuovia sisältävät erikoispehmustetyynyt, joiden täytteenä on lämmön ja painon mukaan muotoutuvaa viskoelastista polyuretaanipehmustetta, eivät ole pestäviä. Voit kuitenkin pestä tyynyjen neulospäällisen päällisessä olevan ohjeen mukaan.

Hoida vaahtomuovitäytettä tuulettamalla ja varovaisesti imuroimalla. Älä tamppaa pehmustetta, jotta sen solurakenne ei vaurioituisi. Muistivaahtoa sisältävää memory foam -tyynyä ei kannata viedä kylmään, sillä kylmässä lämpöön reagoiva pehmuste kovettuu ja voi vahingoittua. Kylmästä kovettunut tyyny pehmenee huoneenlämmössä.

Näytä lisää Näytä vähemmän