Kodintekstiilien hoito

Kodintekstiilien hoito

Hyvän olon koti tuntuu hyvältä. Familon Home -kodintekstiilien tuntu on aina pehmeä ja miellyttävä. Tekstiilit on valmistettu huippuluokkaisista, ympäristöystävällisistä materiaaleista, kuten laadukkaasta pellavasta ja ne sopivat herkimmällekin iholle. Luonnonmukaisia ja miellyttäviä tekstiilejä on tarjolla pussilakanoista päiväpeitteisiin, koristetyynyihin sekä pyyhkeisiin.

Noudata kodintekstiilien hoidossa tuotteessa olevia hoito-ohjeita. Hoitamalla tuotteitasi oikein, pidät ne parhaassa kunnossa ja pidennät samalla niiden käyttöikää. Hyvän olon koti on puhdas koti.

Vinkit lakanoiden hoitoon

Vaihda aluslakana ja tyynyliina 1–2 viikon välein ja pussilakana 2–3 viikon välein.

Vuodetekstiilien vaihtoväli riippuu lopulta nukkujasta: esimerkiksi hikoilu ja kuivan ihon aiheuttama hilseily voivat vaatia lakanoiden vaihtamista useammin. Allergisen kannattaa vaihtaa vuodetekstiilit puhtaisiin ennemmin tiheämmin.

Puistele lakanat ja laita ne vasta sitten pyykkiin: näin ylimääräinen pöly irtoaa tekstiileistä jo ennen pesua. Muista myös pudistella ja tuulettaa tyynyt sekä peitot joka viikko tai ainakin lakanoiden vaihdon yhteydessä. Pakkanen puree ja puhdistaa, kun taas kostealla ilmalla ei kannata tuulettaa: vuodevaatteet voivat imeä ylimääräistä ilmankosteutta.

Jokapäiväiset rutiinit vaikuttavat lakanoiden raikkauteen. Makuuhuone kannattaa tuulettaa aina aamuisin nopeasti ikkunat avaamalla. Petivaatteet jäävät yön jäljiltä hieman kosteiksi, ja siksi sänkyä ei kannatakaan pedata heti. Vedä peitot sivuun ja anna vuoteenkin tuulettua.

Pese lakanat ohjeen mukaisesti 60 asteessa saman väristen lakanoiden kanssa nurinpäin käännettynä. Pese tummanväriset lakanat ensimmäisen kerran erillään. Muista pestä uudet lakanat aina ennen käyttöönottoa.

Kuivata lakanat ilmavasti pyykkinarulla, kuivaushuoneessa tai kuivausrummussa ja siirrä ne säilytykseen vasta, kun lakanat ovat kunnolla kuivuneet.

Silitys ja mankelointi tekevät lakanoista suloisen sileät. Toimenpide voi myös olla avuksi allergikolle, sillä silitys ja mankelointi sulkevat kankaan pinnan ja täten vähentävät pölyn irtoamista kankaasta. Etenkin perkaalipuuvillasta valmistetut lakanat nauttivat mankeloimisesta, joka palauttaa lakanoiden himmeän kiillon.

Vinkit pyyhkeiden hoitoon

Likaisiin pyyhkeisiin pätee sama sääntö kuin lakanoihin: lika ja käyttökerrat vaikuttavat pyyhkeiden vaihtoväliin.

Jos käyt suihkussa päivittäin, kannattaa kylpypyyhe vaihtaa viikon välein. Kovalla käytöllä olevat käsipyyhkeet on suositeltavaa vaihtaa useammin. Muutaman henkilön yhteiskäytössä oleva käsipyyhe olisi hyvä vaihtaa puhtaaseen muutaman kerran viikossa. Vähäisemmällä käytöllä olevan käsipyyhkeen voi vaihtaa puhtaaseen kerran viikossa.

Vaihda pyyhe myös heti silloin, jos huomaat siinä näkyvää likaa kuten meikkijäänteitä. Näin ehkäiset lian siirtymistä pyyhkeestä puhtaalle iholle.

Kiinnitä erityistä huomiota siihen, miten ja missä pyyhkeesi kuivatat. Märkää pyyhettä ei kannata jättää myttyyn lattialle tai pyykkikoriin odottamaan kuivumistaan: bakteerit viihtyvät kosteassa. Kuivata pyyhkeet ilmavasti esimerkiksi pyykkitelineellä ja ripusta ne vasta kuivuttuaan kylpyhuoneen seinälle koukkuun.

Pese pyyhkeet täydessä koneessa 60 asteen lämpötilassa muiden samanväristen tai mahdollisimman saman sävyisten pyyhkeiden kanssa. Muista pestä myös aina uudet, kaupasta ostetut pyyhkeet ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kuivata pyyhkeet ilmavasti pyykkinarulla, kuivaushuoneessa tai kuivausrummussa ja siirrä ne säilytykseen vasta, kun pyyhkeet ovat kunnolla kuivuneet.

Pese ja tuuleta tekstiilejä säännöllisesti.
Kun pidät huolta tuotteistasi, ne pitävät huolta sinusta.